| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:08
- Nahlásit
Ahojte, prďola mě v noci vzbudila, vypadalo to, jak kdyby měla nějaký tik, i ze spaní třeala hlavičkou! Tak jsem ji vzbudila a koukám, že se začala drbat v oušku, tak mě napadlo, že to bude asi nějaký zánět v oušku. Mrkli jsme dovnitř a všimli jsme si takovýho malýho rozškrabanýho boláčku, tak to jí asi vadilo. Kdyby mi někdo poradil, jestli se s něčím podobným nesetkal...aby to třeba nebyla nějaká vyrážka.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:12
- Nahlásit
Syska
ouško bych vyčistila a hlídala, jak to bude postupovat. Náš pes má teď zánět v uchu a pro změnu hlavou vůbec netřepal, ucho si nedrápal a v pátek kouknu, že bude čistící procedura a naskytl se mi pohled na oteklé červené ucho plné hnědého mazu. Hrůza, do toho má nedoléčený zánět průdušek, bolavá záda, teď zánět v uchu.... ale to jsem odbočila. Tak ať to nic není.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:18
- Nahlásit
jindriska
Hlídat, jasný. Ona má ouška postavený, takže je možný, že se někde drápla, ale na ranku to právě nevypadá...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:23
- Nahlásit
Syska
jdi na veterinu, vet jí koukne do ucha a uvidíš.
Michelle neměla zánět vůbec poznatelný, ale když sem se koukla vetovým "koukátkem", byl to humus.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:29
- Nahlásit
fromeli
A jak pak špagetku léčil?
No jo, jenomže náš oblíbený vet je tam jen dopoledne, včerejšek jsme prošvihli a až v pátek do večera, jinak jsou tam doktorky a k těm nemáme takovou důvěru...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:31
- Nahlásit
Syska
dostala ATB kapky, bohužel se zánětem nic jinýho neuděláš. Ale měla to v počátku, tak to bylo během pár dní OK.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:31
- Nahlásit
sysko-možná si ještě k uchu čichni, většinou se zánět pozná,že právě ucho moc nevoní...ale dojdi jistě, může tam mít něco vraženýho a to stejně neuvidíš........
můžu poslat tu knihu obyč,nebo chceš jít raději na poštu?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:33
- Nahlásit
Syska
jinak bych řekla, že kouknout do ouška snad umí každej i začínající vet.
žanda
u nás nebylo ani klepání, ani drbání, ani pach, byla to jen náhoda, páč jesm tam byla kvůli něčemu jinému a vet jen tak kouknul do ucha.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:36
- Nahlásit
žanda
Pošli to normálně, vždyť o nic nejde...to se myslím do obálky vleze ne?
fromeli
Ok, tak já dnes zpacifikuji mužíčka a zajedem na veterinku, ať něco nepodceníme.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:45
- Nahlásit
fromeli-náš kokr tedy vždy klepal,hlavičku malinko na stranu a bylo jasno,že tam má osinu, stačilo sáhnout na ucho,bylo horké a hlavně moc na něj nechtěl nechat ani sáhnout. s ušima si chudák užil......
sysko- vejde , už jsem obálku koupila.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
žanda
no právě, proto sem byla překvapená, když sem viděla tu rudou záři uvnitř ucha tím kukátkem. Když jsem pak dávala kapičky, tak se uvolňoval pěknej hnus.
Ale rodičů jezevčíková, ta vždy klepala celou makovičkou. Nejspíš, kdybych náhodou nešla na tu veterinu, tak sme došli také na třepání apod.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:55
- Nahlásit
Syska
Nam pri trepani hlavou vytiahli z ucha osinu. Pes trepal hlavou velmi casto, celou cestou k veterinarovi, ale osinu nebolo volnym okom vidiet (my sme isli veterinarovi asi po 15 minutach, lebo sa trepal fakt sialene).
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:57
- Nahlásit
Co som tym chcela povedat ==> navsteva veterinara
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:08
- Nahlásit
fromeli
Tak jsem mluvila s manžílkem a odpoledne jedem. Jsem mu řekla, že třepala hlavou celou noc, tak to bylo bez řečí...on prý o ničem nevěděl, ale já jsem hrozná, vím o každém jejím pohybu
Jinak díky, jsi vždycky mezi prvníma, co radí....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:09
- Nahlásit
Syska
no hlavně, aby to dobře dopadlo. Určitě to bude prkotina
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:11
- Nahlásit
fromeli
Jasně, zítra dám vědět, jak to dopadlo...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:13
- Nahlásit
sysko, je to zvláštní, ale my ženské asi psíky víc sledujeme...jako děti.........taky většinou vím, že peso něco má a chlapi doma nic netuší.
fromeli asi fakt i záleží jak rychle ten zánět v uchu postupuje.......pak třepe......
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:52
- Nahlásit
Zapal v uchu je obycajne dobre citit... Treba privonat, k jednemu aj druhemu uchu a ak je tam rozdiel, bude to jasnejsie.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:11
- Nahlásit
A nesetkal jste se nekdo s tímto: Můj pesan třepe hlavou, ani se nějak moc neškrabe, zdá se, že ho něco dráždí. Přitom obě uši klidný, necitlivý, nezapáchají, žádný výtok, v noci normálně spí. Veterinář koukal dovnitř a řekl, že je má čistý.
Přesto nám dal Surolan, kapali jsme 14 dní, uklidnilo se to, uběhlo asi 1/2 roku a to stejný-opět žádné průvodní projevy, uši na omak necitlivý.
Mám ještě Surolan z minule, začala jsem ho kapat, na veterině jsem zatím ani nebyla.
Nesetkal jste se někdo s tím?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
Syska
Sylvi, tak jak jste včera s Tessinkou dopadli?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:13
- Nahlásit
suesie
Nedopadli jsme nijak, včera jsme to nestihli. Moc zaměstnanej manžel no...ale Tess se včera ani nedrbala ani netřepala hlavou a boláček už taky skoro zmizel a obě ouška "voní" stejně, ale nijak nepříjemný z ápach to není. Ale máme v plánu tam s ní zajet, aspoň pro nějaký kapičky a raděj ať se podívá...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 17:19 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Vytahuju straší téma protože přesně vystihuje můj dotaz..
Poslední 2 týdny pozoruju u svojí fenky potřepávání hlavou, není to nijak intenzivní, ale občas si zatřepe hlavou což dříve vůbec nedělala pouze pri oklepání a to se oklepe celá .. tady třepe opravdu jen hlavou. Od té doby co sem si toho všimla kontroluju ušiska, jsou čistá růzová, voňavá a tak kam dohlédnu není nic vidět. Dneska jí popadla zvláštní jakoby křeč (nevím jak to nazvat a intenzívně se točila na stranu jednoho ucha a bylo vidět, že něco řeší. (Asi jako když vám vletí moucha do ucha a snažíte se jí vyhnat...)
Hned v úterý pofrčíme na veterinu.. jen sem se chtěla zeptat jestli vás nenapadá čím by to mohlo být nebo co dát všechno prohlédnou?
Ještě dodám, že je tříletá, uši vztyčené a nikdy zánět nebo jinej problém neměla.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 22:37
- Nahlásit
nemohlo jí tam něco spadnout? Nějakej písek, bordel nebo tak?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 22:48
- Nahlásit
inu
nevím, těžko se to hlídá když je sama na zahradě ale já o ničem nevím...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 22:51
- Nahlásit
Fajka
Prohlidni poradne netopyri usiska, muze tam mit v boltci neco zapichlyho, stejne tak ji mohlo neco doputovat i hloub do zvukovodu (to pozna vet). Nic jinyho me nenapada, max par kapek treba Epi-Oticu, promnout a nechat ji to vyklepat, ze by treba fakt jen nejaky bordel.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 22:56
- Nahlásit
Fifi
Prohlidni poradne netopyri usiska, muze tam mit v boltci neco zapichlyho no vůbec nic sem nenašla a prohlížela důkladně...
stejne tak ji mohlo neco doputovat i hloub do zvukovodu (to pozna vet) jo tam půjdem hned v úterý ráno.
Nic jinyho me nenapada, max par kapek treba Epi-Oticu zkusím zítra někde sehnet i když nevím je svátek
Díky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 22:59
- Nahlásit
Fajka
Dneska jí popadla zvláštní jakoby křeč (nevím jak to nazvat a intenzívně se točila na stranu jednoho ucha a bylo vidět, že něco řeší.
Jeste me napada, obcas se mi takhle cubis toci, kdyz se chteji podrbat a nez si sednou, je to jak tanec svatyho Vita. tak ji jukni i kolem usisek, na tvare, krk, jestli tam nema nejakou zapareninku.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 23:23
- Nahlásit
Fifi
Jeste me napada, obcas se mi takhle cubis toci, kdyz se chteji podrbat a nez si sednou, je to jak tanec svatyho Vitato mě dělá taky ale tohle bylo jiný, jak křeč, strnulost nebo fakt jak když ti vlítne moucha do ucha a ty se příšerně lekneš a pak jí začneš honit ven
tak ji jukni i kolem usisek, na tvare, krk, jestli tam nema nejakou zapareninku.
nikde nic ...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 23:47
- Nahlásit
fajka
nech to na vetovi, jestli je ten binec ve zvukovodu, tak ho stejně sama nevyšťouráš..
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 01:20
- Nahlásit
jednou nám ušní primář doporučil vytírat uši šamponem na vlasy, že likviduje přebytečný ušní maz. začali jsme to praktikovat u našeho pudla, který trpěl častými záněty v uších. Na vatu (mokrou, ale vyždímanou) nakapali jsme šampon na vlasy a vytřeli mu uši. Další vatou mokrou, vyždímanou jsme mu uši vytřeli. Od té doby pudlík měl uši bez problémů. Je fakt, že pokud je zánět, chce to k veterináři. Ještě se občas psům objevují v uších kvasinky, tady rovněž pomůže veterinář.
|