| Autor |
Zpráva |
Tonda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:53
- Nahlásit
Da se nejak chranit pes proti komarum?Tady na breclavsku je po povodnich opet komari kalamita a chudak pes ma plnou hlavu kolem oci a cenichu komaru.Je me ho hrozne lito,ale nedovedu si predstavit ho nastrikat nebo natrit nejakym repelentem konem cenichu.Nemate nekdo nejakou radu?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:08
- Nahlásit
Radu nemám, spíš jobovku. Prý sem někdo zavlekl z jižních krajů ty červy, co žijí pod kůží psů případně napadají srdeční sval a přenášejí je právě komáři. Víte o tom někdo něco?
|
airin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:15
- Nahlásit
V Bleku byl prý článek(asi ve čtvrtek nebo pátek ,já ho nečetla),že v povodňových oblastech komáři kladou vajíčka zvířatům do koutku očí a nosu.Z vajíček se líhnou červi a ti se dostanou ,až do těla zvířete, který na následky toho pojde.A je na to nějaký očkování.Nechci Tě strašit,ale asi bych se raděj zeptala veta.
|
airin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:16
- Nahlásit
aren
byla jsi rychlejší
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:17
- Nahlásit
Bylo o tom na Nove ve zpravach.Snad je to jen nachoukla bublina jako spousta jejich zprav...
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:19
- Nahlásit
jsou jich tu mraky,kdo to nezazil neuveri....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:21 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Zde přátelé článeček:
http://zpravy.idnes.cz/na-morave-se-objevila-exoti cka-nemoc-s-cervy-fze-/domaci.asp?c=A060501_222253 _domaci_ad
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:31
- Nahlásit
Hmmmm,to je pekne.Nikde se nemluvi o prevenci...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:37
- Nahlásit
Tonda
U nás na veterině visí letáček, že než pojedete se psem na dovolenou do exotických krajin, ochraňte ho proti srdečním červům. Tuším je to reklama na Stronghold. Určitě se zeptej veta. Bude to vědět líp, než novináři.
U nás komárů zaplaťpámbu mnoho není.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 20:42
- Nahlásit
aren
To urcite udelam.Zatim dik.V utery dam vedet co jsem se dozvedel.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 21:44
- Nahlásit
Tonda
nazdar,uz to neni exoticka parazitoza,srdecni cerv uz se u nas vyskytuje,byt vama,tak ho radsi necham preventivne naockovat,pak dejte vedet,jak jste dopadl,zacina me to zajimat.diky dana
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 22:56
- Nahlásit
Mám dlouhosrstého psa, kterého jsem účinně ošetřovala proti komárům a jiným létajícím potvorám REPELENTNÍ INDULONOU, kterou jsem mu potírala hlavu a hlavně uši, a také v podpaží a v tříslech. Na krátkosrstého velkého bych na tělo asi vyzkoušela klasický repelent, na malého tu indulonu.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 23:19
- Nahlásit
Sendy
no,ja nevim,s repelentem jsem mela spatnou zkusenost,pes mel spalenou kuzi,pokud by to byla rep.indulona,tak toho bych sla,pokud ho to nejak nedrazdi na kuzi a tak.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 00:32
- Nahlásit
nemethova5
To musíš vyzkoušet, mě se to u psa osvědčilo.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 00:47
- Nahlásit
Na komáry je výborný spot Duowin contact!
Je hlavně na klíšťata a blechy, ale má i repelentní účinek proti komárům!!!
Doporučuju vyzkoušet
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 01:12
- Nahlásit
nám na cvičáku říkali,že se dají prý psi stříkat i OFFEM...tak nevím,nemáte s tím někdo zkušenosti?,
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 07:30
- Nahlásit
Podobne ja radim spot-on Advantix, ucinkuje aj proti komarom. Vyskusane
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 08:19
- Nahlásit
Tonda
stejně jako pigie používáme spot Advantix, na letáčku píšou, že účinkuje i proti komárům. Fakt je, že my problémy s komáry nemáme, ale jestli je to advantixem, to nevím ...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:09
- Nahlásit
Taky si jdem dnes pro spot Advantix. Jinak proti těm srdečním červům je spot on Stronghold, ale ten je příšerně drahej. Na 25 až 40 kg stojí u nás 390,-
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:18
- Nahlásit
já už jsem se na tu dirofilariózu - tu nemoc, kterou přenáší komáři a způsobuje jí vlasovec psí = srdeční červivost, informovala i u veta. Není důvod se obávat nějaké "epidemie". Proti tomu vlasovci dle veta prý opravdu dobře zabírá Stronghold a ošetřovat jím psa má smysl jen v oblastech, které byly postižené povodněmi či pokud jedeme se psem na dovolenou do teplejších oblastí, kde je voda.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 07:08
- Nahlásit
Takze ja jsem se dozvedel zhruba to same co EVIK.
K tomu STRONGHOLDU,je proti srdecnim cervum,stoji okolo 400kc a ucinkuje 3 tydny.
Spot ADVANTIX ucinkuje na komary pouze 14 dni.
Byl me poraden jako nejucinejsi odpuzovaci prostredek na komary obojek SCALIBR(nevim jestli jsem to napsal spravne,jeste ho nemam,museli jsme ho objednat)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 08:08
- Nahlásit
Tonda
já ještě k tomu Strongholdu....Vetka mi říkala, že to proti těm vlasovcům psím (kteří způsobují tu dirofilariózu) působí 1 měsíc a že je ale dobré psa ošetřit přípravkem cca 1 měsíc před předpokládaným výjezdem do "rizikových" oblastí a též asi 1 měsíc po příjezdu....
To, že Advantix působí i proti komárům jsem vůbec nevěděla. Používám tento spot proti blechám a klíšťatům, na něž funguje (blechy 3 měsíce, klíšťata měsíc).
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 08:25
- Nahlásit
Já jsem se na stánkách firmy Bayer, která Advantix vyrábí dočetla, že proti komárům funguje 30 dní.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 08:26
- Nahlásit
Evik
On totiž ten Stronghold není účinný proti dospělým srdečním červům. Mají to napsaný v příbalovým letáku.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:32
- Nahlásit
Hafina
tak proto to ošetření měsíc dopředu.... Jinak by mě ještě zajímalo co je účinné už proti těm dospělcům
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 13:41
- Nahlásit
Evik
To nevím. Zkusím pohledat
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 13:55
- Nahlásit
Evik
Proti dospělcům se používá dost složitá terapie.
"Léčba rozvinuté srdeční červovitosti je pro hostitelský organismus velmi riziková, protože rozpadající se parazité mohou způsobit vážné zdravotní komplikace včetně úhynu."
"Nemoc se navenek projeví až za 6 měsíců po nakažení, má dlouhodobý průběh spojený s postupnou devastací organismu a bez léčení končí smrtelně."
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit
Evik
A ještě tohle jsem našla.
"Léčba nemocných zvířat vede sice k úhynu červů, ale jejich mrtvá těla mohou ucpat velké cévy a způsobit tak náhlou smrt. Z uhynulých těl červů a jejich larev se navíc uvolňují biologicky aktivní látky (alergeny), které mohou způsobit akutní alergický záchvat (anafylaktický šok), jenž také může během několika desítek minut zapříčinit úhyn zvířete."
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 14:00
- Nahlásit
Evik
Dost hustý, takže nejúčinnější a nejlepší je prevence.
Navíc už se to vyskytlo i na Slovensku. Četla jsem o tom článek z roku 2005.
V Praze bych z toho asi takovej strach neměla, ale tady ta naše jižní Morava. No nevím, co si mám myslet a jesli mám Ariskovi dát ten Stronghold. Nevím, jestli nejsem zbytečně hysterka.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 14:18
- Nahlásit
Hafina
Myslím, že zbytečná hysterka nejseš. Taky si budu pořizovat Stronghold, až pojedu na Moravu na dovču a to tam nebydlím.
|