Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Potřebuju aby přibrala
Autor Zpráva
vidrbína
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 19:14
- Nahlásit

Máte někdo zaručený recept - granule, po kterých pes opravdu přibere?Mám fenu po operaci (březen) a je pořád jako lunt.Měla dietu Eukanuba intestinal a potom Eukanubu pro obří plemena, ale není to ono.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 19:52
- Nahlásit

vidrbína
Máte někdo zaručený recept - granule, po kterých pes opravdu přibere?
Syrovy hovezi - uspesnost velmi vysoka Jinak jsem jeste nevidel zvire ktery by po eukanube pribralo.

Pupy
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 21:01
- Nahlásit

vidrbína
Mám stejný problém jako ty až na to že nikdy dietu neměla aje hubená, doktor říká že je jen zkrátka drobná.
Ale já ybch chtěla aby trošku přibrala, už sme to tu taky řešili doporučili mi zátěžové krmivo, ale nevím

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 21:29
- Nahlásit

vidrbína
Pupy
Moji kamarádi mají tollera a byl vždycky děsné vyžle - kost a kůže.Fak mu dávali Purinu zátěžovku a moc pěkně se zlepšil, když na něj člověk šáhne tak se nenabodne na kost, ale je takový pěkně měkoučký

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 06:57
- Nahlásit

u nekterych kachektickych psu chovatele s upsechem pouzivaji stejne pripravky pro pribrani, jake se pouzivaji i u lidi, takze hroznovy cukr, pripravky obsahujici maltodextrin a v lekarne se prodava Nutridrink, male baleni stoji kolem 40 Kc. Granule bych vysadila a zacala v kazdem pripade varit.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Tak jí zkus dávat, to co má ráda asi bych zkusila určitě to maso a hlavně mě tu neukamenujte sem tam nějakej ten knedlíček s masíčkem asi jako u lidí

shiba
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 11:45
- Nahlásit

Zdenka
sem tam nějakej ten knedlíček s masíčkem aby se lépe poserinkala
Ne, dělám si legraci, samozřejmě to může pomoct, ale opatrně s tím, ne každý pes to snese.

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:10
- Nahlásit

Zdenka
Metabolizmus psa jede hlavne na tuky a ne jako u cloveka hlavne na cukry.

vidrbína

Kdyz chces aby pripbrala davej ji opravdu v podstate samotne syrove maso k tomu trochu syrovy zeleniny a nejaky vejce, nejakej vytaminovej premix (zmejch zkusenosti staci bohate roboran pro psy (ale obcas je dobre znacku prostridat) a olivovej olej jako zdroj nenasicenejch mastnejch kyselin.

Davam pro 5 velkejch psu (NO, DOB a BOM) 6kg syrovyho masa (vetamix) cca kilo nejaky zeleniny (mrkev zeli cinsky zeli atd) cca 3 vejce a tak decku toho olivovyho oleje. Psi mi pri tom kynou i pri docela slusny zatezi.

kája
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 19:52
- Nahlásit

my jsme taky měli vždycky problém-máme BOG a byla to hubená srajdulka, vaříme ji(ale to od štěňátka) vývary s kuřecím,vepřovým,hovězím masem, často přidáváme játru. Zkus jí dát piškotky s jogurtem a medem(ten jogurt opatrně), vet nám poradil sádlo-tak škvaříme domácí(a mažem na rohlík) a káji se po tom může utlouct- a hlavně pěkně kaká.
Miluje buchty, tak jí čas od času něco málo dáme slupnout

gabi
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 20:16
- Nahlásit

Velmi dobry a osvedceny je aj trik s otrubami. Zlejes to fajnym vyvarom a pes to zblajzne ako nic.
Vela ludi ti povie, ze otruby nemaju ziadnu vyzivnu hodnotu a pes to len vykadi, ale oproti ryzi ma vela vlaknin, a vitaminov a trosicku ti psa rozozerie a roztiahne zaludok a tak sa do neho viac zmesti.
Samozrejme k tomu vsetko to, co pise Tchor.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 21:45
- Nahlásit

Tchor
s tím syrovým souhlasím. Nemá cenu jim dávat libové super masíčko, ale kupovat pěkně hnusné tukové odřezky, lalok, bůček a dávat za syrova, taky mi po tom psice přibírá. Nebo koupit škvarky pro psa, nějaké zátěžové granule, smíchat a zalít horkou vodou. Taky vajca, dávám i plnotučné mlíčko přímo ze struku. Dříve mi vetka nadávala, že je hubená a dneska už ji musím krotit, protože jsem zvyklá jí pořád dělat něco výživného. Navíc je nežravka, ale syrové maso a tučné věci žere s chutí. Taky jí jako odměnu dávám nakrájené syrové 100% sádlo nebo občas koupím kuře a dám jí ho celé. Nebo ho uvařím a jako přílohu nedám nudle, ale pořádně rozmočené zátěžovky granule...prostě samé hnusy
dejavu
Nutridrink jsem do ovčandy cpala, když prvních 14 dní u nás nechtěla žrát, spíš jako udržení při životě. Je to fajn, ale i když jsem do ní nacpala dva za den, hubla. Ale byl to jenom Nutridrink a voda, nic jiného do ní nacpat nešlo.

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:12
- Nahlásit

Mucholabka
Nutridrink je jen doplnek denni vyzivy, nemuze nahradit denni kalorickou spotrebu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:17
- Nahlásit

Já vím. Ono nic lepšího v té době nebylo po ruce, byla jsem ráda, že vůbec přežila. Kdybych byla v té době ve špitále, samo si nechám napsat nějakou sondovou výživu.

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 10:03
- Nahlásit

vidrbína
Já jen varuji před dlouhodobým podáváním zátěžových variant granulí - pokud je volíte jen z důvodu "nabrání hmoty a kg" a pes nemá adekvátní zátěž, můžete mu zadělat na problémy se zažíváním (neúměrná zátěž na játra a ledviny).
Nám se osvědčilo maso (vařené i syrové).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání