Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Očkování proti borelióze
Autor Zpráva
Zet
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:44
- Nahlásit

Tak jsem začala uvažovat o tom, že bych ovčajdu naočkovala proti borelióze ... ona je snad magnet na klíšťata Ale chtěla jsem se nejdřív zeptat, co si o tomhle očkování myslíte. Jak častá je borelióza u psů? Znáte nějakého psa, který ji prodělal? Kolik stojí očkování a jak často se musí opakovat? Určitě si to můžu vygůglit, ale zajímají mě i vaše názory a zkušenosti

zuzka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 17:14 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Zet
v některém posledním časopise (snad PPČ), že očkování je jen proti jednomu ze dvou typů boreliózy, nakažených je asi 30% klíšťat a pokud klíště odstraníš do 48 hodin, nemělo by k přenosu infekce dojít

ale to je jen teorie

Zet
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 17:25
- Nahlásit

zuzka
Jj, s tím odstraněním klíštěte jsem to taky kdysi četla. Proto ani jezevčíky proti borelióze neočkuju. Problém je v tom, že ovčajda má na hledání klíšťat poněkud nepraktickou srst a obykle je nacházím ještě tak 3 až 4 dny po akci, na které je nachytala :-/
Těch 30% mě dost překvapilo ... to je hodně vysoké číslo.

RoSa
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:02
- Nahlásit

Zet
Ale nedávej ji očkovat teď, počkej na zimu! Kdyby v kritické době po očkování, kdy je organismus oslabený, chytila opravdu borelku, tak to bude mít dost ošklivý průběh. Proto se první očkování dělá prosinec-únor. Sousedovic bíglová to měla a nebylo to nic pěkného. Měla štěstí a vykřesala se z toho, resp. doktoři a panička ji vypiplali (přestaly jí fungovat zadní nohy a spoustu dalších vnitřních komplikací), trvalo to skoro rok.
Já mám svou Sáru pro jistotu už odmalička očkovanou + dávám pipety (Frontline, Advantix), a jsem o dost klidnější, i když vyloučit se nedá nikdy nic...

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:17
- Nahlásit

RoSa
Uz je to dyl, ale dalas mi spoustu cennych rad ohledne podpurne lecby osteosarkomu! Takze aspon dodatecne MOC diky!!!

RoSa
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 22:59
- Nahlásit

Fifi
Rádo se stalo

wami
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 23:39
- Nahlásit

Zet
taktez mam zprostredkovanou zkusenost - borelku si prodelal coby mlady pes souseduv ovcoun... Vychrtlost, kulhani, malem mu odesly zadni nohy - jezdil na infuze, na injekce... Nic hezkeho, malem ho z toho nedostali. Ted uz je bohudik vicemene v pohode, ale pokud vim, tak i kdyz se infekce zvladne, borelka v tele zustava a muze se projevit treba pri nejakem vetsim oslabeni imunity nebo tak...

Takze ja aspon mladocha ockovaneho proti borelce mam (+ samozrejme spot-on pravidlene cele leto).

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:32 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Už tu k tomu téma bylo
Já naočkováno nemám, ptala sem se na názor víc vetů a právě ta neúčinnost vakcíny na všechny druhy boreliozy, no a můj názor, že všeho moc škodí mluvilo v neprospěch.
Michelle měla vloni jedno klíště, letos asi 3, všechna jsem vytáhla myslím do druhého dne, ani jedno nebylo napité. Takže raděj dávám béčko a spot.

Předchozí téma je zde
tedy jedno z nich, je jich tu víc.

Zet
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:25
- Nahlásit

Díky za názory
RoSa
Vida, to jsem ani nevěděla, že by se nemělo očkovat na jaře. Ale taky mě to mohlo napadnou
fromeli
Hm, tak to já jsem jich po víkendové čundru vytahala postupně asi 15. Většina jich byla polochcíplá, ale pár jich už bylo pěkně nacucaných

abby
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 16:11
- Nahlásit

My naočkovaní jsme.Myslím,že to nemůže škodit.Jistota je jistota.Stojí to 400-500 na dávku,Poprvé se musí přeočkovat,ale pak stačí 1x ročně.Ale samozřejmě máme ještě obojek proti parazitům.

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 16:13
- Nahlásit

Já mám Cllifa taky naočkovanýho + používáme antiparazitární přípravky. U nás je klíšťat celkem dost a takhle jsem o hodně klidnější.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání