Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kdy jít na očkování?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:09
- Nahlásit

Kdy máme jít na očkování takové té kombinace různých nemocí, co se očkuje pejskům když jsou ještě malí (první očkování)? Mám tam jít za rok od prvního očkování, nebo za rok od posledního přeočkování?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:27
- Nahlásit

suesie
Od posledního. A nezapomeň cca 7-10 dní předtím odčervit.

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:31
- Nahlásit

Ketrin
I když to bude od posledního odčervování "teprve" 3,5 měsíce?

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:33
- Nahlásit

Ketrin
vlastně to už budou asi 4 a něco měsíce.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:35
- Nahlásit

suesie
Mno, tak já odčervuju i dospělé psy 4x ročně. Takže jo.

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:40
- Nahlásit

Ketrin
díky, udělám to jak říkáš

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 19:50
- Nahlásit

Od posledního. A nezapomeň cca 7-10 dní předtím odčervit
Jak to souvisí s tím odčervením? To jsem ještě nikdy neslyšel.
Dík

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 20:49
- Nahlásit

Jak by to souviselo? Prostě před očkováním se odčervuje, asi jako u nás jezdíme vpravo a v GB vlevo. Nikdy mě nenapadlo to ňák dál zkoumat.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 20:55
- Nahlásit

Ketrin
Prostě před očkováním se odčervuje, asi jako u nás jezdíme vpravo a v GB vlevo
jen se ptám, nikdy jsem o tom neslyšel a tak mě to překvapilo, neboť mne nenapadá žádná logická souvislost, proč by to mělo být třeba....tak se jen zajímám

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:02
- Nahlásit

Trotelchen
mno já to slyšela..a říkali to i u veta.....ale taky jsem to nezkoumala...prostě jak píše Kterin...je to tak

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:23
- Nahlásit

Trotelchen
asi spíš jako jednorázová údržba, něco jako když dáš auto do servisu, tak ti ho i vyluxujou.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:50
- Nahlásit

Mucholabka
Aha, takže klidně i ostříhat.
No ale mě to zajímá, protože, když to u vetů říkaj, tak to může mít dva důvody, buď je to z nějakýho důvodu fakt třeba, což by znamenalo, že jsem na to vždy kašlal nebo jde o rabat z odčervovacích pilulek.
Tak jsem zvědav na další názory.

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 22:10
- Nahlásit

Trotelchen
rabat ne e...náš vet ví že odčervuju sama,nekupuju u něj a připomíná mi to,nebo se ptá pokaždý....a nemyslím si že je to běžná údržba...se asi zeptám

tosca
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 22:11
- Nahlásit

Hmmm, nám teda veterinář nikdy před očkováním nedoporučoval odčervení. Doporučoval odčervovat pravidelně a v případě potřeby, ale nikdy to nedával do souvislosti s očkováním.

V pondělí se zeptám (jestli teda nezapomenu)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 22:11
- Nahlásit

Trotelchen
tak mě to překvapilo
Nejspíš u začerveného psa vakcinace nebude příliš účinná.
Mě zas překvapuje, že něco tak banálního překvapuje Nadbůcha

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 06:36
- Nahlásit

Já taky odčervuju před očkováním, tak 2 týdny, zaskočím na veterinu, koupím tabletu, dohodnu si termín očkování, abych nemusela čekat v čekárně a současně nás ošetřoval vet, kterého si vyberu. Podle mě jde spíš o zvyk

moll
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 06:55
- Nahlásit

kdy máš jít na očkování by mělo být napsané v očkováku v poslední rubrice zápisu - aspoň náš vet to tam píše ("příští návštěva....). s tím odčervováním si myslím, že je to jako připomínka aspoň 1x za rok odčervit a dobře se to pamatuje v kombinaci s tím očkováním.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 06:57
- Nahlásit

Cituji z očkovacího průkazu:
Aby se předešlo případným postvakcinačním reakcím, je nezbytné dodržovat tyto důležité zásady:
1. .....
2. Odčervení proveďte vždy minimálně 8 dní před vakcinací
3. ......

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 06:59
- Nahlásit

Odčervení proveďte vždy minimálně 8 dní před vakcinací
tak tuhle větu chápu tak, že se nemá provádět současně, aby se předešlo komplikacím.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 06:59
- Nahlásit

Na frekvenci odčervování se názory různí, obecně platí že hlavně u chovných fen je na místě důsledně se držet správného odčervovacího schématu hlavně kvůli škrkavkám.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 07:01
- Nahlásit

Na frekvenci odčervování se názory různí

to je fakt, moje kamarádka neočervuje vůbec, ale cca 2x do roka nosí ho***na rozbor do laborky.

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 07:09
- Nahlásit

mno,já slyšela že předtím má být odčervenej určitě a snad to má mít nějakou spojitost s tou vakcínou nebo co, protože i když byl odčervenej předtím,tak stejně před očkováním musí znovu....

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 07:36
- Nahlásit

Tak to taky sliším poprvé, já odčervuji jednou za rok, ale 10 dní po očkování a nikdy mi nic doktor neřek. Vždy s očkováním koupím i tablety a vet. řekne jen deset dní počkej. Nesmí se očkovat a odčervovat v jeden den, velký zápřeh pro organismus, jinak si to neumím vysvětlit.
Mlaďocha jsem odčervovala víckrát, samozřejmně.
A teď jsem koupila nějaké spešl odčevení je to na tři dny, ráno a v poledne dvě tablety ale nevzpomenu si na název

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:04
- Nahlásit

fromeli
tak tuhle větu chápu tak, že se nemá provádět současně, aby se předešlo komplikacím.

také to tak chápu

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:08
- Nahlásit

no nám říkel vet něco v tom smyslu,že kdyžje ten organismus zbavenej parazitů tak není oslabenej a líp tu vakcínu vstřebá a má poto třeba míň teplotu,nebo míň zvracení a takový ty věci,jak po očkování někteří psi maj....

zuzka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:10
- Nahlásit

také to tak chápu

myslím, že to tak bude
my jsme dotali tabletku na odčervení, když jsme byli očkovat a vetka nás jen upozornila, abychom odčervili až tak týden po očkování
půjde hlavně o to, aby se nesešly ty dvě věci naráz

ppga
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:11
- Nahlásit

Nám to odčervovanie pred vakcináciou vysvetlovala veterinárka tak, že keď je hafan začervený, organizmus je oslabený a môže zle zareagovať na vakcináciu. Preto sa má dať odčervovacia tabletka cca týždeň pred vakcináciou a sledovať, či sa nejaké červy objavia vo výkaloch. Ak by bol pes začervený, najprv sa zbaví všetkých tých potvor a až potom zaočkuje.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:15
- Nahlásit

Mar3
jasně, pes má být před očkováním v dobré kondici, ale tuším, že aby mu tu kondici zkazili střevní parazité, tak by to muselo být nějaké vážně parazitální onemocnění...již jsem se informoval u pár známých a všichni to vidí spíše takhle.

Je ale s podivem, co Ti vetové radí za bludy.

Pokud tedy chci , aby pes byl méně imunologicky zatížen, mnohem lépe udělám, když naočkuju zvlášť jenotlivé vakcíny, tam se ta zátěž opravdu sníží výrazně.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:17
- Nahlásit

cca týždeň pred vakcináciou a sledovať, či sa nejaké červy objavia vo výkaloch.
no aby byli červo vidět ve výkalech, tuším jich tam musí být dost nehorázně hodně...já jdu raději pryč neboť mě to nbutí nadávat na pány vety a ještě bychom se pohádali )

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:20
- Nahlásit

no tak von t oasi spíš myslel takhle, že se může stát,že třeba bude mít hodně střevních parazitů nebo tak a že je pro něj asi fakt fyzicyk lepší radši napřed odčervit........
....von zas neříkal že se NESMÍ ockovat,když není odčervenej.....

no tak ale aspoň to mám pěkně spočítaný,jednou odčervíme před očkováním, pak za 0,5 roku,.......líp se to i pamatuje...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání