Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Komora vet.lékařů-stžnost
Autor Zpráva
Lea
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 20:56 - Změnil/a: Lea
- Nahlásit

Tak jsem po dlouhé době opět tady. Přečetla jsem příspěvek o etice veterinářů a o psaní stížnosti na KVL. Já jsem tu před časem popisovala případ, kdy nám vinou veterináře uhynula všechna štěňata při porodu a taky jsme podávali stížnost se žádostí o omluvu a uznání profesní chyby ze strany lékaře. To bylo loni v září. Musím říct, že se tím Komora skutečně zabývala a konzultovala s mnoha odborníky, žádala o stanoviska mě i toho veterináře atd. Dnes nám přišel závěr - k odborné chybě ze strany veterináře skutečně došlo. Tak aspoň že tak. Jenže dál se už nic dít nebude a celkově z toho máme pocit, že jsme sice tomu vetovi trochu zatopili, ale jinak si na tom nevezmem nic a k vymáhání požadované omluvy prý KVL není kompetentní a doktůrek si to bude patlat dál na své supermoderní předražené klinice...tak si to přeberte sami, jestli "ruka ruku myje" či nikoli.

aren
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 21:07
- Nahlásit

Lea
Já mám v ruce návod, jak postupovat při stížnosti na KVL, podepsaný předsedou revizní komise KVL MVDr. Pavlem Raškou. Použili jsme ho kdysi proti jednomu místnímu vetovi, nutno podotknout, že i tento vet provádí bez újmy svou praxi i nadále.
Píše se tam, jak často komise zasedá a jaké jsou termíny, do kdy musí stížnost řešit (v obou případech dva měsíce), a jsou tam i sankce:
a) písemné napomenutí
b) pokuta do výše 30000Kč
c) podmíněné vyškrtnutí ze seznamu vet.lékařů KVL ČR
d) nepodmíněné vyškrtnutí až na dobu 5ti let
KVL ČR v žádném případě není kompetentní zajistit stěžovateli náhradu škody, toto může být předmětem plnění z pojištění či občansko - právního sporu.
Takže jestliže ruka ruku myje, dost možná, že bude chybivší vet napomenut.
Nicméně jeho pověsti to nepřidá, zvlášť jestli na něj takových stížností přijde víc.

Lea
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 21:31
- Nahlásit

My jsme ani žádnou fin. náhradu škody nepožadovali, protože nám bylo jasné, jaké peripetie bychom museli absolvovat a nevím jak by se např. ušlý zisk z prodeje štěňat měl dokazovat. Mysleli jsme si, že alespoň v rámci etiky by nám nemusel počítat např. položku několika tisíc za práci na sále apod., ale to už nám ta štěňata stejně nevrátí.
Jinak těch stížností tam víc bylo určitě, ještě tak 1 či 2. Jenom si myslím, že k tomu konečnému závěru měli přídat i vyrozumění o udělené sankci. Celkově vše trvalo 9 měsíců, ale stížnost jiné paní byla vyřízena určitě do těch dvou měsíců, tedy zamítnuta, protože ten náš vet dává před každým zákrokem pod narkózou podepisovat majitelům takové příjemné lejstro, že vlastně za nic neručí a na základě tohoto lejstra to té paní zamítli.

aren
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 22:07
- Nahlásit

Lea
Hm, tady se píše "Rozhodnutí rady KVL je vždy dáváno na vědomí stěžovateli..."

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 22:35
- Nahlásit

Lea
Bohužel si myslím, že "ruka ruku myje"....a vetovi, který by mně dal podepsat papír na němž by bylo napsáno, že za nic neručí bych vůbec nevěřila...
Možná by stálo za úvahu zveřejnit jeho jméno i s místem praxe a jeho "schopnostmi"..

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 07:24
- Nahlásit

brut

souhlasím s Tebou. Náš knírek (dokud žil) byl operován celkem 3x. 2x šlo o celkovou narkózu, při níž byla operována nohy - ne zrovna snadná operace; 1x lokální umrtvení, ale šlo o oko......Ani v jednom případě nám vet nedával podepsat žádný papír, "že za nic neručí", naopak nás pí. doktorka vždy uklidňovala, ať nemáme strach, že je pejsek v dobrých rukou a že vše dobře dopadne. U té naší vetky jsem si byla zcela jistá, že kdyby se přece jen něco stalo, že by nám nic neúčtovali a omluvili se rovnou. Je to prostě o přístupu, jednání a slušnosti toho kterého veta.
K někomu, kdo se sychruje nějakým "cárem papíru" bych taky nevěřila. Nicméně jsem slyšela, že někteří veterináři to dělají, a to prototo, že ve své praxi narazili už vícekrát na lidi, kteří jim prostě chtěli dělat problémy, když třeba operace nedopadla podle jejich představ a i když za to vet nemohl....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 07:25
- Nahlásit

Já bych taky ráda věděla jméno. A jestli ti o to jde až tak, okopíruj rozhodnutí, zamaž adresu z důvodu ochrany tvých dat, vlož ho do eurosložky a v pracovní době mu to nalep na dveře

Lea
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:23
- Nahlásit

Já už jsem to jméno zveřejňovala - MVDr. Jan Hnízdo,Animal Clinic, Bílá Hora v Praze-a ještě jsem vybízela ostatní lidi, kteří měli taky trable s veterináři, aby to udělali také. No ale už je to nějaké měsíce dozadu.
Mucholabka
To jo, měl by viset na všech sloupích..ale já mám vlastní pusu, která to řekne každému koho to bude zajímat a pro mě to není problém, protože pár metrů od jeho ordinace máme obchod s krmivy a pejskaři z okolí i dalekého se scházejí právě u nás...

Já jsem původně myslela, že ten papír znamená jen ochranu doktora před úmrtím či následky čistě z narkózy, kerá sebou samozřejmě rizika nese, ale po té zamítnuté stížnosti jsem zjistila, že jsem to asi špatně pochopila...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:40
- Nahlásit

Lea
Oni si někteří dokáží zajistit "cárem papíru" klid.
Díky za jméno, hodím ho mezi známé......a asi bych se zachovala jako Mucholabka....rozhodnutí mu nalepila na vchodové dveře ( se začerněnými svými údaji)

arsiela
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 20:57
- Nahlásit

je nějaká šance vymáhat vrácení peněz za léčbu,když vet naprosto pochybil v diagnóze,léčil psa na něco jiného a ještě mu tím vlastně ublížil?Vzhledem k tomu,že se jedná o tisíce kč,tak mě to opravdu dost zajmá.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 08:48
- Nahlásit

K MVDr.Hnízdovi chodím - mám psa po jedné operaci lokte - artroskopicky, nyní se chystáme na druhou nohu a nemůžu si na něho stěžovat. Doporučení na něho mi dalo několik mimopražských veterinářů a jsem spokojená.Chodím pouze na objednávku a přede mnou i po mě je tam spousta lidí, takže nemaslím, že by to byl nějaký neschopa. Klidně mi můžete nadávat, doufám, že tu je místo na každý názor a beru v úvahu, že vztek na chybu při kterí umřela štěňata je oprávněný. Nic ale není jenom černé a jenom bílé. Vlasta

ita
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 09:39
- Nahlásit

arsiela

Já o takové možnosti nevím, ale přítel je v podobné situaci - po zlomenině nohy dal doktor psovi sádru, zlomeninu vyhojil, ale jaksi pozapomněl na přetržené vazy - výsledek - operace na jiné klinice za cca 5 tisíc s nejistým výsledkem, protože k operaci došlo vlastně až měsíc po úrazu. Pes už je naštěstí uchovněný, ale výstavy asi nehrozí a budem šťastni, aby po sundání obvazů byla packa aspoň relativně v pořádku. Jo, a původní veterinář, když se dozvěděl o operaci na jiné klinice, nechtěl psovi ani udělat převaz a dva dny po sobě se vymlouval, že nemá čas (po přechozím tel. objednání a hodinovém čekání u něj). Myslím, že za takové pochybení je i peněžitá pokuta málo. Ale je to všechno v lidech, tady zákony nepomůžou, holt jsou lidé různí....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání