Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nechce žrát
Autor Zpráva
kája
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 16:48
- Nahlásit

ahoj,potřebovala bych poradit ohledně papání- kájinka nám nechce papat. Nevím, čím to může být, ale mám pár tipů, tak bych to chtěla zkusit prodebatovat
1. odjel nám páneček do lázní, je to už 14 dní, ale celý první týden papala normálně
2. před 10 dny kájinka dohárala (není nakrytá- hlídali jsme ji),,, výtok nemá, cecíky ok.(nejsou nijak zduřelé)
A najednou bum a nepapáme, musíme do ní doslova tlačit nějaké papu.Myslíte, že to může mít souvislost s tím pánečkem nebo s tím háráním?děkuji za rady

brut
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:10
- Nahlásit

kája
Jak dlouho nechce jíst a co máte za stravu - granule nebo vařené?
Mně fenka občas po hárání taky míň baští, většinou to trvá tak 4-6dní, potom se vše vrátí do normálu.
Ale já mám hodně žravou fenečku, takže trochu omezení vítáme a nevadí nám. Upozorňuju, že jí jen míň a ne že přestane úplně.

kája
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:26
- Nahlásit

brut
my vaříme, ale kombinujeme i s granulkama. Kaji vždycky papala 2x denně, ale teď nemá potřebu zblajznout ani to jedno jídelko

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:28
- Nahlásit

kája
tak ji nenuť, naše špageta dlabe po každém hárání do potencionálního porodu jen tolik, aby neumřela hlady.

kája
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:34
- Nahlásit

aha, tak já ji nechám vydusit , a asi bude potřeba jí nedávat ani žádné mlsky,že?

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:38
- Nahlásit

kája
já to řeším tak, že nedostává nic jiného než granule, ikdyž jinak to kombinuju, ale přeci jen granule můžu sebrat a dát druhý den, ale když nesní maso, tak ho můžu vyhodit.
Na vychajdy nosíme v tu dobu taky jen granulky a dostává je jako odměnu.

Když se to stalo prvně, dost jsem vyšilovala, krmila jí z ruky, měnila granule, ochucovala a stejně nic nepomohlo, no a po "porodu" se to zase upravilo samo.

kája
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:41
- Nahlásit

nooo, my momentálně z ruky krmíme

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:43
- Nahlásit

kája
Tak tak, jak pisou ostatni.. Nechce - at nezere..
Muze to byt jak stesk po panovi tak i hormony v ramci ukoncenyho harani, ja mam doma jednoho nezravce a uz jsem poucena. Kdyz si nevezme zradlo (ja teda krmim uz jen jednou denne - vecer) - tak smolicek pacholicek a do druhyho dne si to bezne fenule rozmysli a jak si mlaska.. A to i tak na vychande dostane za odmenu ctvrt psiho piskotu tu a tam...

kája
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 17:46
- Nahlásit

jojo, ale jak si večer vezme panička vysočinku, tak je na gauči první
jestli není jenom frfňa

brut
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 19:14
- Nahlásit

kája
já bych jí taky nechala. Nechceš, nebudeš a máš smůlu. Nic jinýho není. Bez odměn nebo jen ve formě granulí. Neboj, ona hlady neumře a postupně se srovná.

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:18
- Nahlásit

no já mám psa,tzn. - nehárá, a nežere taky a to celoročně a teď babo raď měl by to bejt buldoček ale vypadá spíš jak vipet s divnou hlavou, páč se ne a ne zakulatit a když už konečně něco sežere,tak to musí být 1. maso a 2. to pak nakone stejně vyblije

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:25
- Nahlásit

Mar3
byl na tyhle problémy vyšetřen? Někde jsem četla, že buldoččci mají s trávením často problémy.

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:35
- Nahlásit

no několikrát jsme s ním byla u veterináře,pokaždý provedl garančku celýho těla a řekl,že mu nic není.....

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit

no ale kdyby mi někdo třeba poradil,zda-li je v Brně nějakej spešl veterinář na buldočky a jim podobný - budu jedině nadšená

Garfield
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:40
- Nahlásit

kája
Můj pes bude mít v létě 2 roky.
Papat taky nechce.
Jenže nechce papat celé ty 2 roky.
Původně papal jen šunku, libové kuřecí maso, vnitřnosti.
Pak papal jen panenku a svíčkovou.
Teď už nepapá zase nic.
Tak mu každý den říkám, musíš papat, nebo umřeš. Většinou je ve fázi umírání. Už jsme si na to zvykli.
Zvykneš si též

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:42
- Nahlásit

Mar3
já jsem bohužel z Prahy, ale určitě se tu někdo najde z Brna.

Jinak tohle sem našla na netu:
U buldočků je při chronickém zvracení vždy nutné uvažovat onemocnění, související se zúženým "průchodem" ze želudku, který se označuje, jako pylorus. Jedná se velmi často o zmnožení sliznice v tomto místě a tím jeho částečné ucpávání. Toto onemocnění na našem pracovišti diagnostikujeme endoskopicky a velmi úspěšně řešíme chirurgicky.

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit

fromeli:
můžeš mi prosím poslat odkaz? docela bych s ito ráda přečetla - vono to nakonec vypadá že to naše mimi nebude tak rozmazlený,ale že to snad bude fakt porucha ....

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:48
- Nahlásit

Mar3
je to na
www.aavet.cz v Poradně, do vyhledavače jsem dala slovo "zvracení"

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:52
- Nahlásit

kája
A copak kakání, to je v pořádku??? Myslím, když nepapá...Pakliže kaká, je vše OK a není co řešit.... Hodně zdaru, ta naše taky nepapá, je nás víc.

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:58
- Nahlásit

kaká dost-páč když neblije tak má aspoň průjem

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit

Mar3
a dělal ten vet aspoň rozbor krve?
Normální mi to nepřijde, když nejí a nebo se nají a blinká, má průjem...

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:02
- Nahlásit

ne to nedělal - ale abys rozuměla on to má vždycky tak 1x za 14 dnů a druhej den je zas dobře-ale zas to přijde. Normální mi to taky nepřijde,ale kdybyste znali mýho psa tak ívte že ten má vždycky něco "extra" ale pokud se dneska zas u veta nic nevyřeší,tak du k jinýmu.....(protože to měl zas pátek-sobota)

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:05
- Nahlásit

Tess sice taky není klasicky buldočkovsky zakulacená, ale musím zaklepat, že zvracení u ní skoro neznáme, jestli za tu dobu, co ji máme, zvracela 5x, tak je to moc..

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:09
- Nahlásit

..no já nevim,co snim furt je - to i tess je o dost víc buldoček než on (nebo aspoň mě přijde )

kája
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 18:51
- Nahlásit

Gája
jóóó, to m\ kakáme, a pěkně
Děkuji za rady a mimochodem káji dneska zdlabala plnou misku mňamky
HURÁ

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání