Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Veterinář - postrach psů
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Gringo
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:08
- Nahlásit

Nedá mi to a musím rozvinout diskusi o strachu psů z veterináře. Seděl jsem v sobotu v čekárně u veťáka s celkem banální záležitostí. Chodíme vymačkávat žlázky. A bavil jsem se pozorováním srdnatých psích přátel. Nadšení z návštěvy neměl žádný chundeláč. A už jsem přemýšlel o soutěži o nejdelší brzdnou dráhu před ordinací. Toho vzpírání a odmítání poslušnosti byla převaha. Už jsem zavedl jako největší výhrůžku psovi za neposlušnost hrozbu návštěvy veterináře. Mimo to málokdy jsem viděl větší radost, než po odchodu z ordinace. A co Vy?

wami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:10
- Nahlásit

Gringo
Mame super veterinare, ke kteremu naprosta vetsina paniku leti za psem smykem dovnitr...

Pejsek, kteremu se dovnitr moc nechce, je tam spis vyjimkou...

(Zato jsem tam jednou potkala andulku, ktera tam nechtela ani omylem a nadavala v kleci jak spacek! )

Anu
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:15
- Nahlásit

Gringo
Máš pravdu.Když jdu k doktorovi Anubis je ochotný sedět vedle kočky,křečka,králika a soucitně na ně kouká.Nedovolí si ani ceknout a dovnitř nechce ani za deset zlatých buřtů.Ovšem když vycházíme z ordinace tak si už vzpomíná na svůj pravý původ a hned se dává do útoku na zmiňovanou kočičku,králíka či co..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:18
- Nahlásit

My chodíme k veterináři jako na přátelskou návštěvu Čuba v čekárně vrtí celým psem a nemůže se dočkat. Je pravda, že jí tam nikdy nic moc nepříjemného nedělali-většinou jen razítko na výstavu/zkoušky nebo očkování, párkrát žlázky, nějaký ten drobný úraz, záležitosti okolo březosti a porodu.

Ovšem pak mám ještě veteránku a tu nedostanu ani do čekárny Naštěstí je zdravá, takže je 1x ročně očkována v autě.

Gringo
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:21
- Nahlásit

wami
máme taky super veťáka, ale to nemění nic na situaci, že pesany uvnitř většinou nečeká nic dobrého a to, že je doktor dobrej, příjemnej a nechce nikoho sedřít z kůže to nějak nemohou hafáci docenit. Trpělivě vysvětluji, že je to pro jeho dobro, ale přestože mi bezvýhradně věří při náročných cvicích, tak tohle mi prostě nechce zbaštit.

kokoška
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:29
- Nahlásit

Gringo
My máme vetku mladičkou paní, která je opravdu moc šikovná, ke všem zvířatům se chová laskavě a je poznat, že práce je pro ni posláním. Ordinaci si zřídila po ordinaci praktického lékaře pro lidi, patřili jsme k jejím prvním pacientům po otevření její praxe - tenkrát tam moje čubina vždy běžela s radostí a to byla po ošklivém úrazu a nepříjemná léčba trvala celé prázdniny. Teď už tam chodíme naštěstí jen na očkování, ale ten souboj před vstupem do ordinace to je horor a v ordinaci má pejsa cukatúru, že skoro spadne se stolu. Bavila jsem se o tom s tou vetkou a došli jsme ke společnému závěru, že časem se tam asi vytvořilo nějaké klima z něhož zvířecí pacienti cítí bolest, strach a utrpení. Myslím, že na tom určitě něco bude, při minulém očkování jsme tam cca 30 min. čekaly než na nás přišla řada a během té půlhodky se pejsině strašně zmastil kožich asi ze stresu- cítila jsem to při pohlazení, druhý den jsem jí musela vykoupat.

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:30
- Nahlásit

Gringo
tak to my to máme půl napůl..starší pes,jak zacejtí veta se zapře a pak by stačily podložit kolečka a prkýnko a mám ho jak kachničku na šńůrce...ale štěndová ta to vítá,jak zacejtí že jsme na veterině tak ječí a kníká aby mohla dovnitř a malilinko předbíhá

Anu
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:32
- Nahlásit

sarax
zatím málo zkušeností-nebo spíš více dobrých zkušeností. Mí bývalí oba psi dokud neměli vážné zranění tak veta v poho a pak stačilo něco co je bolelo-víc injekcí a tak a už se bojí.

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:35
- Nahlásit

Anu
asi to bude tím...staroch si to užil,když loni ochrnul a bůhví co měl předtím...mladá si tam ale užívá taky hnusy...takový to škrabá a držení třetího víčka a vůbec...a michalova Beruška..coby skoro 2 letej pes a kardiačka se tam řítí taky... prostě přátelskej pes..kterej se všude chce mazlit

Anu
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:36
- Nahlásit

sarax
ona má Trinity 3víčka?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:37
- Nahlásit

Já si všimla, že pes asi z ordinace cejtí předchozí pacienty a je nesvůj.
Rozhodně je na něm vidět velká úleva při odchodu.
Když byl mimi, tak se jednou i počůral...

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

Anu
každej pes má třetí víčko...taková ta bílá věc co se jim zavírá mezi normálníma víkamateda aspon jsem vážně přesvědčená že každej pes...

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

naši oba psi chodí k vetovi taky jak na návštěvu...resp. v čekárně jsou v pohodě, pokud je jim dovoleno, očuchají si ostatní pejsky (kočičky jim zakazuju a když jdeme do ordinace, přístup se u obou psů změní....Mladej tam vtrhne jako velká voda, nechá se podrbat, ale jakmile se začne s "prohlídkou", začne dělat hysterické scény...je hrozný herec a zkouší to, jestli tím svým "výkonem" neoblomí mě nebo paní doktorku...Když zjistí, že ne, tak se uklidní. Starší pejsek jde do ordinace s rozvahou, na nějaké mazlení od paní doktorky rozhodně není, ale prohlédnout se nechá v klidu bez nějakých scén. Z ordinace ovšem vyletí jak střela

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:40
- Nahlásit

Tak Berni je taky ten případ, kdy se chodí k veterináři s radostí - venku spokojeně poblafává a přesvědčuje ke hře ostatní pacienty, a když se otevřou dveře do ordinace, tak to bere smykem a rovnou na digitální váhu když jí řeknu "Berni teď se nebudeme vážit" tak si to hrne k ošetřovacímu stolu, hodí přední tlapy nahoru a nasadí výraz "tak paní doktorová, bude piškotek jako naposledy?" A to si tam taky zažila nepříjemnost - měla dost ošklivou dermatitidu a paní doktorka jí potřebovala vystříhat chlupy, které měla slepené hnisem a strupama, takže bolestivé jako blázen, tři jsme ji drželi, Berni se vzpírala, bojovala jako lev ... a když jsme tam šli na kontrolu, už zase zvesela, jako by si nic nepamatovala - tak doufám, že nám to vydrží a hlavně, že tam budeme muset jen na očkování nebo pro potvrzení na nějakou psí akci

wami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:43
- Nahlásit

Gringo
ja nevim, ten, co k nemu chodime, na psy pusobi jak magnet... Fakt se ho moc psu neboji a maji ho radi. Treba je to tim kokinkem, co dostanou na rozloucenou pokazdy (muj pes si ho chodi uz i vymrcovat ).

Jinak mam staryho psa, ten na sebe neda sahnout, ale veri mi natolik, ze i u toho veta leccos zvladnem (nejvetsi znamka duvery byla, kdyz se mi ho podarilo zklidnit natolik, ze si nechal vysetrit prostatu skrz konecnik - sice kdybych ho pak pustila, tak veta zabije, ale byl schopny to vydrzet...) - takze sice veterinu nemusi, ale taky nijak zvlast neprotestuje...

Tonda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:52
- Nahlásit

Muj se taky na navstevu veta tesi,dokonce ma tendence predbihat,jak se otevrovu dvere od ordinace uz startuje dovnitr s vrticim ocasem.
Jedine ceho se boji,tak je dum kde ma dilnu pan,ktery vycpava zvirata.Za normalnich okolnosti me chodi na provesenem voditku,ale asi tak 20m pred tou dilnou se zacne plasit a nic na neho neplati.Jedu za nim smikem a uklidni se zas az kus za tim domem.Dela to odjakziva.Nikde jinde se me to zatim nestalo.

Vistra
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:05
- Nahlásit

Tedy já musím říct, že přístup mých psů k veterinářům obdivuji. V posledním roce jsme jich navštívili hodně. Oba pejskové jsou naprosto v pohodě, zatímco jeden je vyšetřován, druhý polehává pod vyšetřovacím stolem.
Bohužel, jeden pejsek je po operaci a nyní se v čekárně klepe, spojil si to s prožitou bolestí. Ale ten druhý, který ho občas doprovází, bere stále tyto návštěvy jako příležitost k seznámení se s jinými zvířátky a lidmi a cítí se uražen, když ho návštěvy u veta ušetříme a jedeme jen s jedním.
To předtím jsem měli středního knírače a s ním jsme museli čekat venku, protože se chtěl se všemi prát. Někdo z rodiny seděl v čekárně a když přišel čas, dal pokyn a ten druhý profičel s vzpínajícím se psem do ordinace. Cesta byla obvykle volná, protože všichni čekající pejskové zalezli pod lavici.

Petra
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:14
- Nahlásit

náš vet jezdí k nám a psi ho vždycky přivítají s radostí zrovna včera u nás byl na očkování a smál se že oba stojí frontu na injekci, strkali se kdo bude dřív

michalm
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:02
- Nahlásit

tak tak... jak rika sarax - pred ordinaci je brzdna draha, ale z mych podrazek, pac Beruska se nemuzu dockat az bude vevnitr a na kazdyho kdo tam jde pred nama se diva tak jako co si to dovoluje a ne me zas kdy uz tam budem?

Orry
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:05
- Nahlásit

tak to ja svymu starsimu pejskovi taky vyhrozuju veterinarem, kdyz zlobi dokonce pozna i cestu k vetovi a to se tahne jak smrad...v ordinaci jen sedi a vydesene funi...pri prohlidce musi mit kosik a je cely zkoprnely, nehybny a nepoddajny...uplne zabejceny a nekdy i hystericky

s rockym zatim pohoda..ten v cekarne knuci nedockavosti a chtel by si se vsema hrat a kamaradit...veta vzdycky oblizne a chce aby ho vsichni obdivovali kdyz tam byl ale i s Orrym tak ten na nej trochu tu nervozitu prenesl, neb rockysek mi lezel nehybne na kline a delal smutny oci

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:13
- Nahlásit

wami
Hele, že my chodíme ke stejnýmu psssst. Naše holky mě doslova vlečou od auta do ordinace a babča, která měla z bývalého veta panickej strach a jednou se mi i v ordinaci počůrala, vysmýkávala se z obojku a ani kolem by nešla ani náhodou k tomuhle vesele cupká, vrtí ocasem a čeká na to jeho " tak co, jak se vede, babčo ? " je fáááájn, fakt.
P.S. Jsem mu volala v pátek navečer po ordinačních hodinách, potřebovala jsem konzultovat nějaký příznaky u Daisy , samo mi poradil, řek jak máme léčit a co dělat kdyby něco. V pondělí ráno mi od něj přišla sms - tak co, jak je Daisy ???? Myslela jsem, že spadnu ze židle, takovejhle přístup jsem ještě nezažila. Když vemu, kolik má pacientů..... fakt, klobouk dolů.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:19
- Nahlásit

Michelle chodí k veterináři taky hrdinně, klidně si v čekárně lehne, když zjistí, že do ordinace je zavřeno. Pozdraví se s každým přicházejícím.
Když vyjde její (i můj) oblíbený vet, tak ho následuje v klidu, nechá se pomazlit a klidně si ustele na vyšetřovacím stole.
Když vyleze jedna z vetek, tak koukne a čeká, protože přeci ona chodí k jinému
Takže to jí musím do ordinace dostrkat, ale tam to bere v klídku a zase leží nebo šmejdí

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:59
- Nahlásit

wensday
Úplně mě láká ho zajet vyzkoušet...jaký má ordinační hodiny?

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:03
- Nahlásit

Syska
po, út , čt 8-11, 14-18,30+ st 8-11, 12-15, pá 8-11, 14-17,00, dokonce i neděle 18-19.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:28
- Nahlásit

No ja byla vcera s Kairinkou na chirurgickem cisteni usi a kdyz uz bylo po vsem tak ani nechtela domu. Pres pul hodiny se jeste loucila s doktorem a sestrickama. Ale kdyz potka jineho veta, ktery ji prevazne jen prohlizi a dava nam razitka tak to ji pak nemuzu dostat ani ven. Tedy kdyz ho potka venku.

Mar3
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:39
- Nahlásit

no to můj pes se tam těší,jak ví, kam půjdem,tak táhne na vodítku jak splašenej do čekárny,po té pobíhá a vrtí pahýlkem,ale jakmile má jít do ordinace tak se začne trochu cukat....ale zase jak je venitř,tka si tot am prochází,prohlíží.....dokud nemusí na stůl....

Puna
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:51
- Nahlásit

Můj Lucky taky chodí k veterináři moc rád, nebo rád, nijak se nevzpírá ani nebrání, zatím jsme naštěstí absolvovali jen očkování a zánět obou uší, to se mu teda moc nelíbilo, čištění, ale nijak si to negativně nezafixoval
Hlavně se tam pokaždý žene do ledničky, kde mají vakcíny a léky, co kdyby tam náhodou bylo něco pro něj

Rendy
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 16:48
- Nahlásit

Jeden můj pes se třepe už v čekárně a hned jak ho dostanu do ordinace, tak zalézá do rohu a dělá že tam není.
Druhý je pravý opak a cpe se do ordinace hlava nehlava. A to si chudák v roce vytrpěl s očima, neustálý výškrab třetího víčka, odstřihávané vzorky z víček, injekce apod. Veterinář tvrdí, že je to masochista...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:22
- Nahlásit

Ašopes se vetů nebojí, chová se jako všude jinde, honí se za ocasem, občas se třískne hlavou do stolu...a to tam před dvěma lety měla být utracena a potom jsme tam taky byly s dermatitidou a často docházíme s nohama nebo jde jako doprovod s kočkama. I když dostane dobrotu, nikdy si to neveme, protože ona psí věci nejí. A když jsem tam s ní byla naposledy pro Alavis, tak chtěla být uvnitř dřív než já a podívat se na tu paní, jestli ji má vyštěkat nebo oslintat Fifinka se v čekárně nebála, ale na stole trochu jo...předchozí páník z ní udělal trochu nerváka v tomhle smyslu, ale půjde to upravit A kočky jsou srandovní. Můra, ta je mladá, se bojí už jenom toho, že jde do auta. Gina, peršanka, je zvyklá cestovat autobusem, když vidí tašku, lehne si d ní a čeká. V autě mi leží pod nohama a nezájem. V ordinaci všechno zkoumá a očichává, jako pes

Hanka20
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 14:42
- Nahlásit

My máme taky skvělého vetrináře, je to vážně odborník a navíc ještě rozdává piškotky . Co se týče jednoho psa, je to flegmouš a nějaký vetrinář ho nerozhází.Nechá si píchnout injekci a je mo to celkem jedno. Za to čubinka, ta má od malička potíže s trávením a často musela dostávat antibiotika (i jako injekci - ta je bolestivá), do čekárny jí ještě dostanu, ale jakmile se otevřou dveře do ordinace, tak brzdí a mám docela co dělat, abch jí tam dosoukala

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání