Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nevíte co může pes na bolest???
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:40
- Nahlásit

zajímá mně co může z lidských léků pes na bolest a cca kolik??potřebuju něco pro pesana na noc,váží kolem 8 kg...dík...

Tonda
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:43
- Nahlásit

sarax
Promin,nechce se me to procitat,ale mozna je neco tady
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=4&topic=3727

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:49
- Nahlásit

Ja pouzivam Nimesil, ale davkovani na takhle malyho psa nevim moji maj cca 35-40kg a davam jeden sacek na 24h

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:53
- Nahlásit

Tonda
tak sem taky postovala a nejsem si jistá že tam je o bolesti
Tchor
ok,díky,ale ten teda doma nemám mám psa po kastraci staršího ,nemá teplotu ale bolí ho dneska jizva a šití....a já tu mám nějaký Panadoly,Paraleny atd...takže sem myslela něco z těhlech preparátů....

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 23:10
- Nahlásit

Panadol a paralen maji stejnou ucinnou latku paracetamol a ten bych psovi nedaval, ale treva ti poradi nekdo lip ja se v tom moc nevyznam a Sali uz spi abych se ji zeptal.

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 23:12
- Nahlásit

Tchor
jasně,dyk taky kolik je hodin že jí pozdravujua holt mu asi nic nedám,ale vet je tam až v pondělí a s pohotovostí co máme tady nemám vůbec dobrý zkušenosti.....takže uvidím,budu ho hlídat a doufat....i tak díky za snahu

Bent
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 23:27
- Nahlásit

sarax
Mě veterinář doporučil na bolest po operaci Aulin.

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 09:34
- Nahlásit

Psovi Rymadil, recoxa, movalis.

Paralen, panadol a ibuprofen rozhodně nééé!

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 09:46
- Nahlásit

Bent
Aulin by šel..ten máme...a kolik nevíš???

joli
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 11:46
- Nahlásit

V nouzi jsem dávala na sníženi teploty paralen a proti bolesti ibuprofen. To po telefonické dohodě s vetem!!!! Tyhle tabletky se nemají dávat dloudodobě, ale pro úlevu pejsanovi, než se dostaneš na veterinu to jde. Já dávala celou tabletku 3 krát denně, můj pejsan, ale váží přes 50 kg, a v pondělí jsem hned jela za vetem....Tvé váze bych dala asi čtvrtku....

Bent
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 11:50
- Nahlásit

sarax
Na 24 kilového psa říkal vet ráno a večer jeden celej . Tak na menšího asi půl.

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 12:25 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

joli
videl jsem psa ktery mel velky krvacivy potize po jedne tablete movalisu a ibubrofen je na tohle mnohem horsi.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 12:28
- Nahlásit

Ja videl u naseho veta ve skrince normalni...TRAMAL, ale ja mu moc neverim-vetovi-takže ¨to prosím neberte jako radu......pokud by jste to používala, tak opatrně, je to hodně silný...není to však volně prodejný....

brut
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 12:59
- Nahlásit

sarax
Dojeď si na Spořilov, tam by měli být do čtyř a jsou dobrý....Well vet. Když tak se ozvi já tě navedu.

Puna
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:02
- Nahlásit

sarax
Aulin a Nimesil obsahují podle mě stejnou účinnou látku, obecně myslím, že hlavně ne Paralen
Tramal - je opiát, tak to bych se docela bála

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:46
- Nahlásit

brut
mno bych dojela ale pojízdný budeme až zítra..a MHD ho fakt nepotáhnu proto řeším co do toho zítřka dát....ale když bude nejhůř ozvu se dík
Bent
jj díky
a díky všem...zkusíme na noc ten Aulin,ale je možný že se to zlepší...jen kdyby si nesnažil sežrat ten zbytek kulek

Puna
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:55
- Nahlásit

sarax
jsem pochopila jinde, že je po operaci? tak je docela možný, že jak ta rána "přichází k sobě", tak ho to docela svědí, proto se to snaží asi sám "ošetřovat"
myslím, že spolu jsme si tady psali o tom Prothazinu, tak to by mu mohlo od toho svědění pomoct, nějaká čtvrtka asi, podle velikosti...
Tak ať mu je líp

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 14:00
- Nahlásit

Puna
jenže na našeho vořecha Prothazin neúčinkuje...prostě to má jako lentilku...a jo je po operaci,je od středy vykastrovanej...měl nádor....a asi mu to fakt přichází k sobě,jen nemáme doma límec,takže se obávám,že ty stehy vezmou za svý

brut
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 14:01
- Nahlásit

sarax
Tak tam alespoň zavolej a zeptej se...Jsou tam do 19, našla jsem si ord. hodiny....tel. 272769306

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 18:17
- Nahlásit

sarax
pokud si na wellvet nevolala, chodíme tam s Michelle a jsme s nima spokojeni, tak můžeš zavolat vetku dom - www.veterinarka.cz a budeš mít po starostech. Rozhodně bych nic proti bolesti nedala, bez odsouhlasení veterináře.

Dolly
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 08:30
- Nahlásit

nám vet doporučil jako 1.pomoc čtvrtku paralenu pro 5kg psa a pak na veterinu

Nikka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 08:38
- Nahlásit

Jenom upřesním- TRAMAL není opiát!!!! Opiát je Fentanyl, Dolsin, Morphium, Tramal je velmi silné analgetikum.

ira
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

Tramadol je středně silné analgetikum s centrálním ůčinkem ( působí na CNS ). Působí agonisticky na opiátové receptory , nezpůsobuje však útlum dýchání , minimálně ovlivňuje krevní oběh, nezhoršuje zácpu . Při správném dávkování nezpůsobuje závislost . V podstatě je to látka působící stejným mechanismem účinku jako opiáty, ale bez jejich než. účinků. Nepodléhá ustanovení o omamných látkách . Používá se i k tlumení bolesti u zvířat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání