| Autor |
Zpráva |
Hanka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 13:39
- Nahlásit
Ahojky lidičky,potřebovala bych poradit.Mám 9měs. fenku Anglického mastifa a poslední týden mi nechce baštit.Dostává od malička Acanu pro velká plemena,vždycky jí žrala až se jí dělaly boule za ušima,ale teď se jí skoro ani nedotkne,zobne pár kuliček a jde pryč.Nemocně nevypadá a problémy také žádné nemá.Veterinář mi řekl,že jí mám nechat vyhladovět,že hlady určitě neumře.Já bych raději vyskoušela jinou značku,ale nevím jakou.Nevíte o nějaké co psům opravdu chutná???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:10
- Nahlásit
Nebude fenka harat? to nechutenstvi muze byt od toho je to jako u zenskych
Radit znacku granuli je tezke, kazdemu chutna neco jineho
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:32
- Nahlásit
Děkuji za radu to mě vůbec nenapadlo.Ještě nehárala,tak by asi už mohla.Od známé jsem slyšela o Chicopee,ale já s tím nemám žádné skušenosti.Takovéhleho obra mám poprvé v životě.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:34
- Nahlásit
Děkuji za radu ,to mě vůbec nenapadlo.Ještě nehárala,tak by asi už mohla.Od známé jsem slyšela o Chicopee,ale já s tím nemám žádné skušenosti.Takovéhleho obra mám poprvé v životě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 21:10
- Nahlásit
Já jsem svého ročního psa krmila od malička eukanubou, pak purinou a teď krmím eagle packem a všechny granule mi po chvíli přestal žrát. Takže teď zkouším všechno možný abych nemusela pořád měnit granule. Takže je míchám s konzervou nebo zalívám vývarem nebo omáčkou.
Ale o tom eagle packu se říká, že psům chutná, ale můj pes nežere nic.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2005 10:07
- Nahlásit
Já mám s eukanubou špatné zkušenosti,ani jeden se psů co mám ,mi jí nikdy nectěl žrát.Konzervy jí dávám do bašty taky,sem tam vývar z kostí.Ona vždycky žrala moc hezky až teď nějak stávkuje.Máma má taky mastifku a ta jí krmí z ruky jinak se nenažere.A přitom všichni koho známe tvrdí,že musejí před svími psy žrádlo schovávat.Tak nevím jestli něco neděláme špatně!!!!!
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2005 10:30
- Nahlásit
Hanko,neděláte nic špatně.Vet. vám poradil dobře,pes hlady neumře a určitě i ty někdy jíš více a někdy méně. Jo a z ruky ji klidně krm.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2005 11:52
- Nahlásit
Děkuji za radu.Teď nás čeká výstava a tak jsem chtěla aby vypadala dobře.V Brně jsem si připadala,že mám toho nejmenšího psa s celé výstavy.Tím nechci říct,že jí překrmuji,to né,dostává dávku podle tabulky na žrádle.V 9měs. váží 50kg což asi táké nejni málo,ale určitě to znáte,když najednou je něco jinak než předtím,tak má člověk o toho svého miláčka strach.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 26 Bře 2005 16:44
- Nahlásit
Nám náš hafan taky z ničeho nic přestal žrát Acanu. Vždycky měl vylízanou misku a pak se toho ani nedotkl. Tak jsme jeli na veterinu a veterinář nám poradil to samý. Dal mu injekci na podporu zažívání, první den nesměl jíst nic, druhý den jsem mu uvařila rýži+ovesné vločky+nastrouhaná mrkev a zalila jsem mu to kuřecím vývarem. Ráno to nechtěl a večer to snědl všechno. Od té doby zase mlsá. Může to mít i z toho, že něco špatnýho sežral ... třeba papuč jako ten náš blázen
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2005 17:37
- Nahlásit
Jestli chcete vymenit znacku, tak doporucuji Chicopee, mam s tim vyborne zkusenosti. Zere to i pes, co odmital Eukanubu, Purinu, Anku, Acanu a dalsi. Tohle basti.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2005 18:14
- Nahlásit
Díky všem,o Chicopee už jsem také přemýšlela,slyšela jsem na to samou chválu.Tak to skusím někde sehnat a uvidí se.Ještě se chci zeptat,nemáte někdo zkušenosti s Alavisem?Dávám jí ho od dvou měsíců,teď měla tříměsíční přestávku a už ho baští zase.Je to jen preventivně.
|
Madle
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 16:04
- Nahlásit
Ja bych zkusil treba Hills, ale ne vsude ho maji a trochu vic stoji. Nicmene, krmeni je to pry skvele. Sam davam Eukanubu, ale kdyby neco, tak zkusim Hills.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2005 21:36
- Nahlásit
Hills jsme zkoušely jako první,ale nechce ho.Nejhorší je,že jí strašně chutná uplně obyč žrádlo z Makra,který dáváme hlídacím psům co máme u baráku jako ňamku kdyby se v noci nudily(jinak dostávaj Acanu).Po tom se může utlouct.
|
Luisa
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 16:44
- Nahlásit
Nase cubina taky chvili zrala urcity druh granuli az se za nima prasilo a pak z niceho nic je prestala zrat. A tak jsme ais tak po ctvrt roce vzdy hledali neco jineho. Ted uz rok krmime "Chicopkou" a ta nam zatim chutna.
Jinak co se tyce skladby zradla. Po konzultaci s panem doktorem krmime 90% granule a 10% maso. Doporucil nam to proto, ze se delal pry nejaky vyzkum, kde psi co zrali jen granule meli pozdeji problemy s piskem v mocovych cestach. Co se tyce konzerv. Jeho nazor znel tak, ze je to to nejhorsi co do psa muzete vpravit.
Jinak kamaradky mamina je taky veterinarka. Maji 7 velkych psu a vsechny krmi pouze mase. Granule maji psi nasipane ve velke mise na zahrade a maji je jen na dozrani.
|
vrana
|
# Zasláno: 1 Kvě 2005 17:46
- Nahlásit
my zvykneme striedat po dvoch mesiacoch Woffy a Bewidog-vzdy sme jej striedali takto zradlo a jej to len prospieva.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 08:25
- Nahlásit
Moje feňule začínala na Acaně,pak jako když utne a odmítala. Nejsem z těch,co vydrží dlouho nechat psa nežrat,takže jsem vystřídala postupně Bosch,First Mate a teď manžel přivezl Nutram. Když má v misce granule "nasucho" tak je očuchne a sežere až když má opravdu hlad,ale jakmile do granulí něco přidám-tvaroh,žloutek,masíčko,vývar,sýr atd. tak to vymlaskne ve vteřině. Jinak náš cvičitel krmí taky jen masem (dokonce syrovým) a psi jsou nádherní a dysplazku má OK. A ještě : když jsem si volala kvůli informacím o krmení FirstMate,tak mi jejich dealer řekl,že když feně něco do granulí přidávám,tak ji tím zabíjím???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 11:07
- Nahlásit
ola
jo, jediný co zabíjíš, je jeho kšeft
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 14:07
- Nahlásit
Hanka
ptala ses taky na Alavis....Mám s ním výborné zkušenosti. Od té doby, co ho našemu 14letému knírovi dávám, což je něco přes půl roku, výrazně se mu zlepšila mechanika pohybu. Řekla bych, že v kombinaci s Rimadylem, který dáváme kvůli bolesti, se postupující artróza strašně moc zpomalila. Takže čubině klidně Alavis dávej dál. Náš vet. říkal, že je to v současné době to nejlepší na českém trhu.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 14:19
- Nahlásit
Ahojky,já jí Alavis dávám už od 2měsíců,přesně podle návodu a myslím,že nemá žádné problémy,tak jsem zvědavá jak dopadne DKK..Akorát mi včera na výstavě rozhodčí řekl,že má uvolněné vazy,je pravda,že když jde tak se vlní jak had,ale vůbec nevím co s tím mám dělat.Pohybu má dost.Nevíte někdo co s tím????
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 14:43
- Nahlásit
Hanka
pokud ten rozhodčí na výstavě není veterinář, tak bych si tohoto úsudku tolik nevšímala - jestli je má nebo nemá uvolněné může zodpovědně říci jen vet. Můj pesan se taky při pomalé chůzi "vlní jak had" a žádné uvolněné vazy nemá.......
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 15:39
- Nahlásit
Nevím jestli je vet.,ale asi ne,za jménem nic nemá.On mi kvůli tomu nedal CAJC.Asi se vypravím za vetem a zeptám se ať něco nezmeškám,ale myslím,že se to ještě spraví,je jí 10měs.(mastif).
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 17:21
- Nahlásit
Hanko,
mastif je kus psa, ti se dodělávají bezpečně do dvou let...psům to prý trvá i déle.... takže podle mě se nemusíš bát....Toho veta raději navštiv, abys měla kontrolu, jak říkáš, aby se něco nezanedbalo, ale jinak v pohodě, ten titul určitě ještě získáš, až bude fenka dodělanější
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 17:39
- Nahlásit
S tím titulem si hlavu vůbec nelámu,to že budu první jsem vůbec nečekala,protože tam byla fena o 5měs. starší a minulý týden vyhrála v mezitřídě BOBa,tak to byl pro nás velký úspěch.
|