Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kravavý průjem
Autor Zpráva
brrekeke
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 21:55
- Nahlásit

Ahoj, můžete mi prosím poradit. Máme křížence knírače z útulku, tak ani nevíme kolik mu je. Ve čtvrtek večer žral naposledy, v pátek nic, v sobotu od rána slabší průjem, odpoledne byl doma 2 hoďky sám, pokálel se ve 2 místnostech a v kuchyni se pozvracel. Venku asi 10 x průjem, pak už jen krev, po příchodu domů se napil a vyzvracel i vodu. Na pohotovosti dostal 2 injekce, v noci opět pokálel celý obývák (chudák, musel strašně trpět, než se odhodlal udělat "to" doma), druhý den ráno další 2 inkjence a nějakou žlutou pěnu do tlamy, kterou ale hned vyzvracel. Pak jsme doma dávali vždy po 1/3 Streptonamid. V neděli k večeru už se průjem zmírnil, ale pořád plno krve, aspoň ale od rána nezvracel. Dnes v pondělí už nemá ani průjem ani nezvrací, dostal od doktorky další injekci (ani jednou jsem se nezeptala co mu píchá, a teď mě to štve), říkala, že vydrží 2 dny, dala nám Streptonamid ještě na zítra. Má také přísnou dietu, dnes poprvé dostal šlem z odvaru rýže a pár piškot.
Můj problém ale je, že zítra a ve středu musí být pejsek u mých rodičů a já nevím, co mám čekat, až přestane učinkovat injekce, přestane brát Streptonamid a začne trochu žrát. Nechci aby jim tam taky "obarvil" všechny podlahy. Poraďte prosím, jak to řešit. Za reakce děkuji.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 22:03
- Nahlásit

brrekeke
Velmi podobný problém měl i náš pejsek letos v zimě. Injekce jsme doslatali antibiotika a aby se mu uvolnil žaludek, který byl zcela stažený a nepracoval - proto pes tolik zvracel. předpokládám, že u vás to bylo obdobné. pokud už nezvrací a nemá průjem předpokládala bych, že léčba zabrala a byt rodičů už není v ohrožení - v dietě pokračujte nejméně týden, my dávali rýži s maličkými kousíčky kuřete a strouhanou mrkví...
držím pěsti ať je pesan v pohodě

tosca
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 22:22
- Nahlásit

Určitě přesvědčit rodiče, že NESMÍ porušit naordinovanou dietu. (Tu rýži v dietě je třeba rozvařit, nestačí uvařit - jen pro upřesnění, já to donedávna nevěděla)

Možná by bylo dobré, nechat pejska v místnosti, kde je umyvatelná podlaha, kdyby se náhodou nějaký problém objevil.

A pro klid nechat rodičům kontakt na veterinářku, která pejska ošetřuje.

Držíme tlapky, ať je všechno v pohodě.

abby
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:08
- Nahlásit

Jak psala Tosca,hlavně dodržet dietu,i když se bude zdát,že je to dobré.Jen rýži,mrkev a trochu vývaru.Rozvařit rýži i mrkev.Pár piškotků taky nemůže škodit,ale nic víc.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:48
- Nahlásit

BRREKEKE:jedine co se da delat,drzet psa vklidu,doplnovat tekutiny a sledovat haladinu jontu vkrvy.Pes patrne dostava silna antibiotika.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání