Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hnis / loketní mozol
Autor Zpráva
stamir
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:51
- Nahlásit

Môj 45kg hvalhund má mozole na lakťoch - zrejme ako každý veľký pes. Chytil tam infekciu a veterinárka ma nepotešila, keď tvrdila, že to býva chronické.
Kto máte veľkých psov a podobný problém - ako s tým bojujete ?
Nemyslím teraz na liečbu akútneho zápalu, ale čo robiť ako prevenciu ?

wami
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:55
- Nahlásit

stamir
tezko rict...
Protoze se rika, ze to ma pes z lezeni na tvrdym, jedina prevence, co me napada, je naucit psa odpocivat v mekkem pelechu...

Frog
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:56
- Nahlásit

stamir
Já mám německou dogu a mozoly na loktech nemá. Kde ho máš? Doma nebo venku?
Já jí mám doma a lehává a spí na měkkých podložkách. Koupila jsem jí starší průžinovou matraci a je klid.

stamir
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:32
- Nahlásit

hvalhund je vonku. on si lahne, kde ho napadne. v lete do búdy (kde má slamu) nevkročí. tie matrace, to som chcel už dávnejšie. ale narazil som na odpor v rodine, pretože najmilšie oddychové miesto hvalhunda je zrovna pred vchodovými dvermi... vraj tých psov rozmaznávam a nebude to u nás vyzerať ako na smetisku. No tak holt smetisko BUDE, teraz máme matrac naordinovaný a hotovo.

K tomu rozmaznávaniu: mali sme rodinnú "sešlosť" a dostal som otázku "Aháááá... aké domčeky si im postavil.... A ten vypínač na tej menšej búde, to si mu tam dal zvonček alebo čooo??"
Keď som im vysvetlil, že bígel tam má vykurovaciu rohož na temperovanie budky, tak som bol za blázna ... Tak ja som ten, čo rozmaznáva psov

wami
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:42
- Nahlásit

stamir
Joo, ja te chapu! U nas je mladej rozmazlenej JEN PRO TO, ze ho v Brne musim mit v byte...

stamir
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit

wami
dievča, dievča.... čo z teba len bude ! už aj vypni ten internet a píš to čo máš písať !

a ja dtto. od rána som urobil veľké .... nič. Tak idem vyvinúť nejakú platenú činnosť. čaf !

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:54
- Nahlásit

ovčanda to měla, když k nám přišla, ale postupně to mizí. Leží buď v trávě, nebo na staré mojí bundě, podestlané ještě koberečkem z kuchyně a přehozu z postele a myslím, že to je určitě i kvalitní výživou a tím, že jí lokty občas masíruju a mažu mastičkou na tlapky.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit

stamir
už aj vypni ten internet a píš to čo máš písať !

Dobra rada nad zlato... Mam to ve vedlejsim wokne... A uz jdu zase na to...

stamir
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:05
- Nahlásit

wami
ja som vydržal takmer do obeda )

Mucholabka
mastičkou na tlapky
Vďaka, vyskúšam. Máš niečo špeciálne ? Ja používam obyčajnú bielu kosmetickú vazelinu, prípadne Indulonu. Tuším v kecárni na LOPUCHu dával niekto recept na nechtíkovú masť... pozrem to.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit

já jsem na voříškiádě dostala mastičku od Giomu. Je to tuším taky obyč vaselina alba.

Jumi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:50
- Nahlásit

stamir
můj pes má také tyto mozoly, existuje deka - vetbet, která je mimojiné právě i proti otlakům velkých psů. vypadá celkem dobře- takže jako rohožku bys ji mohl doma prosadit ale bohužel není z nejlevnějších

stamir
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 08:53
- Nahlásit

Jumi
a máš tu vetbetku doma? keď to zmokne, ako rýchlo to vyschne ? Ak je to z niečoho nenasiakavého (guma?) , tak by som to bral radšej ako matrac. Hádam to nestojí tisícky...

Frog
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:16
- Nahlásit

stamir
Nemůsíš utrácet a kupovat deky za těžký prachy. Zkus třeba starou karimatku.

wami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:20 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

stamir
vetbed

Jukni na to sam...

(Jinak si taky myslim, ze karimatka by mela stacit... )

Frog
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:29
- Nahlásit

stamir
Podívej to by mohlo v pohodě stačit a vejdeš se do 100Kč.URL
Mrkni se po obchodech se sport. potřebami.

wami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:39
- Nahlásit

Frog
chicht, myslim, ze Stamirovi nemusis podobne veci vysvetlovat - chodi s nama dogtreky, takze co se vybavy tyka, vi sve...

stamir
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 22:40
- Nahlásit

wami
HA! zasa visela na nete !
Ale ďakujem, že si sa ma zastala Dokonca aj moji psi vedia, čo je karimatka. Na treku sa ma zvyčajne snažia z karimatky vytlačiť. Naposledy to dopadlo tak, že som tu vec musel otočiť o 90 stupňov, ja som mal karimatku pod ľadvinami, hvalhund napravo na karimatke, bígel naľavo na karimatke

Už som im raz nechal karimatku, ale skončila rozcuckovaná okolo baráku ... Možno keby som to priklincoval na nejakú dosku ... skúsime.

stamir
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 22:46
- Nahlásit

Frog
a tebe ďakujem, že si ma postrčila ešte raz podumať nad tou karimatkou. keď to priklincujem a im to nebude plandať pod nosom, tak to snad nechajú na pokoji....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání