| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:24
- Nahlásit
Nemate niekto skusenost, ze sa pusti krv z nosa pri prehriati? Resp. ak pes nebol na 100% nikde udrety z akeho dovodu sa krv z nosa moze spustit? Ja som clovek od mala zdravy, ktoremu z nosa nikdy ani kvapka nevytiekla, preto som dostala sok, ked mojmu psovi kvapkala krv z nosa hodinu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:28
- Nahlásit
pigie
Jejky, copak se to Hugouskovi stalo?? S tim teda zkusenost nemam, nasim fenulim nikdy krev z nosu netekla.. Jen me se tuhle spustila cervena, kdyz jsem v tech hicech obracela seno - a bylo to opravdu z vedra a prehrati.. Tak by me taky zajimalo, zda se to muze stat i u psa.....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:33 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Fifi
Je to najpravdepodobnejsie. Predvcerom som psa musela zobrat na 15 minut o stvrtej von, mimo vody. Doma prisiel, len dychcal a ja som musela odist, doma som nechala expriatela, ten mi do pol hodiny volal, ze mam okamzite prist, ze z psa ide krvi ako z prasata. Tak som mu povedala, nech ho da okamzite do vane a schladi. Nepomohlo. Zabrali az navlhcene uteraky, zmrazene a nasledne prehodene cez Hugovu hlavu. Desi ma to, pretoze mam pocit, ze to urcite nebol najteplejsi den leta...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:41
- Nahlásit
To je desny Ted si ale vzpominam, ze jedny fence boxera se v lete taky obcas pri vedrech spoustela z nosu krev.. ale urcite ne nejak proudem.. Stacilo, ze blbla se psama na slunku treba pul hodky. Ale tam bych to chapala - mela kratsi cumec, tak to neudychavala.. Hugous ma rypacek dost dlouhej.. No, tak budu drzet palce, at se to neopakuje..
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:55
- Nahlásit
pigie
Mě se to kdysi stávalo u 12ti letého NO. Taky ve vedrech v létě. Veterinář tehdy řekl že pes má vysoký tlak a dal mu léky na srdce. Pak už se to neopakovalo. Ale bylo to asi před patnácti rokama a co mu tehdá napsal si už nepamatuju. Ale ještě si i s těma tabletkama požil další dva roky.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:59
- Nahlásit
Bent
napodobne - u psu se mi to nestalo, ale ja mam tlak stridavy, a obcas u prudke zmeny tlaku se mi cervena "bezduvodne" spusti... Ale nakolik to muze byt u psa tlakem, osobne opravdu nevim...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:08
- Nahlásit
wami
Kdysi jsem měl takového vypaseného ovčáka. Pamatuju si, že vet mu tlak nijak neměřil, jen mu poslouchal srdce. A fakticky po těch tabletkách ( které už pak bral do konce života) se to neopakovalo.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:35
- Nahlásit
Bent
Nestras ma. Dufam, ze nebude mat chore srdiecko.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:39
- Nahlásit
ja se musim pridat. taky se mi onehda uplne bezduvodne spustila krev z nosu. az rano, kdyz jsem vystrizlivel jsem pochopil, ze nejenom z nosu, ale v podstate z cele hlavy a pripisuju to tomu, jak si vykracuju v klidu domu a najednou se prudce zvedl chodnik a uderil me do hlavy ....
pigie
neboj, bude v pohode. jednou se to muze stat a muze to byt fakt z horka nebo uplne z cehokoliv. nemysli hned na nejhorsi ... a prijed na sraz!!!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 16:05
- Nahlásit
pigie
Neboj, srdíčko nemusí být zrovna choré. Možná že mu jen tlak naskočil v těch vedrech. A taky - můj ovčák už byl stařík.
Jirikovo
|
Puna
|
# Zasláno: 30 Čen 2006 16:14
- Nahlásit
pigie
to je spíš taková "pověra" z alternativní medicíny, že když se zvýší tlak, tak je potřeba nějak tu situaci uvolnit a to právě nějakou cévkou v nose..
Ale to je u lidí, a málokdy to má nějakou vážnou příčinu, u pejsů bohužel nevím...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 17:11
- Nahlásit
nevim, ja k u psa, ale u lidí prudké a silné krvácení z nosu připisují doktoři variantě mozkové mrtvice - v rodině dva podobné případy u starších lidí, vždycky doktoři řekli, že ten dotyčný měl štěstí, protože mu praskly cévy v nose a krev se dostala ven - taky mohly prsknout cévy uvnitř mozku, krev mohla zůstat tam a tlakem poškodit mozek
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 17:40
- Nahlásit
Dakujem lidicky, mooooc ste ma potesili Ja len dufam, ze sa to opakovat nebude. Ak sa to stane znova, tak uz pojdem s nim k veterinarovi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 17:04
- Nahlásit
Nemá potíž se srážlivostí krve? Jaké je to plemeno? Taky jsem znala jednoho skoťáka (oni na to trpí), kterému se občas spustila krev z nosa téměř bezdůvodně, a nakonec skončil vykrvácením.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 18:14
- Nahlásit
Mucholabka
Je to novofundlandan, problem so zrazanlivostou nema, sice mal len drobne zranenia, ale nevidela som problem.
|