Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Orozyme x Virbac
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:33
- Nahlásit

Kterou z těchto zubních past vybrat? Jaké máte zkušenosti?

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:38
- Nahlásit

suesie
zkušenost mám s oběma a myslím, že je to úplně jedno, kterou koupíš

Syska
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:44
- Nahlásit

fromeli
Mají pro pejska nějakou příchuť?

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:45
- Nahlásit

Syska
jj, kuřecí

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:07
- Nahlásit

My máme Pro care zahn crame od Trixi s mátovou příchutí....Brut jí miluje tak moc, že chodí i na naší pastu ve chvíli, kdy si čistíme zuby..

Endy
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:53
- Nahlásit

Lepší zkušenost mám s Orozyme,opravdu stačí zuby jenom potřít.Virbacem jsem čistila kartáčkem,je taky dobrá,ale musel tam být ten kartáček.Po Orozyme se ztratilo i to,co Virbacem nešlo vyčistit.

kokoška
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 16:03
- Nahlásit

susie
pastu mám virbac a řekla bych nic moc, ale žvýkací čistící plátky od Virbacu jsou super, na ty nedám dopustit

Madlenka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 19:38
- Nahlásit

My používáme zubní péči od Virbacu, jak pasty tak plátky a jsou fakt super!
Pastu jenom nanášíme prstem na zuby a funguje bezvadně díky enzymům.Kartáček můžete použít taky, pak je i mechanický účinek.

Plátky působí i na zápach z tlamy a to rychle.Dáváme je staršímu psovi, který už se na čištění zubů moc netváří

Sylva
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 22:43 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

suesie
My taky používáme pastu Virbac a potvrzuji její účinek především díky enzymům + mechanika kartáčku.

Madlenka
Plátky neznáme, díky za radu. Nenapadlo by mě, pastu jen nanášet na zuby, páč pesovi ta kuřecí chutná, takže ji hned s chutí baští. Myslíš, že tak krátké působení pasty může mít účinek?

abby
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:28
- Nahlásit

A myslíte si,že to tomu pejskovi k něčemu je.Myslím to čištění zubů pastou.

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:31
- Nahlásit

abby

těžko říct, ale každopádně to neuškodí
Naše špageta má 4 roky a tesáky jak mimino. Znám víc pejsků, co v tomhle věku maj za sebou několikeré čištění zubů ultrazvukem.

U menších psů je ten problém asi větší než u velkých.

kokoška
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:46
- Nahlásit

abby
už nepoužívám pastu, ale plátky od Virbacu a to hlavně proto, že nechci, aby jí smrdělo z huby a na tohle to fakt působí výborně a asi to i čistí - nemáme problém se zubním kamenem
Nemám ráda polidšťování psů a jejich různé čančání, vonění a tak, ale čisto v hubě mi přijde stejně důležité jako u lidí

Sylva
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:55
- Nahlásit

abby
No jasně, že mu to k něčemu je. Prodlužujeme psům život, takže má li starší pes zuby zdravé (bez zubního kamene, zánětů , paradetózy atp.), je mu určitě líp, než tomu co je mrzutý , protože ho bolí zuby a nemůže pořádně žrát. Čištění ultrazvukem a jiné, znamená narkózu. Tj. pecka pro mozek, srdce a vůbec celé tělo. Myslím, že je nejšetrnější pejska naučit tento, není nutný každodenní, rituál a 2 minuty před spaním mu věnovat.
fromeli
"U menších psů je ten problém asi větší než u velkých" Proč myslíš? Díky složení stravy? Tedy to, že jim lidi nedávají kosti o něž si velcí psi zuby trochu očistí? Nebo proč?
Haf

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:56
- Nahlásit

Sylva
jsem to četla

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:30
- Nahlásit

V červnovým čísle časopisu Svět spů píšou, že by se psovi určitě měly zuby čistit a to min. 3x do týdne, nejlépe však každý den. Osobně si myslím, že to určitě k něčemu bude. I když samozřejmě taky záleží na genetických predispozicích. Měli jsme před Cllifem boxera a tomu jsme zuby nečistili nikdy, jen pravidelně dostával buvolí kostičky a ještě na starý kolena měl zuby jako mimčo, krásně bílý a bez jedinýho kazu.

abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 09:39
- Nahlásit

Spíše jsem to myslela tak,jestli je nutné používání pasty.U lidí je důležité si zuby čistit kartáčkem a pastu vlastně nepotřebujeme.Takže předpokládám,že to u lidí bude stejně.

Jinak plátky používám taky

jarca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:38
- Nahlásit

Mám ročního pejska a zoubky jsem mu zatím ještě nečistila. Nevím jestli si na to zvykne, jestli není pozdě s tím začínat teď.

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 19:41
- Nahlásit

jarca
podle mě není nikdy pozdě. Nejspíš se mu to ze začátku moc líbit nebude, ale zkus ho tomu navykat pomaličku. Určitě to zvládenete.

Sylva
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 17:39
- Nahlásit

jarca
Přidávám se k suesie.
Já jsem začala pesovi čistit zuby až ve 4 letech (těch jeho ), kdy jsem si všimla zubního kamene. Předtím jsem spoléhala na kosti (pozor-po žrádle!) a váhala jak na to. Nic to není a stojí to za to Haf

Sylva
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 17:41
- Nahlásit

abby
Jo ták Možná máš pravdu, ale aspoň pro začátek je pasta vhodná, protože pejskům chutná. Vše se snáz učí, když je to něčím zpříjemněné, že jo. Haf

jarca
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 20:01
- Nahlásit

Tak to brzy zkusíme a uvidíme jak nám to půjde, kdo s kým bue zápasit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání