Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Příznaky "falešky"...
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:59 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Naše zlobilka má za sebou první hárání a nalily se jí struky, jinak se chová celkem normálně (pořád zlobí). Neshlukuje nás, neobkládá se hračkama, je celkem v pohodě. Konečně začala trošku víc žrát a přibrala (snad není nakrytá) hlídali jsme ji zodpovědně, ani nám během hárání nezdrhla. Nevím jestli ty struky jsou příznakem falešky, nebo jestli je to tím, že už je ženská a jsou viditelnější. Když byla mladší, byly téměř nepatrné. Ještě jeden dotaz mám, dá se nějak "podomácky" rozeznat březost? Vzpomínám totiž, než jsme zjistili, že hárá, pořád se kolem ní motal pes mého známého a tak si říkám, jestli snad k něčemu nedošlo. To jsem vůbec netušila, že druhý den už bude krvácet... a nechala jsem je dovádět. Mám trošku obavu. Nechci zbytečně plašit, ale jen se tak s vámi poradit..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:05
- Nahlásit

Gája
No, samozřejmě 100% se nedá vyloučit nic, ale fena bývá ke krytí až x-tý den po začátku barvení (některá 9., některá 12., některá 14. atd.) takže když ještě ani nebarvila, tak je na 99,9% jisté, že ju nenakryl
a ty nalité struky můžou být příznak falešky, třeba slabší, když to nějak neprožívá- přidejte na aktivitě a uberte trochu žrádla, ubrat vodu teď v těch vedrech je dost problematické. Bude to dobrý.

Gája
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:11
- Nahlásit

Ketrin
Děkuji, víš za pár dní jedeme pryč a mám strach, abychom se nevrátili a nečekalo nás doma překvapení... slyšela jsem, že nemám dávat mléko a mléčné výrobky a mám jí struky ochlazovat. Možná se jí opravdu jen zvětšily zcela přirozeně.. nebo tím množstvím vody, kterou teď vypije... Taky si říkám, že na falešku je asi ještě brzy, protože je měsíc po hárání.

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:17
- Nahlásit

Gája
Jak dlouho je to co dohárala? Mojí Agátě asi 2 měsíce po hárání začala faleška. Natela jí vemínka a byla trošku rozněžnělá, ale víc nic. Pokud je to tak, jak píšeš měla bys jí hóódně zabavit, aby neměla čas si vemínka pořád olizovat a tahat si hračky. Taky sniž krmnou dávku.

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:19
- Nahlásit

Gája
Na ochlazení "vemínek" je dobrý tvaroh, nebo octová voda.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:31
- Nahlásit

Frog
Jo, s tvarohem jsem to kdysi zkusila, jenže byl ihned sežrán, takže efekt opačný - čili nastoupil "teror"-dlouhé procházky a méně jídla
Nejlepší na falešku u nás bylo odchování vrhu, pak už ji nikdy neměla.

Gája
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:54
- Nahlásit

Ketrin

...to věřím, ale to asi zkoušet nebudeme

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:56
- Nahlásit

Gája
samozřejmě to může být příznak nastupující falešky, naše špageta začíná mít první příznaky hned po hárání. Bohužel klasika - míň jídla, víc pohybu, žádný hračky na ní nemá žádný efekt.
Ale u ni jde spíš o psychickou záležitost, zatím se nikdy nedostala do fáze zánětu mléčné žlázy.

Gája
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:09 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

fromeli

zatím se nikdy nedostala do fáze zánětu mléčné žlázy.

tak to mně ani nenapadlo, že to může být až tak vážné...

p j petra
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:22 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit

Gája,
susedovych fena vzdy hara asi tak o mesiac skor .Nasa Ajda potom zacne,ale ona tak ako ma byt,ale susedovych zasa zacne,hned ako nasa.tehotna moze byt,ale neprevaje sa to hned zranim,to az tak po 3 tyzdnoch brezosti,aspon u nasej tak bolo.A dovadeli spolu osamote viac ako 15 minut???Nasa hned po sexovani ostala velmi smutna a zadumana.
Odchovanie inych stenat neviem ci je spravene a mam skusenost,ze ked sme dali male 1dnove stence inej kojacej fene,tak nam skoro uhynuli,lebo mlieko niebolo kvalitne.Prvy tyzden steniatka potrebuju mlazivo,ktore ma fena po porode.Tak sme ich museli kojit sunarom a dokrmovat jej tkz.mlazivom.Ja take nedoporucujem.Viem ze to teraz sem nepatri,ale ked to bolo vspomenute,tak som zareagovala.Davat male dokrmovat vtedy ked obe porodili vrozpeti 2-3 dnoch,inak az po 7-9 dnoch.a este nieco,moja basetka,takto ochorela,ze mala falesne.Dostala zapal maternice a uz nemohla mat stence.Nebolo by lepsie sa poradit s dakym serioznym vetom???

zuzka
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:36
- Nahlásit

Ketrin
Fakt???
Já myslela, že je to hormonální a že psychika je až podružná, nebo se jí po březosti upravily hormony?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:57
- Nahlásit

zuzka
Spíš asi ty hormony?..nevím. Každopádně měla dva vrhy a už po tom prvním faleška navždy zmizela.
Ale ne že bychom ty štěňata měli kvůli tomu...!

bea
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:23
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s injekční léčbou falešné březosti? Naše Aida je stará - 14 let a loni odhárala a po dvou měsících se jí nalily cecíky a mléko z ní doslova kapalo. veterinářka jí něco píchla a myslela jsem, že o ni přijdeme - vypadala jak zfetovaná, skleněné oči a kousala kolem sebe. Letěli jsme na veterinu a dostala další injekci - pak doma usnula a bylo to už lepší. Přitom štěňata měla - jednou. Teď z toho mám hrůzu - před 6 týdny hárala. Loni nám veterinář rekl, že by byla nejlepší kastrace, ale že už je na ni stará a nemusela by přežít narkózu.

zuzka
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:53 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

bea
naše Bela má falešku, laktaci řešíme Galastopem (je sice dražší, ale je šetrný) a ostatní příznaky pohybem, osobně si myslím, že nejlepší je plavání, Bela se unaví a ještě si chladí břicho

P.S.
Galastop je sirup, ne injekce

bea
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:06
- Nahlásit

To Zuzka: Díky za radu. Ten Galastop se dá koupit normálně v lékárně, nebo musím na veta?

zuzka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:16
- Nahlásit

bea
Jestli je volně prodejný, nevím, dostáváme ho vždycky u vetky. Naposledy jsem platila za třídenní dávku pro 15kg psa 300Kč

bea
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:45
- Nahlásit

Tak moc díky, půjdu pro něj.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání