| Autor |
Zpráva |
Dáška
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 20:23
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, jestli pes ví nebo pozná, že může na slunci dostat úpal nebo úžeh. Feňule mi totiž v těchto vedrech leží buď pod oknem, kam svítí- přesně v obdélníku, kam dopadají sluneční paprsky (když je doma), nebo na zahradě přímo na slunci. Dělá to tak, že se nahřívá třeba 2 hodiny, pak se jde schladit a pořád dokola. Klidně i v těch největších vedrech, včera už jsme ji několikrát vyháněli do stínu, ale jí se na slunci líbí. Copak ona neví, že jí bude třeba blbě? Co nějaký pud sebezáchovy? Nebo ji tam můžeme nechat, když vypadá, že je v pohodě? Klidně i na těch 35 stupních.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 20:32
- Nahlásit
Ašopsa jsem přečůrala a dala na její oblíbené místo slunečník. Chybí jí slamák a brýle. Taky mám strach, protože má černou deku a pěkně hicuje. Někdy ji polívám hadicí a ta studená voda jí dělá vyloženě dobře. Taky nechápe, že má zalézt do stínu.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:11
- Nahlásit
Dáška
Mně to jezevčíci dělají taky ... nechápu je. Ale ještě nikdy se nestalo, že by z toho měli nějaké zdravotní problémy.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 23:53
- Nahlásit
zdravim, ja mam dva fr.buldocky a na slunci je musim krotit oba (myslim, ze by pro hru, zvlaste micovou, klidne vedrem umreli -a to neni nadsazka, zvlast u techhle "nabouranejch cumacku" vazne zdravotni problemy, trvale nasledky a dokonce i smrt z prehrati skutecne hrozi!)...pokud neni nikde nablizku mic nebo frisbee, vyhledavaji stin sami, ale jak rikam, hra je pro ne priorita numero uno! takze po chvili zbesileho litani na slunci (kdyz uz sipaji atd a presto se stale se stejnou vervou vrhaji do akce) je normalne privolam k sobe do stinu (sama temer zcela postradam pigment, takze mi slunce taky moc dobre nedela), nebo je vezmu na voditko a odvedu do stinu, kde je radne napojim, v pripade vetsiho uhrati pomuze i studeny obklad na celicko...jinak jeden psik je bily a druhy cerny a sluncemilovnejsi je z nich paradoxne ten cerny, kdyz jsme doma tak cerny odpociva casto na balkone, orientovanem na jih ) takze slunce plnym proudem po cely den, neuveritelna teplota, ale on to miluje! ale jak rikam, treba krotit!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:22
- Nahlásit
ojo to moc dobře nám,můj pes by taky radši pošel než si přestat hrát,i klidně ve 40 stopních! já to řeším tak,že přes den je doma a ven chodíme už jenom k vodě,takže se schlazuje sám při lítánií ve vodě....jinak je to taky magor,klidně se vyvalí nasluníčko a leží tam celý odpoledne,,,,,,ale myslím,že kdyby psovi z toho bylo už fakt špatně,tak se schová...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:31
- Nahlásit
StaHi
Zdravím další majitel fr. buldočků, zavítej mezi nás na Mujpes.cz na diskuzi Francouzský buldoček... Moje placatočumačka taky řádí, vedro nevedro, sípe, chrochtá, chroptí ale prostě lítá, ikdyby měla zhebnout. Proto ji taky necháváme vylítat raději někde u vody, kde se může zchladit. Jinak je chovaná v bytě a po každý prochajdě si sama skočí do sprchového koutu a nechá se osvěžit...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:12
- Nahlásit
Dáška
Asi záleží na věku psa.Naše Abby zažívá léto poprvé,takže taky furt leží na sluníčku a je jí jedno,kde se nachází hlavně,že je sranda Ale pes od našich to pozná a vyvaluje se na sluníčku jen chvilku a pak zaleze.
Asi je to jako u lidí,někteří jsou víc či míň háklivý na sluníčko a případný úpal/úžeh.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:26
- Nahlásit
abby
No, jí je 7 a je to snad čím dál horší takže zlepšení s věkem bych vyloučila.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
Třeba chtějí spáchat sebevraždu upečením . Některým psům bych se ani nedivila. Já mít celý život na krku jejich majitele tak to udělám určitě
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:49
- Nahlásit
Biluška
No dovol?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:55
- Nahlásit
Jsem nemyslela tebe . Spíš ty chudáky, co se u nás na sídlišti smýkají na flexinách a hysterické paničky je berou do náruče když vidí moji čtyřkilovou šeltii na volno
(Ona je totiž strašně zlá a bojová. Má na to speciální výcvik :lol
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:14
- Nahlásit
Starší pes se nám taky sluní, minulej rok úpal asi měl - zvracel, bylo mu špatně... takže ho teď ze sluníčka vyháním. A mladej, ten by na slunce nevylezl za nic.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:44
- Nahlásit
biluška
co máš z toho - já mám prej buldočka zabijáka
hraje si jenom s velkejma psama,malý k němu nepustěj skoro vůbec (asi zestrachu,žeby k nim čuchnul )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:56
- Nahlásit
U nás platí, že Denynka se peče skoro celý den na sluníčku ( jen na chvíli odchází do stínu se zchladit) a Brut je zase pro změnu skoro pořád ve stínu a na sluníčko jde jen občas. Pokud jsme u vody, tak je Brut celou dobu ve vodě a ven přibíhá jen na přivolání, ale hodně otráveně. Denynka se vody bojí, takže jí radějinechávám doma.
|