Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / alergický na trávu?
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:51
- Nahlásit

Vydedukovala jsem si, že náš pesan bude mít asi alergickou reakcina tlapách na nějkou trávu,nebo bylinu...vždy když příjdeme z několika venčících míst má rudé "předloktí" a to na předních tlapách.....po různé léčbě jsem -na základě veterináře- prostě zkusila dát mu Zyrtek a tlapy namazat fenistilem- povedlo se, nesvědí ho to, neolizuje to a navíc vždy to zmizí.
A teď můj dotaz- dělají se i u psů nějaké zkoušky,na co je alergický a lze to u nich dělat vždy,nebo jako u lidí až po sezoně? Nemáte někdo zkušenost?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:15
- Nahlásit

žanda
Testy na alergii se dělají u psů. Naše Denyna v posledních letech v trávě pčíká. Testy nám nabídli udělat - na podzim. Nevím, jak kdo má zkušenost, ale během pylové sezony nám udělali akorát odběr krve a z něj vyšetření ( stejné jako u lidí).

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:31
- Nahlásit

já jsem zase zjistila, že můj mladej je nejspíš taky alergický...Místo, kam chodíme cvičit je obrostlé stromy, jejichž květy tvoří jakési bílé chuchvalce.....pejsovi z toho neskutečně slzí oči a okamžitě se to zlepší, když z cvičení pak odcházíme....Tak nevím, zda mu taky nemám nechat udělat nějaké alergologické vyšetření...:-/

abby
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:34
- Nahlásit

Evik

Naši to mají u pejsana taky.Slzí mu hrozně oči.Koupili mu na to normálně kapky ve zverimexu a je to dobrý.Ale tento týden bysme měli jít k vetovi,tak se ho na to chci zeptat.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:58
- Nahlásit

já to zatím řešila Opthalmoframykoinem a taky to bylo dobrý....mému pejsovi ty oči slzí jen v přítomnosti těch bílých chuchvalců z těch konkrétních stromů, jinak ne...jen co odejdeme z dosahu, samy se oči zklidní..

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:11
- Nahlásit

žanda
kdy se zkoušky dělají to ti přesně nepovím,ale dělají se...a uklidním tě tím,že pravděpodobnost alergie na nějakou trávu po tom co píšeš je velká a stafíci na ní trpěj ve velký míře...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:45
- Nahlásit

sarax
teda nevím, jestli jsi žanda uklidnila..

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:47
- Nahlásit

brut
jasně že jo...ví že Garry je normální stafík ne

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:51
- Nahlásit

sarax
Teda snad ví, že je Gary normální...stafík, ale takhle mohla doufat, že je vyjímka, která potvrzuje pravidlo....a ty jí takhle "uklidníš" , to od tebe není hezké

Tami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:51
- Nahlásit

ty bílé chuchvalce - to kvetou topoly - náš pes sice alergický není, ale na tohle byl alergický nejmladší syn

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 07:23
- Nahlásit

no tak fakt díky za uklidnění) i když tedy asi maličko divnej bude,když mu to začalo až teď) ale zase jakej "pán takovej krám" a budeme si tedy "alergičit" spolu(

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 07:33
- Nahlásit

Tami

díky, máš pravdu, ty stromy budou topoly...když si je vybavím, tak je to asi ono.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání