| Autor |
Zpráva |
alishka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:55
- Nahlásit
Mám dvouroční fenku, která musela být kastrována.O Vánocích byla tedy na té kastraci,ale teď začala přibírat.Krmíme jí pořád stejně, stejnými dávkami, jednou denně, večer, psími těstovinami a psím masem kuřecím, které si objednáváme od vetamixu (či jak se ta firma přesně jmenuje).Pohyb má taky furt stejný,chodíme s ní ven a na zahradě lítá jak maniak s naším druhým psem.Ale asi to nestačí..Co s tím, nechci,aby pak trpěla nadměrnou zátěží..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:57
- Nahlásit
alishka
misto testovin ji davej dietnejsi prilohy (ryzi, ovesne vlocky) a pridej na pohybu...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:58
- Nahlásit
alishka
já měla stejný problém s kokřicí. Nechali jsme ji ve dvou letech kastrovat a začala přibírat.Budeš muset snížit krmnou dávku a možná by bylo dobré rozdělit ji na ranní a večerní krmení. Nám se to osvědčilo. Dnes je jí 14 let je pořád krásná, jen šedivá.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:00
- Nahlásit
alishka
a zkoušela jsi krmit granulemi? Nás labrador musel být taky vykastrován a musí dostávat light granule, aby nepřibíral, jelikoš z normálních granulí si není schopnej udržet "normální" váhu..
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:06
- Nahlásit
wami
ryže ani ovesné vločky nemají o mnoho méně energie než těstoviny - platí pro člověka, nevím, jestli pes je vstřebává jinak,ale dost bych se divila. Takže po oves vločkách ani rýži pes neshodí o nic víc než po těstovinách
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:12
- Nahlásit
Ryba je ještě dietnější než kuře. Taky to kuřecí z vetamixu může být tučnější, lepší by asi bylo kupovat normální stehýnka a sundat kůži, pak např. hovězí srdce je taky relativně nízkoenergetické.
Jako příloha se dá udělat bramborová kaše, ale pozor - jen naředěná vodou nikoli mlékem a máslíčkem jako pro lidi.
Jinak k těm přílohám -(100g)
ovesné vločky vařené - 1613 kJ
rýže vařená - 1521 kJ
těstoviny vařené - 1600 kJ
brambory vařené - 355 kJ
zdroj: Malá psí kuchařka
Jinak pohodlné řešení jsou samozřejmě granule pro kastráty.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:16
- Nahlásit
kokoška
hm, pokud vim ja, tak ovesne vlocky (u lidi) jsou na energii, ale rozhodne z nich netloustnes. Nerekla bych, ze u psa to bude o hodne jinak. Ale tady se nehodlam hadat, bohuzel jeden z mych psu vlocky nestravi temer vubec (ale on moc netravi ani ryzi), takze zrovna vlocky me nejak neberou a neresim je...
Ze je ryze dietni vypovida uz to, ze se dava s kurecim masem v pripade zaludecnich potizi - kdyby bylo tak jedno, co jsou ktere prilohy zac, asi by se bezne doporucovalo kure s testovinami...
Naopak recepty na zarucne pribrani psa jsou: rohliky, knedliky - a testoviny.
Tak ti nevim, ale asi si budu trvat na svem, ze z ruznych variant priloh jdou testoviny nejvic "na vahu"...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:19
- Nahlásit
Vločky syrové působí jen jako čistič střev, není z nich užitek energetický nebo jen minimální, ale když se vločky uvaří, tak pak už maj tu energetickou hodnotu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:20 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
fromeli
priznavam, ze ted se pohybuju na velmi tenkem lede (nezajimala jsem se o to ani u lidi) - ale nevypovida mnozstvi kJ jen o nejvyssi mozne mire okamzite vyuzitelne energie? A pripadne - jak to souvisi s ukladanim tuku (teda jasne, ze vim, ze cim vic "nespalenych" kJ, tim vic ulozenych tuku, ale zavisi na zdroji energie, ne?)
Jo a jeste k tem bramboram - zuzitkuje je pes vubec? Ja se drzim toho, ze brambory sice psem projdou, ale nic z nich nema...
A co vlocky sparene - tedy neuvarene, ne suche?
Dik za doplnujici informace!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:25
- Nahlásit
wami
v tý kuchařce píšou o bramborách, že je pes v kusech netráví, ale naopak že jsou vhodné ve formě kaše jako náhrada části rýže nebo těstovin.
Dietní pokrm by měl podle toho vypadat asi takto 1/3 masa, 1/3 kaše, 1/3 rýže, no a je vhodné dát zeleninu (třeba mrkev, celer, petržel).
Co se týká toho tuku v přílohách, tak ve 100g je -
rýže 0,5 g
těstoviny 2,9g
brambory 0,1
vařené vločky 7,2 g
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:29
- Nahlásit
Jo jinak s těma kJ to fakt nevím, ale vím, že 10 kg pes má v normální zátěži, za normálních podmínek spotřebu asi 2900kJ na den. Takže něco na tom asi bude
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:35
- Nahlásit
wami
taky se nechci hádat, nerozumím výžive psů,ale výživa lidí je můj obor a tvé informace jsou asi z modních časopisů,ne? Protože to,co tu prezentuješ je trochu jinak. Ale nechci se rozčilovat, je to marný boj.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:37
- Nahlásit
fromeli
Dik, tak je to vicemene tak, jak jsem si myslela...
Jen s tou kasi jsem to nevedela - rekla bych, ze je to jen mnozstevni vypln, protoze pes si z brambor v podstate ani nema CO vzit, kdyz koukas na ty hodnoty...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:42
- Nahlásit
fromeli
No teda...to je docela překvapení pro mě s tou kaší! Pejsina totiž bramborovou kaši miluje (teda když jsem jí dala asi lžičku, co zbyla od oběda) a věřím, že i ta "vodová" by jí jela. Jen jsem prostě všude četla názory, že brambory neee....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:42
- Nahlásit
wami
jj, je to výplň, na zaplácnutí žaludku, to já u svý tlusťošky, která přibere i ze vzduchu potřebuju
Ale jinak mi to potvrdil i vet na můj dotaz, proč jsou brambory v dietních granulích.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:44
- Nahlásit
kokoška
ja se nehadam, diskutuju - a jestli je v necem muj nazor nespravny, rada se necham poucit...
(z modnich casopisu opravdu nevychazim, v ruce jsem mela pred deseti lety jeden a tim jsem skoncila )
Co se tyka toho traveni u psu, tak si myslim, ze je to vicemene tak, jak jsem psala... Aspon jsem to tak pochopila podle hodnot, ktere sem dala fromeli - mozna taky blbe, jestli jo, opravte me.
A co se tyka vyzivy lidi - jak pusobi na lidi ryze, nebo brambory, to nevim. Ale ja mam problem s metabolismem, s rychlym travenim cukru a tuku a tudiz s nulovymi energetickymi zasobami. Nevim, jestli primo odbornikem, ale clovickem, ktery se zabyva vyzivou sportovcu, mi bylo receno, ze jako (pro cloveka!) nejlepe vyuzitelny zdroj energie mam jist prave ovesne vlocky. Nicmene - ze nejsou na pribrani, ale jen na dodani energie... (Protoze ja s nim resila to, jak pribrat, abych mohla dale tvorit svalovou hmotu a navic, jak pri narocnejsich aktivitach - resp. extremnich aktivitach, jako je dogtrekking - doplnovat energii, abych nemivala hypoglykemicke soky. Na to okamzite doplneni energie mam tedy glukopur, na trvalejsi mi byly doporuceny prave ty ovesne vlocky... )
Tak nebo tak budu jen rada, kdyz se se mnou na tohle sice trochu OT, ale zajimave tema, pobavis, treba mi das dalsi dobry tip...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:45
- Nahlásit
Syska
no ono se to dává jen v tom menším množství jako dieta, jinak to fakt nemá moc význam
Tedy aspoń sem to tak vyčetla.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:46
- Nahlásit
fromeli
Já bych teď spíš potřebovala něco, aby prcek trošku přibral, možná to souvisí s tím vylínáváním (teď je to docela síla), jak je psaný u jinýho tématu, připadá mi, že je jako vyžlátko a to papká pořád stejně...žebra jí nelezou, ale když si lehne třeba na bok, tak jo...a to byla docela tlusťoučká přes zimu. Je fakt, že hodně lítá...moc buldočkovsky nevypadá, spíš jak jezevčík..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:47
- Nahlásit
wami
OT: taky bych chtěla mít starosti jak přibrat
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:48
- Nahlásit
Syska
hmm, to nechápu, proč línání nepůsobí takhle i na Michelle
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit
fromeli
OT: taky bych chtěla mít starosti jak přibrat
ehm, ja tim vecne nekoho provokuju...
Jenze kdyz se clovek slozi, protoze se rano nenasnidal a musel dobehnout salinu... Nebo kdyz vidim jiny trekare, jak si to kolem me svisti v dobe, kdy ja uz fakt nemuzu (ale tak strasne bych chtela!), nebo kdyz jsem predposledni trek musela vzdat, protoze jsem sebou sekla...
On je ten glukopur dobrej, ale taky me nezachrani uplne, tak kilco, dve, tri, at mam co pretvaret na svaly...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:50
- Nahlásit
fromeli
Jako všichni říkají, že je právě tímto hezounká, že je taková menší, než normální buldočci bývají (a já bych z ní ani nechtěla mít takového toho patnáctikilového fest buldočka...), ikdyž nic proti nim, pesani jsou úžasní. Teď střídám granule s vařeným, podle Tvé rady pařím vločky a ty jí fakt šmakujou! A taky jsem zkoušela do masa jako přílohu přidat rohlík a taky jí to jelo...takže rohlík sem tam můžu?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:52
- Nahlásit
wami
no já s sebou na kolo taky vozím kousek čokolády nebo sáčky s cukrem, co se dávaj v hospodách ke kafču, mám sem tam taky stav, kdy se málem poroučím k zemi, chytne mě klepavka. Ale cukrovkář nejsem.
Ale to je fakt mimo
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:53
- Nahlásit
Syska
pokud vím, tak rohlík, chleba neva, asi lepší je celozrnej (ale to i pro lidi) jen se to prý nemá dávat čerstvé, lepší den starý.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:55
- Nahlásit
fromeli
ja taky nejsem cukrovkar! Proste jen funguju nejak divne, kdysi mi po mereni tuku doktorka zakazala i (tehdy) 1x tydne volejbal...
Hm, a bohuzel sladky nejak nemusim, zejmena nemusim moc cokoladu, takze zlatej hroznovej cukr...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:02
- Nahlásit
Tak to já jsem byla vždycky hubená a potom, co jsme si pořídili Tess, tak jsem od zimy shodila další 4kg, takže všichni, co mě po dlouhé době vidí, tak mi říkají, že jsem vyschlá..byla jsem nezvyklá pohybu a teď každej den lítačka v parku, o víkendech víc... a to mám každý ráno ke kafi čokoládu. Takže já taky řeším jak přibrat...
|