| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:02
- Nahlásit
Ahojky,mám problém s čištěním uší svého čtyřnohého miláčka.Máme 5 měs. zlatého retrívra.Koupila jsem mu u veta kapky do uší,ale vstříknout jí je, je umění.Uši se jí strašně špiní,takže to musím dělat min. 1 týdně.Když jí odkryju uší,tak se začně vztekat,kroutit,.... Nekouše nebo tak,ale už je to pomalu velká slečna a za chvilku bude problém ji udržet.Snažím se jí vždycky utěšit a pak jí to nakapat.Je mi jí hrozně líto,ale nevím,jak jí to mám (i sobě) udělat,co nejjednodušší.Jak čistíte ouška vy?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:03
- Nahlásit
abby
Chce to klid, čas a trpělivost. Hlavně z toho psovi neudělat žádný drama čili aféru Konkorde. Prostě pomaloučku polehoučku, chlácholit, hladit a odměňovt a za chvíli pesa sama zjistí, že vonicnejde.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:12
- Nahlásit
Garfield
Hele miláčku a žes taky neporadila tu zaručenou metodu s tím trychtýřkem, co mně tenkrát...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
No já sem proti chlácholení.
Jsou věci přes který "prostě nejede vlak".
Patří mezi ně čištění zubů, česání, koupání, tahání klíšťat, stříhání drápů, čištění zubů atd.
Takže požádám partnera, rodiče, kamaráda, aby pesanu podržel a kápnu, promnu a hotovo, pak nastoupí pochvala a případně kus salámu či smetánek nebo něco fakt dobrýho. Pesan si časem zvykne a je po problémech.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
abby
Nelitovat! Nic strašného se psovi neděje. Jak píše Garfield. Klid, čas, trpělivost. Ale žádnou lítost. Doporučuji naučit pesu, že pokud bude hodná, bude následovat odměna (dobrotka, hraní s balónkem, podrbání na bříšku ... závisí co má ráda), pokud ne, stejně si prosadíte svoji, ale nebude následovat ta příjemná fáze.
Psina si zkusila svoje se záněty uší, takže kapání, čištění, ošetřování známe moc dobře. Taky se vždycky tváří jako nejtýranější pes na světě. Jenomže můj postoj je "tvrdý" ... "... jen se nezblázni, však ti ty uši nesežeru..." Když hraje divadlo moc, tak na ni i zvednu hlas. Pozor, můj pes má 10 let, takže už ví, jak se má chovat. Ošetření je prostě nutnost, ať se jí to líbí nebo ne. A já s ní o tom nebudu diskutovat.
Možná by stálo za to uši sem tam prohlížet bez kapání. Jen tak, aby si zvykla, že se něco děje a že ji kvůli tomu neubude.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:35
- Nahlásit
abby
Mám také ZR a velmi se mu špiní uši, ale nečisti je časteji než 1x týdně, protože čištěním se dráždí a pak produkují více mazu - takže častým čištěním se to pak ještě zhoršuje.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit
abby
chytit, kapnout, vyslechnout si knuceni a udrzet krouceni a potom dat odmenu .... ®onie kdyz byla mensi a videla, ze mam v ruce kapky, tak zalezla pod gauc a nechtela se nechat vytahnout. zkusila treba i kousnout. casem pochopila, ze tim dosahne akorat toho, ze krome kapek do ucha dostane pres prdel, takze ted kdyz vidi kapky, tak se boji, ale drzi. a hned potom bezi ke skrince, kde ma pamlsky a uz davno zapomnela na to hrozne kapani do usi ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 14:55
- Nahlásit
abby
pokud říkáš, že se pejsovi natolik špiní uši, že je musíš čistit minimálně 1x do týdne, tak zkus raději zajít i k vetovi, protože je možné, že má pejsa v uších zánět. Zdravé uši se takto rychle nešpiní jentak.
Jinak já používám čistící utěrky do uší Otinet. Musí se s tím ale člověk pejsovi v ouškách trochu prohrabat. Já mám tu zkušenost, že mí psi si raději nechají "půl hodiny" hrabat v uších "kapesníčkem", než by přetrpěli 2 vteřiny stříknutí roztoku do ucha S tím roztokem jsem nikdy neměla úspěšnost opravdového vyčištění...pejsa to vždycky hned vyklepal....Ty ubrousky Otinet jsou prima, jsou tím roztokem napuštěné a nic se nemusí "stříkat". Chce to ale naučit psa vydržet chvíli opravdu v klidu, aby ho páníček nechtěně třeba nedloubl, kdyby se pes pohnul.....Já kvůli tomu zavedla povel "ouška"
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:06
- Nahlásit
No,já je čistím jen jednou týdně.Ale veta mi řekl,že stačí 1x za 14 dní,což nám rozhodně nestačí.Častěji je opravdu nečistím.Dívám se jí do uší každý den,takže je na to zvyklá.Ale po kapání stačí pár dnů jen odhrnout uši a už zdrhá.Ona hrozně reje hlavou po zemi,když má košík,takže to špinění bude asi tím.Zánět tam podle mě nemá (máme s tím značné zkušenosti se starším labradorem).Vytřít jí uši kapesníkem není problém.to se jí snad i líbí,ale jak vidí kapky.... Možná jí tam toho kapu moc,nevím.Když jí nakapu do uší,tak se pak ke mě ani nepřiblíží,jaký má strach.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:07
- Nahlásit
A ty utěrky jsou koupila u veta nebo se dají koupit i ve zverimexu.Já myslím,že je náš vet ani nemá,protože mi je nenabídl.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:13
- Nahlásit
abby
a vet jí do ucha koukal?
Naše špageta měla taky zánět a nic tomu nenasvědčovalo, jen měla uši vysušený, ale když mi nechal vet kouknout tím udělátkem do ucha, tak tam už počínající zánět byl.
Ty ubrousky sem někde už viděla, ale nebrala bych to na nějaký velký čištění, spíš tak ty "plácačky", ale dovnitř bych nezajížděla, abych to tam "nezašpuntovala", na to mi přijdou ty kapky lepší, rozpusěj ten maz uvnitř. Jinak já tam leju, co se tam vejde.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:50
- Nahlásit
Já právě taky.Naleju jí tam kapky,pak chvilku mnu a nechám jí to vytřepat.Moc se jí taky do uší nechci pouštět,abych jí spíše neuškodila.Asi zajdu za tím vetem,ať se tam mrkne.Dikec
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:52
- Nahlásit
abby, fromeli
ty utěrky do uší kupuju přes www.hafbezobav.cz . Pesany mám naučené, že když se jde na "ouška", tak prostě drží a neucuknou. Nemusím se tedy bát opatrně ubrouskem namotaným na prstě zlehka zajet i do zvukovodu a vyčistit to i tam. Mám psy s ušima nahoru, takže je to o to snažší, protože tam krásně vidím a vím, kam až můžu abych neublížila.
Když si dá člověk pozor, aby mu v uchu nezůstal ten ubrousek, tak se nic zašpuntovat nedá
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:17
- Nahlásit
abby
A co zkusit ty kapky nakapat na kapesníček a vytřít jí to tím, alespoň pro začátek, nebo jakoby čistit kapesníčkem a nenápadně kápnout...
Já teda nevím, ale je možný, že některý pes nemá s tím vůbec problémy? Já jsem mojí retrieverce, je jí rok a půl, ještě uši nečistila...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:21
- Nahlásit
Jandula
mozny je vsechno. ja jdu do skrine, kde je 150 veci a jeste nez na ty kapky sahnu, tak uz ®onie vi, co vytahnu a zacina se bat ... a to v ty skrini jsou i pamlsky ... proste nejak sestym smyslem pozna, co se na ni chysta ...
jinak je spousta psu, co si to procisti treba pri plavani a skoku do vody ... i kdyz to asi nebude pripad Sary
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:27
- Nahlásit
Jirikovo
Při plavání možná, skokům do vody se jako správná lady vyhýbá...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:29
- Nahlásit
Jandula
zrejme to vybrane chovani okoukala od sve panicky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 17:13
- Nahlásit
Tak naše potápka si potápěním nic nepročistila, naopak přivodila
Evik,
já můžu dělat taky cokoli s ušima, Michelle drží a ani se nehne, ale právě z toho suchýho mazu tam měla pěkně zašpuntováno. Já tam spíš zajedu tyčinkou na čištění uší, to je menší a mám tam nějaký manévrovací prostor.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 17:42
- Nahlásit
Někdo tady nedávno psal,že nečistil pejskům ouška a pak z toho byl pěknej zánět.Myslím,že se uši čistit psům musí (člověk si je přece taky čistí).A do hloubky to asi nevyčistí nic jiného než kapky.My jsme s tím u předchozího psa měli dost problémy.Čistili jsme to totiž jen ubrouskem a to člověk akorát tu špínu zatlačí hloub a pak je z toho ten špunt.Proto bych radši zůstala u těch kapek.A špachtličky na čištění uší vůbec nedoporučuju.Jednak se to nemá a moje kámoška takhle propíchla psovi bubínek.Strčila mu to tam,on nějak blbě zareagoval a propíchl si to.Vlastně sám
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 17:46
- Nahlásit
abby
kdyby mi nedržela, tak jí to tam taky nestrkám. Vet tam strčil daleko delší věc
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 07:18
- Nahlásit
fromeli
no ty tyčinky (pro miminka) jsem používala taky než jsem objevila ty čistící ubrousky.....Tos mě přivedla na myšlenku, že bych mohla tu tyčinku obalit kouskem toho ubrousku a bude to lepší než prstík Pes mi přitom taky drží bez problémů. Staršímu psovi se dokonce tohle šťourání v uších i líbí - drží a ještě si vrní
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 07:20
- Nahlásit
Evik
no to určitě, já bych obalenej prst asi špagetě do ucha nenarvala , nevešel by se tam.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 12:02
- Nahlásit
No my mame psov dvoch a cistia su usi navzajom.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 22:33
- Nahlásit
popoluska
Bingo! To je ten nejlepší způsob. A dalších důvodů proč nemít jen jednoho pesa je dlouhá řada. Haf
|
Alis
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 18:03
- Nahlásit
abby
Náš bafik má z čištění uší taky potěšení. Já používám vatu na špejli namočenou do borový vody na uši. Vet říkal, že se nemusíš bát zajet trošku hlouběji do ucha, mají bubínek dost daleko.
|