| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:33
- Nahlásit
Kterou z těchto zubních past vybrat? Jaké máte zkušenosti?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:38
- Nahlásit
suesie
zkušenost mám s oběma a myslím, že je to úplně jedno, kterou koupíš
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:44
- Nahlásit
fromeli
Mají pro pejska nějakou příchuť?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:45
- Nahlásit
Syska
jj, kuřecí
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:07
- Nahlásit
My máme Pro care zahn crame od Trixi s mátovou příchutí....Brut jí miluje tak moc, že chodí i na naší pastu ve chvíli, kdy si čistíme zuby..
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:53
- Nahlásit
Lepší zkušenost mám s Orozyme,opravdu stačí zuby jenom potřít.Virbacem jsem čistila kartáčkem,je taky dobrá,ale musel tam být ten kartáček.Po Orozyme se ztratilo i to,co Virbacem nešlo vyčistit.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 16:03
- Nahlásit
susie
pastu mám virbac a řekla bych nic moc, ale žvýkací čistící plátky od Virbacu jsou super, na ty nedám dopustit
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 19:38
- Nahlásit
My používáme zubní péči od Virbacu, jak pasty tak plátky a jsou fakt super!
Pastu jenom nanášíme prstem na zuby a funguje bezvadně díky enzymům.Kartáček můžete použít taky, pak je i mechanický účinek.
Plátky působí i na zápach z tlamy a to rychle.Dáváme je staršímu psovi, který už se na čištění zubů moc netváří
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 22:43 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
suesie
My taky používáme pastu Virbac a potvrzuji její účinek především díky enzymům + mechanika kartáčku.
Madlenka
Plátky neznáme, díky za radu. Nenapadlo by mě, pastu jen nanášet na zuby, páč pesovi ta kuřecí chutná, takže ji hned s chutí baští. Myslíš, že tak krátké působení pasty může mít účinek?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:28
- Nahlásit
A myslíte si,že to tomu pejskovi k něčemu je.Myslím to čištění zubů pastou.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:31
- Nahlásit
abby
těžko říct, ale každopádně to neuškodí
Naše špageta má 4 roky a tesáky jak mimino. Znám víc pejsků, co v tomhle věku maj za sebou několikeré čištění zubů ultrazvukem.
U menších psů je ten problém asi větší než u velkých.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:46
- Nahlásit
abby
už nepoužívám pastu, ale plátky od Virbacu a to hlavně proto, že nechci, aby jí smrdělo z huby a na tohle to fakt působí výborně a asi to i čistí - nemáme problém se zubním kamenem
Nemám ráda polidšťování psů a jejich různé čančání, vonění a tak, ale čisto v hubě mi přijde stejně důležité jako u lidí
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:55
- Nahlásit
abby
No jasně, že mu to k něčemu je. Prodlužujeme psům život, takže má li starší pes zuby zdravé (bez zubního kamene, zánětů , paradetózy atp.), je mu určitě líp, než tomu co je mrzutý , protože ho bolí zuby a nemůže pořádně žrát. Čištění ultrazvukem a jiné, znamená narkózu. Tj. pecka pro mozek, srdce a vůbec celé tělo. Myslím, že je nejšetrnější pejska naučit tento, není nutný každodenní, rituál a 2 minuty před spaním mu věnovat.
fromeli
"U menších psů je ten problém asi větší než u velkých" Proč myslíš? Díky složení stravy? Tedy to, že jim lidi nedávají kosti o něž si velcí psi zuby trochu očistí? Nebo proč?
Haf
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:56
- Nahlásit
Sylva
jsem to četla
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:30
- Nahlásit
V červnovým čísle časopisu Svět spů píšou, že by se psovi určitě měly zuby čistit a to min. 3x do týdne, nejlépe však každý den. Osobně si myslím, že to určitě k něčemu bude. I když samozřejmě taky záleží na genetických predispozicích. Měli jsme před Cllifem boxera a tomu jsme zuby nečistili nikdy, jen pravidelně dostával buvolí kostičky a ještě na starý kolena měl zuby jako mimčo, krásně bílý a bez jedinýho kazu.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 09:39
- Nahlásit
Spíše jsem to myslela tak,jestli je nutné používání pasty.U lidí je důležité si zuby čistit kartáčkem a pastu vlastně nepotřebujeme.Takže předpokládám,že to u lidí bude stejně.
Jinak plátky používám taky
|
jarca
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:38
- Nahlásit
Mám ročního pejska a zoubky jsem mu zatím ještě nečistila. Nevím jestli si na to zvykne, jestli není pozdě s tím začínat teď.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 19:41
- Nahlásit
jarca
podle mě není nikdy pozdě. Nejspíš se mu to ze začátku moc líbit nebude, ale zkus ho tomu navykat pomaličku. Určitě to zvládenete.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 17:39
- Nahlásit
jarca
Přidávám se k suesie.
Já jsem začala pesovi čistit zuby až ve 4 letech (těch jeho ), kdy jsem si všimla zubního kamene. Předtím jsem spoléhala na kosti (pozor-po žrádle!) a váhala jak na to. Nic to není a stojí to za to Haf
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 17:41
- Nahlásit
abby
Jo ták Možná máš pravdu, ale aspoň pro začátek je pasta vhodná, protože pejskům chutná. Vše se snáz učí, když je to něčím zpříjemněné, že jo. Haf
|
jarca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 20:01
- Nahlásit
Tak to brzy zkusíme a uvidíme jak nám to půjde, kdo s kým bue zápasit.
|