Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / "Chytá dech"
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
JERDA
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:07
- Nahlásit

Ahojky,
potřebovala bych poradit, snad to budu umět popsat...
Náš roční italáček to má cca 1 až 2 x týdně. Je to většinou v noci, najednou začne nosem dost hlasitě a rychle "lapat po dechu", jakoby mu nestačil vzduch a snaží se ho do sebe urychleně dostat...
Napadlo mě, že mu třeba vlítne do čumáčku prach a vadí mu, ale raději se ptám, jestli se vám to taky stává...
Díky

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:10
- Nahlásit

ahoj, já mám buldočka a někdy se mu to stává taky, dozvěděla jsem se že mu nějak spadně měkké patro, a začne se dusit,ale že to snad samo za chviličku přejde...

JERDA
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:14
- Nahlásit

Mar3

Aha, dík. Ono to trvá vždy jen chvíli, ale pokaždé se leknu co se děje ...

Petra
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:20
- Nahlásit

a nemá rýmu?, oni to dělají a hleny tak tahají až z paty

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:22
- Nahlásit

JERDA
no ono by se prej mohlo i něco stát.......(taky mě t odostděsí) ale taky vždycky za chvilku je v pohodě a spí dál,takže je to dobrý.....cože to máš za psa? (třeba přesnej název-najdu si na netu . . .)

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:24
- Nahlásit

Mar3
náš bývalý pes to taky dělal.Když usnul tak pak "chytal dech" a nikdy se nic nestalo

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:27
- Nahlásit

ahoj me stendo melo neco podobneho vcera..z niceho nic tohle zacal delat venku..jako kdyby se dusil ci co...pak si normalne hral s pejskama...za vecer se mu to stalo asi jednou...
pred tydnem bral sirup na rymu...ted uz ale nepsika, a ani mu netecou nudlicky
je to jack russell
taky me pekne vydesil, ale ustalo to...

JERDA
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:28
- Nahlásit

Mar3
Italský chrtík
Piccolo Levriero Italiano

Ten náš:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=638

Petra
Rýmu asi ne, hleny nemá, ale docela často pšíká, tak jsem mu začala dávat preventivně céčko

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:28
- Nahlásit

no proto sem se ptala,co máš za psa-protože jestli má krátkej šňupák,pak je to něco s tím patrem (nebo jestli je to třeba jorkšír) ale jinak to taky může být třeba jenom nachlazení...

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:30
- Nahlásit

jéé ten je hezkéééj......
...nevím přesnějaký plemena to mají,ale takový ty malý nebo přešlechtěný nebo s krátkejma čumákama - prej.......ale čert ví,třeba to může mít každej pes,to fakt nevím,ale ten můj toteda má a je to prý tím patrem....

JERDA
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:34
- Nahlásit

Orry
Taky mě to děsí.
Ještě mě napadlo jestli to není nějaká alergie, lítá hodně v trávě a když teď všechno kvete, jestli třeba toho nemá plnou čuminu...

Mar3
Čumáček má sice dlouhý dost, ale přešlechtěné plemeno to asi je.

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:34
- Nahlásit

náš pes to dělá taky i když třeba zhltne větší sousto.......udajně to je jak někdo psal měkké patro ......a dokonce mi tuhle říkal veterinář, že pokud by se stav rapidně zhoršoval,že je to operovatelné.....ale to asi musí být už fakt,že se pesan až dusí a dlouhodobé. Snad je to dokonce brané za vrozenou vadu.

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

no to jsem taky slyšela...ale prej když mu to takhle "spadne" ale za pár vteřin se ztoho dostane,tka je to nic...navíc známé to pes dělal taky,ale jenom v mládí,teďka už ne...

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:43
- Nahlásit

JERDA
Ano ano, to samé se sem tam stává mojí buldočce, vždycky ji poplácám po hrudičce a ono to přestane. Radili mi, že když to nebude přestávat, prstem se pokusit to spadlé měkké patro zatlačit směrem dozadu, prý je to dobře hmatatelné...

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

JERDA
Ahoj přečti si
http://www.ifauna.cz/mdiskuse/show.php?tema=63795& rubr=7

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

Mar3
nám to dělal oříšek s normálním čumákem a též doktor něco mluvil o patru-matně pamatuji-dělával to celý život ale nic vážného.Vždy jen ale když usnul a ležel.

Petra
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:45
- Nahlásit

JERDA
tak to může být alergi s rýmou a bude to ono, ta rýma nemusí odtékat nosem ven ale nosohltanem přímo do krku a to ho může dráždit skoč k vet. a nech ho prohlédnout

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:45
- Nahlásit

nebo vlastně směrem nahoru, ne dozadu...

Petra
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:46
- Nahlásit

Syska
tak tak

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:48
- Nahlásit

já bych to taky tipla na alergii anebo mě taky napadá astma...i psi mohou astmatem trpět....
Tak držím palce, aby to nebylo nic vážného.

JERDA
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:01
- Nahlásit

Všem díky.
Zítra raději skočíme k vetovi.

Petra
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:06
- Nahlásit

JERDA
napiš jak jste dopadli

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:10
- Nahlásit

no podle mně je to stopro to měkký patro - kdyby to náhodou trvalo dlouho (jakože to dušení) takmu prostě strč prst dokrku (je to až vzadu) a ucítíš takovou měkkou bouli přes celej krk(a na to zmáčkneš - nemusíš silou) a je to v pohodě...jinak když to je takhle párkrát a pár vteřin,tak se nic nedějě - však tady slyšíš - má to skoro každej pes.....

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:13
- Nahlásit

nám pomáhá i poplácání po hrudníku.....ale ne jako když boucháš někoho do zad,když zaskočí-jemněji

brut
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:13
- Nahlásit

Nám tohle dělá již několik let Denyna, ale většinou když je vzhůru a jde. U veta nám řekli, že někteří psi k tomu mají sklon, většinou prý ti nižší a způsobuje to kombinace prachu a pylu přes léto spolu s teplem nebo naopak velká zima přes zimu.
Denyna má tyto "záchvaty" tak 6x do měsíce. Trvají jen chvilinku, stačí se zastavit, zvednout jí pod předníma packama a jakoby vlastní vahou natáhnout. Pak opatrně položit. Po chvíli jí dát napít.

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:36
- Nahlásit

brut
vazne?? takze je mozne ze tohle muze mit i rockysek?? on je normalne vesely vsechno ok..a min tyden mel tu rymu tak to muze byt i k tomu...chtela jsem vcera letet k vetovi, ale pak to za vecer udelal jen 1x...a malo
nejdriv jsem myslela ze mu neco zaskocilo

brut
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:08
- Nahlásit

Orry
Asi může...babča to má opravdu už spoustu let a nijak se to nehorší. Ale pro svůj klid, by jsi asi měla pokud se situace bude často opakovat a nebo zhoršovat k vetovi zajít.

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

brut
jiste diky..dneska ho budu jeste pozorovat, pokud to bude casto a bude to spis horsi objednam se k vetovi

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 16:38
- Nahlásit

Ahojky, tak moje jorkšírka to dělá taky a frekvence je tak 2 - 3 za den. Ale na rozdíl od většiny z vás tady, nemá to souvislost s klidem. Právě naopak. Když ji něco vzruší ( výzva ke hře, jídlo, návštěva atd. ) tak zkamení, na všech čtyřech se zapře a trvá to zhruba minutu až dvě. Je to strašný pozorovat, nic nepomáhá. Léčená byla na všechny možný virózy a rýmu. Patro má prý v pořádku. Prý by to mohli být nějaký polypy, nebo výrůstky v dých. cestách. Odhalila by to sonda do dýchacích cest a následný rozbor tkáně. Asi nám nic jinýho nezbude. Předpokl. cena na veterině v Brně je 3 - 5 tis. vč. laboratorních rozborů.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 23:36
- Nahlásit

jorkaAmálka
Naše babča to má taky jen za pohybu.....už jsme se s tím naučili žít, ale příjemné to opravdu není

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání