Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Lupe mu v kloubech
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:50
- Nahlásit

Skororočákovi VK začalo víc než obvykle a častěji lupat v kloubech, hlavně zadních. Je to ok?
(Má kvalitní granulky v kombinaci s vařeným a 3krát preventivní kůru Giomu)

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:52 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Terri
Asi je ode mě blbý říct, že Garfieldovi taky lupe a přeskakuje v kloubech... Těžko mohu říct, ano je to v pořádku.

Ale né, já sice nevím, jak u jiných psů větších plemen, ale beru-li to podle sebe, vržou mně klouby, přeskakuje v nich a tak a nezdá se, že bych umírala...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:53
- Nahlásit

Mně taky vrže a lupe :-D, ale pro jistotu jsem se ptala, protože máme před RTG a tak přemýšlím víc než je nutné..

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:54
- Nahlásit

Terri
Už jsi mu nechávala dělat RTG?

Jak píše Garfield, nemůžu posoudit, moje fena má blbý všechny klouby, i když lupe jí jen v kolenou (chci jí na nich nechat udělat RTG)...

A stejně tak srovnání se mnou: lupe mi tak, že na aerobiku ze mě mají švandu, neumírám, ale bolí to...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:54
- Nahlásit

Terri
no tak kdyz mate pred RTG tak si uzivej a premyslet zacni az po vysledkach ...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:55
- Nahlásit

Jandula
v podstate by mohla cvicitelka setrit proud a nepoustet hudbu. vis, jako ze by ostatni cvicili do rytmu tveho loupani ....

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:55
- Nahlásit

Jirikovo
no jo, já právě chtěla jestli nemám nějak "zasáhnout" kůrou či co, když mu předtím nelupalo. Nebo zmírnit aktivity či tak. RTG až v srpnu, září..

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:56
- Nahlásit

Jirikovo
máme cvičitele...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:57
- Nahlásit

Terri
no tak v tomhle pocasi uz treba nemuzes nic zkazit plavanim ... muze to byt prevence proti kloubum a jeste to muze psa bavit ... a neseda si treba opatrneji nebo tak neco?

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:58
- Nahlásit

Terri
A nechceš tam s ním zajít radši už teď, jen abys věděla na čem jsi... nebo alespoň zavolat veterináři...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:58
- Nahlásit

Jandula
tak proto tam chodis ...

mimochodem, rano jsi se me ptala, jestli jsem nastvany ... ta tvoje odpoved je taky takova usecna, mam se zeptat taky?

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:00
- Nahlásit

Jirikovo
srandičky, humorky, kašpárky - přejdeeee...

Nejsem naštvaná... řeším zrovna super věc: náš místní řidič zapomněl na šéfovi děti a na šéfa... ten je rudej vzteky...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:05
- Nahlásit

Jandula
mam takovou skrytou obavu, ze proste neprejde ....
jinak sef si to zaslouzi, ne? podle toho cos o nem rikala ....

jinak zpet k tematu, Sare treba pred operaci v kloubech loupalo nebo ji to "jenom" bolelo?

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:05
- Nahlásit

Jandula
ale on ještě nemá rok...
Jirikovo
Nesedá, sekne s sebou na zem. Lupe to při vstávání.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:06
- Nahlásit

Terri
a vstava hur nebo to proste jenom preskoci, lupne ale na plynulost a smer pohybu to nema vliv?

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:08 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Zdá se mi že to na plynulost nemá vliv a že snad nevstává hůř, ono jak to pozoruju tak se mi zdá všechno víš jak (otázky nevstává moc pomalu? Nejde mu to hůř? tak dlouho až to vidím..)
Ale tak měsíc zpět mu nelupalo vůbec.

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:11
- Nahlásit

Jirikovo
Sáru to ani před operací nebolelo, jen začala kulhat na přední packu, tak jsem jí nechala udělat RTG, jinak bych o tom, že má DKK ani nevěděla, zatím (a ťukám to velice) se to u ní neprojevuje...

Lupe jí v kloubech tak od roku, resp. poté, co jsem jí začala víc sledovat (je možný, že už to bylo i předtím)... ale jsou to vždycky jen kolena...

Terri
RTG můžeš nechat udělat i před rokem, já jí ho dávala v 10 měsících...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:11
- Nahlásit

Terri
jo, to znam ... taky furt neco na ®onie pozoruju tak dlouho, az mam pocit, ze se urcite nedozije rana ... no a pak se rano vzbudim a do obliceje mi funi pes nateseny na prochazku ...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:14
- Nahlásit

Jirikovo
Tak to je přesně ono
Jandula
On RTG musí mít do chovu. No jo, pozeptám se, budu sledovat
Díky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:17
- Nahlásit

Terri
Já vím, ale radši než abych se tři měsíce trápila, tak mu nechám udělat RTG teď, když to bude špatný, tak nemá smysl uchovňovat, když to bude dobrý, tak ho nechám třeba po půl roce udělat znovu...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:38
- Nahlásit

uchovnění není tak jednoduchý, bonitaci máme od roku a půl, takže stejně..
ale asi nic nenadělám... zkusím mu dát ještě Giom a zvolníme tempo...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 15:44 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit

Terri
hele ale ted jak je vsude bahno, tak se ty klouby zas tak moc nenamahaji, doslapuje totiz do mekkeho ...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:12
- Nahlásit

Jirikovo
No právě... Tož nevím. Lupe mu i když vstává. Tj. vstává/lehá. Při pohybu ne. (nebo to neslyším).

jindriska
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:16
- Nahlásit

když jste u toho loupání, kulhání ..... našemu starému pejskovi se pro změnu vždy jedna nožka, obyčejně přední třese, klepe. Je to tak v půli procházky. Nemívají to i vaši psi? A co to je?

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:03
- Nahlásit

Jo mívá to po zátěži a z nervů (po obranách).

dejavu
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 16:48
- Nahlásit

Terri
no, dobry to neni, na tohle veterinari predepisuji alavis

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2006 19:16
- Nahlásit

dejavu
Já mám GIOM..

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 20:09
- Nahlásit

Co je VK? Ašopes má taky lupání v kloubech, ale má osm let a 4/4 DKK. Dneska jsme si byly zaklusat, Ašopes se napila z kaluže a pak při běhu něco šíleně loupalo. Říkám si "to je konec, do měsíce je pod drnem". A ono to nebyly klouby, ale voda v žaludku

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 20:11
- Nahlásit

Jinak když jí položím ruku na záď a jemně zakývu na boky, nejenže jsou slyšet zvukové fenomény, vrzoty a loupání při pohybu, ale je zřetelně cítit, jak tam všechno přeskakuje a křupe. Ale jak píše Jirikovo, když vidí kolo, může se zbláznit a v sobotu na mě dokonce poprvé skočila. Vůbec mi nevadilo, že jsem byla zeškrábaná, ale ONA SKOČILA A BYLA OPŘENÁ O ZADNÍ KONČETINY!!!

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:01
- Nahlásit

Mucholabka
VK - vyjímečný kulišák (velký knírač )

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání