| Autor |
Zpráva |
ZdenikV
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:52
- Nahlásit
Ahoj, asi před týdnem se u našeho psa křížence vlkodava a německého ovčáka objevila jakási boule v oblasti třísel na pravé straně. Nezasahuje do genitálií. Je na pohmat měkká. Není teplá a neroste.Je jakoby "nalitá" vodou. Pejskovi nijak nevadí, je veselý, jí a hraje si. Nejspíš ho to nebolí, protože si na bouli nechá sahat. Veterinář nám prozatím dal antibiotika, zda to není zánět. Teď zvažujeme, zda s pejskem na operaci. Sám veterinář přesně neví, co to je, že by to zjistil až po rozříznutí.Nemáte s tím někdo zkušenost?Díky
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:09
- Nahlásit
možná by stačilo bouli jen napíchnout a odebrat injekcí vzorek vnitřního obsahu. anebo zkuste jiného veta, protože proříznutí na zkoušku + kýla = poškozená střeva a infekce břišní dutiny.....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:27
- Nahlásit
ZdenikV
Zkuste jit s pejskem jeste k jinemu vetovi. Kdyz vas nevi, co by tohlo byt, nez zacit rezat a davat antibiotika(ale ty uz mate, ikdyz nevite proc.. , radsi se poradit. Vic hlav vic vi.. Muze to byt triselna kyla, zvetsena uzlina, reakce na kliste ci kousnuti hmyzem - proste cokoliv..
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:58
- Nahlásit
ZdenikV
Takoveto problém měl pes znamejch,tak se mu udělala boule v třísle,tak jí odstranili jenže se mu udělala jina okus jinde a takle se to opakovalo pul roku po pul roce se boule přestali dělat a pejsek začal mít problém s vprazdnovaním,travením a vet nebyl schopnej zjistit co tomu psu je,tak zmenili veta ten psa otevrel a zjistil že ma boule dovnitř ktere tlačí na organy a ty mu zpusobují dane problemy,zjistilo se že ma zanětlive ložisko na mizních uzlinach,odstranil to a blo to ok.
Na tvm místě necham psa řadne všetřit jinde a bouli odstranit.
|
ZdenikV
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:19
- Nahlásit
Zdravím, tak pro všechny, co toto zajímá. Dnes jsem byla se svým broučkem na operaci. Dali mu narkózu a po čtyřech hodinách jsem si pro něj šla. Operoval ho dobrý chirurg. Operace byla prý náročná a ztratil hodně krve, takže zítra ho ještě povezeme na infuzi. Jinak to byla tříšelná kýla s prorůstky od prostaty. Nález vyndaný z těla budeme ještě posílat do Prahy na rozbor a doufáme, že bude nezhoubný. Jinak by kvůli tomu musel být vykastrován a tím by se snížilo riziko tvorby. Tak teď ještě po narkóze spí tady vedle mě a nemůže ještě moc chodit, ale snad se brzo uzdraví.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:24
- Nahlásit
ZdenikV
Pejsove se z operaci vzpamatovavaji prekvapive rychle, tak si myslim, ze brzy bude vse OK! Drzim palce, at vse dobre dopadne!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:05
- Nahlásit
ZdenikV
Tak hlavně, že je jasný, co to bylo. Držíme tlapky
|
ZdenikV
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2006 11:14
- Nahlásit
Ahoj, díky moc za podporu. Pejsek už normálně chodí, akorát poslední dva dny se nám zdá hodně smutný, v pátek máme jít na operaci stehů. Asi tím jak ho hodně pozorujeme po operaci se nám ještě zdá, že jak mu přišili kůžičku jinak, má o dost zvětšené kulky tak tedy nevíme jestli to ještě zajít řešit. Ještě jednou díky za podporu
|
ZdenikV
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:10
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem vás chtěla obeznámit, jak jsme dopadli. Pejsánek je veselý a normálně běhá po všech čtyřech. Dle doktora mu jizva hezky srostla i když stehy si vylízal sám a nemuseli mu je vyndávat, aspoň to měli bez práce Jizvičku má ještě oteklou, ale to prý opadne. Výsledky z histologie byly tak napůl dobré a napůl špatné. V tukové tkáni byl nádor angiolipom, který vyndaly, ale bohužel se tam stihlo udělat zhoubné bujení angiosarkomu, který ovšem není tak zhoubný jako třeba karcinomy. Takže teď se uzdravujeme a budeme chodit na pravidelné kontroly. Nádor mu může nebo nemusí znovu vyrůst,ale pokud nezasáhne nějaké nervy atd. může s tím v klidu žít. Tak nám nezbývá než doufat, že se to znovu neprojeví nebo až za pár let. Tak jen pro ty kdo by chtěli o něčem podobném vědět něco víc. A díky všem za držení palečků
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:28
- Nahlásit
ZdenikV
Věřím, že to bude dobré a pejsovi i tobě držím palce. I kydž máš křížence, tak je zajímavé, že chrti obecně umírají poměrně brzy, zajímalo by mě proč. Přeju vám, abyste byli vyjímka
|
ZdenikV
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 12:37
- Nahlásit
No obecně se tvrdí že přešlechtěná plemena jako chrti, vlkodavové nebo dogy umírají dřív. Asi to je tím, jak hodně je šlechtí a ty geny nemají už tak dobrou strukturu. Tak doufám že když je kříženeček tak bude mít uhý kořínek. Díky a ahoj
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 12:43
- Nahlásit
ZdenikV
No obecně se tvrdí že přešlechtěná plemena jako chrti,
já si teda nemyslím, že zrovna chrti patří mezi přešlechtěná plemena - jsou to jedni z nejzdravějších plemen co se týká dědičných a vrozených nemocí. Spíš mi připadá, že jsou nějak přecitlivělí a často umírají právě na rakovinu
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 07:11
- Nahlásit
kokoška
rakovina ti nevznikne z precitlivelosti
|