| Autor |
Zpráva |
pavliina
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:19
- Nahlásit
Ahoj, mám 3 měsíční stěndo bígla a začalo se mi nějak dost drbat. Nejdřív jsem si myslela, že chytla nějakou blešku, tak jsem jí koupila tu kapičku mezi lopatky ale furt se drbe. Dokonce si na boku vyškrábala chlupy. Koukala jsem jestli nemá nějakou vyrážku ale na nic jsem nepřišla, jen jsem si všimla na tom vydrbaným místě že má na kůži takový maličký dva tmavší flíčky než je kůže ale to si spíš myslím, že by to mohlo být spíš poškrábaný jak se drbe. Nevíte někdo co by to mohlo být?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:24
- Nahlásit
pavliina
klidně by to mohla být alergie na jídlo, trávy, roztoče..........
|
pavliina
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:28
- Nahlásit
Tak na jídlo doufám, že to nebude, zrovna jsem jí objednala 15 kg pytel A jak se například taková alergie řeší???
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:29
- Nahlásit
nejlepší asi bude zajít k veterináři. ten ti určo poradí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:31
- Nahlásit
pavliina
no měl by se stanovit alergen.
Pokud se krmí granulema, tak se doporučují většinou jehněčí nebo rybí granule.
Měla bys zajít k vetemu, může to být fakt cokoli.
Jinak naše špageta je alergická na některé trávy, tak jí po vychajdě v jejich sezoně oplachuju kožich a zkouším na ní nějaká homeopatika
|
pavliina
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:31
- Nahlásit
Budu muset tam skáknout. Dneska to nestihnu tak asi zítra. Už je mi to takový blbý tam bejt u něj pečená vařená Za tu dobu co jí mám tak tam s ní půjdu snad už po šestý a to za 14 dní jdeme ještě na operaci
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 09:08
- Nahlásit
pavliina
ahoj, nám se taky v tomto věku začala solidně drbat kříženečka labradora. Změnila jsem 2x granule, obojek, protože se většinou drbala na krku, nic. U veterináře jí našla blechu, ač bych dala ruku do ohně, že je nemá, druhý pes je neměl a oba byli nastříkaný Frontlinem. Dostala Stronghold, vymačkala jí anální žlázky a bylo po drbání, prostě na ní Frontline neúčinkoval.
Postup, kdyby se nepřestala drbat, by byl ve stěru kůže a nejméně měsíc by musela být krmena tím, co nikdy nejedla, tzn. např. pštrosí maso + brambory, nic víc. Pak by se přidáváli různé suroviny, až by se přišlo, co jejímu organismu vadí.
|