| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:54
- Nahlásit
brut
Určitě to zkus. Já jsem jen dala jednu polévkovou lžíci přímo do granulí a zalila trochou vývaru. Nebo vmíchat do jogurtu atd.
Jandula
Přesně tak to bylo u nás. Vždycky když jsem koupila nové granule,tak se to trochu upravilo, ale po 2 týdnech už měla průjem zase. Zkoušela jsem co se dalo, ale nakonec přechod na "vařené" zabral 100%. Už tak krmíme 5 měsíců a průjem neměla zatím ani jednou. Asi jí vadila nějaká složka v granulích nebo co.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:48
- Nahlásit
Frog
Přesně jak píšeš, týden dva je klid, já se vznáším v oblacích a pak to začne, ne konstantní průjmy, ale není to ono...
A jak tedy krmíš? Jen maso, popiš, pls...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:04
- Nahlásit
Jandula
Syrové maso hovězí, vemínka, kuřecí, krůtí ( jen vepřové by se nemělo krmit syrové) atd. + příloha: rýže,ovesné vločky, rohlíky, těstoviny + zeleninka a ovoce .
Dávám to přibližně v poměru 2/3 masa na 1/3 příloha+ zelenina.
Nezapomínat doplňovat vitamíny. Já používám tyto od Fitminu : http://mujpes.cz/obchod/default.php?id_pro=288&kat =71
Jinak různě to střídám,aby to čubejda měla různorodé. Takže jednou hrubomleté hovězí s rýží a zeleninou, podruhé zase kuřecí s vločkama a zeleninou. Variant je spousta ... Taky přidávám ryby (po nich se může utlouct) a pozor na vnitřnosti, ty raději vařit ...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:10
- Nahlásit
Jandula
Zní to možná trochu složitě, ale příprava mi trvá maximálně 10 minut. Přílohu mám navařenou dopředu a jenom míchám
Samozřejmě občas přidám vejce, jogurt, tvaroh atd...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:16
- Nahlásit
Frog
Nezní to špatně, jen nevím, jak by to probíhalo u nás, protože po návratu bude Sára většinu času u našich a já tam budu jen dojíždět, tak nevím, jestli se mi podaří otce přesvědčit na tenhle způsob...
Ty ovesný vločky dáváš spařený?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:20
- Nahlásit
Jandula
Jo, jo spařený. A maso si beru odsud www.vetamix.cz Zatím vždycky dorazilo v pohodě, žádný smradlavky a shnilotiny.
Když si objednáš nad 50kg dovezou ho po celé republice zadarmo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:40
- Nahlásit
Frog
Určitě zkusím. My zatím máme problém s průjmem občas a téměř vždy se dopátrám nějaké dietní chyby nebo sežrání hnusu.
Krmím granulema a vzhledem k tomu, že jezdíme na chatu, kde nemáme elektriku ( t.j. ani lednici), tak mně nic jiného nezbývá. Kupovat konzervy se mi finančně nevyplatí a maso se zase hrozně rychle kazí.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:50
- Nahlásit
Bych musela koupit ještě jeden mražák...
U nás není Vetamix, ale Falco, a to maso stejně tak divně voní... úplně jinak než pro lidi. Jediné co jsem dala syrové byly rybí piliny.
Ale když venku něco olízne...což v tomhle počasí je na infekci jak stvořené...stejně asi musí mít trávící trakt citlivější, jináč by to hned tak nechyt, ne?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:22
- Nahlásit
Terri
Já jsem kvůli tomu mražák koupila, je to 300l a stál mě 3000,- ( Byla to dobrá koupě na inzerát )
Jinak k tomu masu někdo ho vaří, ale mě bylo doporučeno veterinářem krmit syrovým, jelikož vařením maso ztrácí všechny důležitý látky a vitamíny atd. Sám vet krmí své psy syrovým už 30 let a je taky spokojen Jak říkám od Vetamixu jsem ještě neměla problém se zapáchajícím a zkaženým masem a pokud by se vyskytlo, tak tím zapáchajícím rozhodně krmit nebudu ...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:24
- Nahlásit
Frog
k nám nezaváží (70 km od nás je nejbližší místo), už jsme to jednou řešili s wami...
Ale vždycky se to dá nějak udělat.
No uvidíme, co na něj vet.
|