Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Frontline??!!!
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit

ahoj, muzete mi prosim poradit jak davkovat sprej frontline u 4mesicniho stene??
ve zverimexu mi rekli ze mam davkovat do podpazi a na krk 3striky odpovidajici 1kg zvirete (nas ma 4,5kg) a ze se frontline sam rozmistni po kuzi...
v navodu je vsak postup i davkovani popsano trochu jinak...diky!

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:35
- Nahlásit

Orry
Já osobně bych se řídila návodem uvedeným od výrobce...

Orry
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:38
- Nahlásit

Mel
v navodu je napsano davkovani jako 6stisku na 1kg hmotnosti zvirete a strikat ve vzdalensti 10-20cm cele telo ve smeru proti srsti zvirete....
jen me zarazil ten rozdil informaci kterych se mi dostalo ve zverimexu....

brut
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:50
- Nahlásit

Orry
Jestli si nejsi jistá, tak zkus pro jistotu zavolat nějakému vetovi. Já si myslím, že se stříká proti srsti a z větší vzdálenosti.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:54
- Nahlásit

Orry
No, ono asi taky záleží, co to bylo za zverimex... takový ty, co jsou v nákupních centrech, podle mě za moc nestojej a odbornost personálu bych taky radši nekomentovala...
O Frontline si pamatuju, že je vyloženě na něm napsáno, že se může používat i na štěňata, takže by to nemělo nijak ublížit. Tohle maj na webu http://www.mevet.cz/index-mevet.html

Orry
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:57
- Nahlásit

Mel
prave ze je to "dobry" zverak...takovy to zoocentrum myslim nebo petcentrum ted nevim, ale ti co tam prodavaji by meli byt dobre vyskoleni..mnoo tak asi ne, diky

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:01
- Nahlásit

Orry
taky je možný, že si to spletli s tím druhým balením... v návodu na netu mají napsané různé dávkování pro různě veliké balení. Tak jestli máš to menší, je možné, že ti řekli, jak se dávkuje to větší...
Ale v životě jsem neslyšela, že by se frontline ve spreji měl stříkat jenom na určitá místa...
A jestli myslíš Petcentrum, tak to jsem právě měla na mysli... já mnohem víc důveřuju malinkatým obchůdkům, kde vím, že to ty lidi dělaj proto, že mají rádi zvířata... tyhle megakolosy mě neberou

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:08
- Nahlásit

na tak malé štěně bych dal mírně nižší dávku...hlavně bacha na oči nos a papuli...

Orry
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:13
- Nahlásit

Mel
no ja tam taky moc nechodim, ale dneska jsem to vzala pri jednom..ja jen vim, ze kdyz chces v tehlech zveracich pracovat tak musis splnovat celkem dost podminek...
jj taky jsem koukala ze je to davkovani ruzne podle baleni, my mame to mensi

Trotelchen
asi si zavolam jeste pro radu vetovi...diky
meli jsme nejdriv spot...ale stejne klistaci byli...obojek mu davat nechci

krynduska
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:42
- Nahlásit

Orry
Pouzivam ho taky...striknu dvakrat za jedno ucho dvakrat za druhy,na koren ocasu a na bricho...rozetru a je klid...muzu vrele doporucit vsem....a v cem mi potesil nejvic??...nebudete mi verit ale kdyz mi dite prineslo ze skoly vsi frontline byl jedinej kterej je zlikvidoval

brut
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 22:49
- Nahlásit

krynduska

Lara
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:24
- Nahlásit

Já jsem na štěně používala Frontline tekutý - takový olejíček, který se naleje na kůži mezi lopatky a trošku vetře do kůže. fungoval velmi dobře. Prodává se v lékárně a kupuje podle váhy psa. Lara měla v sedmi týdnech přes pět kilo, tak nebyl problém.

evina
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:46
- Nahlásit

Orry:já jsem ho na stejně staré štěndo stříkala po celém těle.Počet stisků odpovídal zhruba hmotnosti.Spíše se řiď návodem než-li (někdy) rádoby odborníkem.Několikrát jsem byla svědkem rad v obchodě a nestačila jsem se divit...bylo to totiž z mého oboru!

Orry
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:51
- Nahlásit

diky vsem za rady

Pastelka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:15
- Nahlásit

Mám naprosto stupidní dotaz...pokud moje čubina váží 40 kg, tak při aplikaci Frontline budu muset zmáčknout 240 x ?

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit

Lenny
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 21:39
- Nahlásit

Tak to vám závidím, že Frontline účinkuje. Já teď dávala pipetu a mám pocit, že to mělo opačný efekt. Denně likviduju cca 5 klíšťat. Slyšela jsem, že jak je tu Frontline už takhle dlouho, tak už nemá správné účinky proti klíšťákům, prostě už jsou na něj zvyklí.

suesie
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit

My jsme letos měli už Frontline (sprej) a Andavtix spot-on a po celý měsíc jsme neměli ani jedno klíště a to se pejsa celý den válí někde v trávě. Nejdříve jsem si říkala, že by u nás letos nebylo tolik klíšťat co obvykle?! Ale ono ne, hnedka po vypršení doby uvedené na obalu Frontlinu chytil 3 klíšťata, tak jsem aplikovala advantix a zase máme klid. Za měíc dáme zase Frontline.

Lenny
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

My přecházíme na Advantix, zkusíme a uvidíme

shiba
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:51
- Nahlásit

Orry
Dávku podle váhy psa, jak je napsáno v návodu, a to i u štěňat (tedy nesnižovat), aplikovat pod nadzvednutou srst (prakticky - hladit proti srsti a při tom stříkat spray) a nakonec "vmasírovat" po celém těle. Cca 4-5 dní nekoupat.
To je způsob, který nám poradila naše veterinářka, a který už pěkných pár let s úspěchem používáme.

Madlenka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:09
- Nahlásit

My frontline už taky nepoužíváme, už nefungoval.
Teď máme už třetí rok Duowin kontakt a jsma naprosto spokojeni!
Po celou dobu jsme neměli ani jedno klíště a navíc není moc drahý!
Doporučuju všem.

Jumi
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:14
- Nahlásit

Pastelka
jo a proto pro svého 36kg psa používám Frontlain pipetu!

Orry
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 07:44
- Nahlásit

tak ja jsem v tom boji s klistakama uz nejaka bezradna... spot nam nezabral (mel 3klistaky a to nepocitam kolik jich po nem jen lezlo)....mnoo a vcera jsem chtela aplikovat frontline sprej, ale stendo se toho silene boji, zdrha a nedrzi pri aplikaci....starsi pes ma obojek scalibor a s tim jsme 100% spokojeni...ale kdyz ho koupim stenikovi, tak z neho za chvili vyroste...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 08:26
- Nahlásit

Orry
Obojek se dá posouvat, teda Bolfo určitě. A o spotu jsem dostala odborné školení.Má to dle veta návaznost na podkožní tuk, ale už si to moc nepamatuju.

Orry
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 09:40
- Nahlásit

Pastelka
ja vim ze se daji posouvat, ale ma se ten prebytecny kus ustrihavat

Mistery
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:22
- Nahlásit

Včera mi vet říkal, že když aplikujeme frontline, tak nemame klíšťata tahat ven, ale počkat až do 2 dnů umřou a vypadnou sami. Nikde to není napsané, věděli jste o tom?

Sylva
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

Mistery
Jak může tohle veterinář říct? Tahejte klíšťata co nejdřív! Mimo ohrožení psa infikovaným klíštětem, které toho do těla psa po chcípnutí vyvrátí nejvíc, tím při rozšlápnutí klíštěte atp. ohrožujete i sebe. Někteří ti vetové by neměli dělat ani v prasečáku..
Haf

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání