| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:34
- Nahlásit
Ahoj všichni, už jsem to sice psala na Venčení, ale napadlo mě,že by i někdo z vás mohl mít v minulosti stejný poblém, jaký má teď moje dogina, a tím pádem mi mohl poradit.
Včera jsem přišla domů z práce a moje dogoudí holčička byla divná. Když jsem ji pohladila, tak se krčila, jako kdyby jí moje dotyky bolely a na celém těle jí naskákaly šílený pupence. Jen tak polehávala a ani hlad neměla! Změřila jsem jí teplotu a měla skoro 40. Tak jsme ji s přítelem vzali na veterinu a dostala antibiotika a pro jistotu ještě protialergickou injekci. Vůbec nevím z čeho to může mít. Ve středu jedem znova na antibiotika.
Je asi na něco alergická, ale vůbec nevím. Mám podezření na komáry, nebo možná na ten šampon, kterym jsem jí den předtím
Dneska už je všechno lepší, ale mám strach,že se jí to vrátí
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit
Frog, pokud je to alergie, tak to šampon být může, ale může to být taky něco ve stravě na co není zvyklá, chtělo by to zjistit ten případné alergen.
No a co na to vet?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit
fromeli
No ten šampon je na citlivou kůži z veterinární řady, tak se mi to moc nezdá
Doktor říkal, že to může být cokoliv třeba bleší štípnutí ( ale fenka je nastříkana frontlinem), nebo prej se mohla poštípat o kopřivy,či bolševník ... No zkrátka prý hlavně aby se jí to nevrátilo . Ztím máme ty antibiotika a protialerg. injekci
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:52
- Nahlásit
Frog
no bleší kousnutí to být taky může, nejhorší je, že to může být cokoli.
Naše hafana je alergická na včelu, takže máme antihistaminikum v případě nouze.
No a pak má lehkou alergii na trávy, takže na ní zkouším homeopatika, uvidím, jak na tom bude v létě.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:55
- Nahlásit
fromeli
Aha, a jak se ty alergie projevují?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
Frog
no alergie na včelu tím, že opuchne a začne zvracet.
A ty trávy - jako u lidí - teče jí z nosu, pšíká a když se v trávách brouzdá, což i u přerostlý jezevčíkový není problém, tak se jí udělá trochu kopřivka, ale ta není tak strašná, stačí, když jí omyju pupík po vychajdě. Ale jak říkám, alergie na trávy není tak strašná.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:51
- Nahlásit
¨nazdar lidi!muj ovcoun je alergicky na blesi kousnuti,i kdyz je nastrikany,misto ovcaka jsem mela doma mastifa,misto ocnich vicek mel bambule,proste hruza!pomohl mu diazepan a trochu horke kavy,poradil mi to vet,za dve hodiny uz nemel nic,jsou pry ale i psi,co maji alergii na maso!s tim hmyzim kousnutim,pry staci jak je nekde pohnojene,nebo nastrikane pole a kousne komar a problem je hned na svete.u chudaka dogyny to musi byt hodne videt,myslim,ze jsou na to citlivejsi,kvuli kratke srsti.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
jo, to známe! nedá se zjistit, na co je fenka alergická, protože ty stejné příznaky měla už několikrát a nikdy nebyly stejné podmínky. tak máme doma pořád připravenou antialergickou injekci a v případě potřeby aplikujeme a je klid.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit
nemethova5
Práveže to bylo vidět na první pohled. Nicméně jí to nesvědí jen bolí. To fakt můžou takhle ty sv..ě blechy poštípat i když je postříkaná frontlinem?
No my krmíme masem už 4 měsíce a zatím žádný problém nebyl, kdyby měla alergii na maso, tak by to určitě začalo hned. Nevím nevím si rady
fromeli
Je pravda,že v poslední době pšíká víc než obvykle, ale zatím jsem tomu nepřikládala větší důležitost, protože to není zase tak časté.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:02
- Nahlásit
moll
Nedají se udělat nějaký testy? Doktor říkal,že když se to bude opakovat, tak je budem muset udělat. Ale ono se to asi zjišťuje těžko, když jsou situace i podmínky úplně jiné.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit
Frog
muze ji vadit neco treba venku,nejaka kvetina,cokoliv,ale rikam nastrikane,pohnojene pole,prileti tim infikovany komar,bodne,a je to,to verim,ze ji to chudaka boli!muj pes byl nejaky strnuly z toho,ale videla jsem i stafika,probehnul travou a mel krvave fleky na brichu,taky alergicka reakce,jo,ac byl muj pes nastrikany,tak ho blecha stejne kousla.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:09 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Frog
testy se dělají, švárově labici je dělali, myslím, že je to obdobný princip jako u lidí, oholili jí chlupy a pak myslím na kůžei něco kapali, nevím, mám to z druhý ruky, nebyla sem u toho
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit
Frog
my jsme docela spokojení s daným stavem - nataženou injekci máme pořád doma, když jdme na výlet, vezmeme ji s sebou, když ji použijem hned valíme k vetovi pro novu. není problém. s testama je to asi jako u lidí - zjistí alergii na hromadu věcí, kterým se v životě stejně nevyhneš - např. na kontakt s trávou nebo jinýma rostlinama, na komáry..... tak co. injekce zatím vždy pomohla a v těžkém případě určitě dává čas na transport k vetovi k dalšímu ošetření.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit
nemethova5
Týýý brďo to jsou nástrahy na ty naše psiska. Doufám,že už se to znova neobjeví. Dneska ráno už na tom byla mnohem lépe, no uvidíme.
fromeli
Aha. Tak doufám,že už tohle nebude zapotřebí.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit
moll
A když bych si takovou výbornou věcičku chtěla pořídit do lékárničky, tak ji seženu asi jen u veta,že?A na kolik tě to vyjde? Jaké je dávkování atd.. to je nějak na váhu psa,né?
Ty jseš lékařka? Já si nejsem jistá, zda bych jí to dokázala bodnout tak, abych jí neublížila.
Jak často má tyhle alergický reakce tvoje fenka?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:36
- Nahlásit
Frog
jen u veta, v podstatě nevím přesně, co to je - asi nějaký histamin nebo něco takového. doktor nejsem, ale v případě krize to píchneš psovi do stehenního svalu (a doufáš, že jsi nenapíchla nerv nebo něco podobně vážného). dávkování - naši psi mají všichni kolem 50 kg, tak máme v injekci potřebné množství . natáhne to vet a dá (spíš prodá) nám do ruky. pravda - při skladování je porušená sterilita jehly, ale pejsa to zatím potřebovala asi 3x za skoro 6 let života a pes 1x (teď nedávno ve skoro 7 letech). cenu nevím, nepamatuju se. ale je to normálně zvládnutelné, typuju tak 100 - 200kč, možná ani tolik nee.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:37
- Nahlásit
dodatek: skladujeme v chladu a temnu spodních pater chladničky
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:45
- Nahlásit
moll
Děkuji za vyčerpávající odpověď.Jsi moc hodná. Moje fenka má taky přes 50kg , tak to zkusíme domluvit s vetem.
Včera taky dostala krom antibiotik tuhle injekci.
Poslední věc, jak se to projevuje u tvých pejsků ?( myslím alergii )
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:55
- Nahlásit
Frog
úplně stejně, jako píšeš na začátku - zježí se jim chlupy (protože oteče kůže), mají větší kabát než normálně, po celém psovi jsou slité pupence (taky kvůli otoku kůže), jsou citliví na dotek, z počátku nervozní a není-li poskytnuta záchranná "protiježící" injekce, stávají se apatickými a jen leží a funí. to je nejvyšší čas upalovat k vetovi pro odbornou pomoc. poprvé jsme taky popadli fenku, fofrem jeli k vetovi, vpálili do čekárny a se slovy "je to akutní" prošli do ordinace. čekající jen zírali. pak jsme se jim omluvili, že to byla opravdui akutní alergická reakce vyžadující okamžitou odbornou pomoc.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 15:08
- Nahlásit
moll
Aha, tak ty příznaky jsou opravdu dost podobné! Díky za info jsi moc hodná, zkusím se domluvit s vetem na té injekci.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit
Frog
ja to radsi resim diazepanem,nebo dithyadenem+cernou horkou kavou,sice se za neumetele nepocitam,ale s tou injekci bych mela urcite strach ji pichnout memu psovy do svalu,ono staci fakt blbe napichnout sval a okoli rany vyhnije,nechci strasit,ale neni to pekny pohled,radsi bych se poradila s vetem.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 00:10
- Nahlásit
Frog
mno našemu štěndu dal vet klasickej Zyrtec,kterej dávám normálně dětem a dostává zatím půlku denně a vyrážka se taky zlepšila..říkal že na dobu léta...to přežijeme..krabice 50 tbl stojí v Praze 460 kč
Taky se nám osypala a ještě kousala a drbala skoro celej den...je to fakt lepší...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 06:23
- Nahlásit
Já mám naštěstí přísun od sestry z nemocnice, takže dávám, co zrovna dávaj zyrtec, claritin, tedy když dojde k tomu bodnutí včelou apod.
Dithyaden nedávám, protože způsobuje ospalost.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 06:42
- Nahlásit
my jsme dávali injekci opravdu jen v akutním případě, kdy se pohodový pes během 10 minut osypal neznámo z čeho a lehl a funěl. doteď jsme měli štěstí a oba pesové náše zásahy přežili bez následků. při aplikaci injekce jsme se snažili trefit do svalového provazce a ne do šlachy. s vetem jsme se radili - jinak bychom neměli potřebnou antialergickou látku k dispozici.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:16
- Nahlásit
moll
fromeli
sarax
nemethova5
Všem vám děkuji za postřehy!Dneska jedem zase na antibiotika, tak se při té příležitosti zkusím poradit s veterinářem ohledně injekce i ostatních léků, které jste mi poradily.
Nicméně Agátka už pupence nemá, sice je pořád taková "pomalá", ale to přisuzuji těm antibiotikům. Dokonce už i pěkně žere, tak snad se nám to svinstvo ( promiňte mi tak silné slovo ) nevrátí!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit
fromeli
při těch cenách ti můžu tiše závidět ale fakt je,že jí to pomáhá
Frog
"pomalá" může bejt fakt po ATB,tak držíme palce
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:53
- Nahlásit
Frog
necetla jsem celiu diskuzi, tak jiz to mozna nekdo psal, ale nas RR ma podobnou reakci po nejaky trave, kdyz v ni probehne, naskacou mu po celem tele pupence, neco jako koprivka, ale ve vetsim. kdyz to nasi podchyti vcas, tak mu staci dat zodak ci neco podobeho, kdyz s nim byli na veterine, tak mu pichcli taky nejaky antihistaminika
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:57
- Nahlásit
sarax
zyrtec ma stejnou ucinou latku jako zodak a ten je vyrazne levnejsi
|