Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pejsci a ostny v trávě
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 17:10
- Nahlásit

Ahojky,včera mi říkala jedna pejskařka,že byla upozorněna vetem,že v Brně (Kaménný vrch) jsou v rávě takové malé bodlinky,které nejsou moc vidět,ale když si je pejsek zapíchne do tlapičky,tak můžou způspbit velkou paseku.Tak si dávejte na svoje miláčky pozor

Máča
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 18:11
- Nahlásit

No jo, ale když nejsou v té trávě vidět, tak s tím asi nic nenadělám, kdž mi pes leze do trávy...Přece nebude chodit jen po chodníku? Snad jen častěji kontrolovat tlapky...
Ale dík za upozornění

jindriska
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 18:39
- Nahlásit

... tady se prevence opravdu vyplatí. Mám Dandíka, který má jemný chlupy a osinku jsme měli několikrát, jednou to měl fakt ošklivý. Osinka prorostla dál do tlapičky, měl to oteklé, bolavé, museli mu to řezat a osinku hledat .....Matýsek statečně držel, ale já jsem měla namále.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 21:14
- Nahlásit

Můj starouš si jednou osinku zapíchl do čumáku.Následně,tak silně kýchl už na chodníku,že čumákem praštil o chodník až mu tekla malinovka.Také to moc příjemné nebylo...

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 06:45
- Nahlásit

Osiny jsou mrchy.Vloni se jedna taky zabodla Michelle mezi prstíky, stále si to okusovala, měla to tam červený a trochu nateklý, takže když se mi podařilo trochu zdolat otok, kterej sice nebyl obřích rozměrů, ale znemožňoval pořádný prozkoumávání, tak jsem tu mrchu našla a podařilo se mi ji dostat ven pinzetkou a všechno bylo OK.
Slyšela jsem, že rády zalejzají do uší a tam způsobují zánět.
Zlatý retrívr mojí zubařky s ní měl pěknou polízanici. Najednou se mu udělala boule na krku, vet ihned rozhodl operovat, měli o pejska strašnej strach a pak s úlevou zjistili, že celou neplechu nadělala jedna blbá osina.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 07:26
- Nahlásit

jojo, osiny jsou hnusné. Našemu Griffčovi se při lítání v trávě zapíchla do ucha jedna mrňavá a bylo krve "jak z vola"....Myslela jsem nejdřív, že si "urval celý ucho", doma jsme to vyndali, vydesinfikovali a bylo to dobrý.
Dost blbá je ale osina zabodnutá u oka....S tím jsme si něco užili s naším knírkem (dej mu "pámbu" věčný klid)....tomu jsme každé léto tahaly stovky osin z oblasti kolem očí až se divím, že se mu nikdy žádná netrefila do oka.

Máča
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:54
- Nahlásit

Takové dvě mini bodlinky měla moje pětiletá dcerka nad kotníkem a stálo mě to tři dny šíleného breku než se nám je podařilo dostat ven. Nerada bych to zažila znova

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:59
- Nahlásit

No a nejhorší je,že ty mrchy i cestujou,takže místo vniknutí nemusí být totožné s místem,kde se posléze objeví problém.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:50
- Nahlásit

Trpaslici pudlici Fifnce jednou vletěla do oka tříska z větví, jak z pod nich vytahovala frisbee a zuřivě ty větve o čtyřech cenťákách v průměru rozkousávala a škubala. Udělal se jí vřídek na rohovce, pořád slzela, kapali jsme pětkrát denně a trvalo asi měsíc, než se to upravilo. Malá tečička je pořád vidět, ale už nemá problémy.

tosca
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:57
- Nahlásit

Jo jo, fromeli má pravdu, rády se zabodávají do ucha a mohou být zabodnuté až v bubínku. Náš veterinář říkal, že jednou vytáhl psovi z bubínku takových zabodnutých osinek 7.
Bránit se tomu asi moc nedá, tlapky pořádně prohlížet a pokud začne mít pes problémy s ušima, tak myslet i na tuto možnost (když na ní vždy nemyslí veterináři).

abby
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:53
- Nahlásit

davidkova renata

jj.Právě,že je hodně případů,že si to pejsek zapíchl do tlapičky a ono to potom putuje a udělá se z toho velká boule na krku.Jsou prá velmi jemné,takže v trávě nejsou vidět a tlapka se musí zkontrolovat okamžitě po procházce.

kája
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2006 23:32
- Nahlásit

a co to jsou osinky?pardon, ale já to nevím

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 06:40
- Nahlásit

kája
našla sem definici: zpravidla značně dlouhý a drsný vláskový nebo štětinatý výrůstek

Když ji Michelle měla v tlapce, tak jsem musela nejdřív pořádně vystříhat chlupy, abych jí dobře viděla, no a vypadala jako takový srostlý štětinky, který tím srostlým koncem měla zabodnutý mezi prstíkama.

xxx236
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 06:50
- Nahlásit

Ahoj,
před týdnem jsem si pořídila štěňátko. je to kříženec jezevčíka s pudlem a jmenuje se Merlin. Bydlíme spolu v paneláku.
První 3 dny se Merlin venčil v pořádku - rád s námi chodil na procházky, ale teď kdykoliv s ním chceme jít ven, tak si sedne ven před dveře a nechce jít. Musím ho dát na vodítko abych ho vůbec někam "dotáhla". tam vykoná potřebu a co nejrychleji běží zpátky do paneláku. Nevím co to s ním je. Bála jsem se jestli nemá něco s packama, ale to by domů zpátky tak neběhal a kulhal by. Je možné, že je tak líný.
Děkuji za radu...

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 06:56
- Nahlásit

xxx236
možná to bude tím horkem.
Chová se tak i brzo ráno? nebo třeba jen odpoledne?

Nestalo se mu venku něco? Neměl konflikt s jiným pejskem? Nepolekal se?

abby
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:56
- Nahlásit

xxx236

Souhlasím s Fromeli. nebo je mu u vás tak dobře,že se mu nikam nechce

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:47
- Nahlásit

Najlepsie pomaha proti osinam vystrihanie tlapiek zospodu dohola. My sme si uzili tiez, uz sme mali v nohe (precestovala na druhu stranu a vyhnisala von) aj v uchu. Odkedy sme ho zacali vystrihavat, problemy sa zmensili.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání