| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:02 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Ahojky,
píšu z práce, takže jsem jenom prostředník. Přítel mi teď napsal, že náš pes (7 měsíců) za 2 hodiny roztrhal pytel od koše a sežral, co mohl, hlavně drůbeží játra, která skončila jako nedojezený oběd v koši, a teď je vyblil. Je to naše vina, sbalila jsem odpadky a ráno jsem je chtěla vyhodit, jenže jsem chvátala a nechala pytel doma. Jsem z toho celkem na nervy, protože nejsem doma. Prďolce je prý blbě, tak se ptám, jestli je nutné, vzít ji k vetovi nebo ne. Určitě sežrala/rozkousala i skořápky od vajec, jak to dělá často. Nevím, co přesně snědla. Nepamatujeme si opravdu, co všechno v koši bylo. Prosím, poraďte.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:05
- Nahlásit
Verca
Pokud tam nebyly kosti, tak bych to zatím nechala být, spíš je jak ten pejsek v pohádce o Pejskovi a Kočičce... je jí hrozně zle, dneska už jí nedávej nic k jídlu, ať si trošku uleví...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:09
- Nahlásit
Verca
Chuderka....já si taky myslím, že když jí dáš dneska dietku, že to bude ok. Popelnička jedna...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:09
- Nahlásit
Verca
Pokud tam nebyly nějaké chemikálie, tak se neboj a počkej až se vrátíš z práce a uvidíš, jak pejsovi je. Játra od včera a skořápky by mu neměly nějak zvlášť ublížit, jen se možná poblinká, nebo nějaký průjem. Uvidíš odpoledne. Hlavně pokud tam nebyly střepy, léky apod. Naše pejsa sezřala kus plastového kolíku na prádlo, vršek od oleje, igelitový pytlík a podobné nesmysly a nebylo jí nic vážného, jen měla pestrobarevnou stolici. Kdyby se to rychle zhoršovalo, to by ti přítel dal vědět, pak s ním raději zajdi k vetovi.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:10
- Nahlásit
Jandula
díky moc. Určitě tam nebyli kosti, my ani maso s kostí nekupujem, takže to vím jistě.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:13
- Nahlásit
Syska
no ta potvůrka venku nic, jen doma.
Gája
Podle mě si vybrala jen potraviny, byla tam fůra posmrk. kapesníku (mám rýmu), takže ty asi rozcupovala a jinak si pošmákla na játrech, které jsou už vyblité. Chemikálie ani léky by tam být neměly... Díky moc, ještě že je přítel doma.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:23
- Nahlásit
Kamarádky fenka taky likviduje doma odpaďák, museli koupit nějakej těžkej, do kterýho se nedostane
Pokud tam nebylo nic jedovatýho, tak bych taky k vetemu nešla, jestli bude blinkat i nadále, tak bych jí dneska nedala nic jíst, jen uvařila slabej heřmánkovej čaj, aby se to trávení uklidnilo.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:24 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
fromeli
heřmánek? Dobře, koupím a uvařím... (můžu se zeptat - jeden pytlík v půl litru? Je to dost slabé? Máme sáčkovaný v práci, tak bych si vzala...)
Ona právě jen vytažený pytel z koše rozcupuje, do koše se nedostane, nebo tam spíš ani moc neleze...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:27
- Nahlásit
Verca
Naše bývalá kokřice taky likvidovala koš, odmalička... Jak jsme ho nedali na pračku a bylo tam něco mňam, tak se do něj podívala: úspěch měly staré potraviny (třeba zelená šunka), papírové kapesníky, plastové věci a použité dámské hygienické potřeby...
To všechno vždycky natahala do koupelny...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:33
- Nahlásit
Verca
no asi tak nějak to dělám, půllitráček a nechám vyluhovat třeba jen minutku dvě.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:33
- Nahlásit
Jandula
samé chuťovky.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:34
- Nahlásit
Jandula
To je fakt zvláštní, jak ty naše prasátka (promiňte pejsci) milují věci, nad kterými se nám zvedá žaludek. Jandula mě přivedla na vzpomínku, když Sáře bylo půl roku a šli jsme na odpolední procházku do města, všude plno lidiček známých i neznámých, naše Sárinka našla použitou dámskou vložku, vzala ji do tlamy a cupitala si s ní pěší zónou, když jsem si toho všimla skoro jsem vykřikla a rvala jsem jí to z huby ven, ale jak, když jsem se sama příšerně štítila, o to víc to Sára držela a nedala, až jsem jí začala mávat kapesníkem (svým) v ruce, jako že mám nějakou laskominu a poté vložku vyplivla. No můžu vám říct, dlouho jsem potom nedovolila dětem, aby ji hubičkovaly.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:37
- Nahlásit
Gája
No já tu vlastně píšu, jak by moje fenka venku nic nesežrala, ale vzpomínám si, že takový pěkně zelený chlustanec/kemr je přeci pro ní tak mňááám. blééé
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:48
- Nahlásit
Verca
No to je taky dost hrozné, no fůůůj. Někdy jsou to asi fakt víc prasátka, než pejsci...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:50
- Nahlásit
Nooooo...to jsou mňamky a hlavně lidi jsou pěkný prasata, když to vyhazujou na ulici!!
Já jsem onehdy měla nemilou zkušenost, když jsme šli v neděli ráno venčit, tak jako obvykle jsem TEsinku pustila napřed, že dole u vchodu ji přivážu a v mezipatře v baráku bylo nablitý z nějaké noční oslavy a milá Tess už hodovala...jsem myslela, že zlostí na ty prasata v baráku puknu fakt.
Kamarádce takhle její fenka zas potahala pokakaný plínky jejího mimča, který jí bylo líno ještě ten večer odnést do popelnice...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:57
- Nahlásit
Syska
To bych ještě pochopila, když je někomu zle, třeba i z akce, že nestihne vyhledat koš a "vyhodí" to někde v přírodě za keříkem, ale ne na chodníku i když omámení chlastem o tom moc nepřemýšlí, ale ten "můj případ" to je fakt lidský humus..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:04
- Nahlásit
Gája
To jo, ale taky si to po sobě mohli ti dotyční uklidit. Ikdyž je fakt, že jim to asi v tom stavu bylo jedno, pak už to zmizelo. No to věřím, že pokud by Tess měla možnost a na takovou "dobrůtku" jako je vložka narazila, tak by mi asi taky nedala šanci...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:06
- Nahlásit
Ten smajlík byl na ty prasata....lidi samozřejmě.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:19
- Nahlásit
Syska
Na ty lidi by těch smajlíků klidně mohlo být víc...Ale zajímavé, že našim psům je to jedno, viď??
|
Aja 2
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:31
- Nahlásit
Zravím,tak na tohle mě naše vet.doporučuje živočisný uhlí prý to vyčistí a bere všechno ven náš je malý ale prasátko velký venku doma se nikam nedostane ale venku na lahůdky typu flusy ano
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:38
- Nahlásit
Aja 2
mám doma carbofit, tak mám ji dát jednu kapsli anebo je to moc? Já se totiž nějak nevyznám v dávkování léků pro psa, které jsou i pro lidi
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:24
- Nahlásit
To mě když někdo vyprávěl, jaký má prasátko, že žere i třeba hovínka po jiných psech, tak jsem si říkala, jakou mám čistotnou holčičku, než jsme procházkou do lesoparku potkaly obrovský koňský bobek a ta moje čistotná holčička se do něj s chutí pustila a kdybych jí po prvním šoku neodtáhla by snad byla schopná ho sežrat celej,když to viděl malej - můj syn už vživotě si nenechá olyzovat pusu , je to prej jako kdby to koňský hovínko jedl sám.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:31
- Nahlásit
Verca
myslím, že pro lidi se dávkuje 2 tablety za den a pro děti polovice, takže jedna tobolka. Kolik pesa váží? Jestli má do 10 kg, tak bych dala půlku tobolky a klidně druhou zítra.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:45
- Nahlásit
Nebo zkus ještě Smektu.Jeden balíček denně.To dáváme na radu veterináře my.Taky se připojuji k názoru,že se z toho asi vykřeše sám.Asi se přežral a něco mu nesedlo.Kdyby to do zítřka nebylo dobré,tak běž k vetovi.U nás na sídlišti je hrozný bordel,takže chodíme jedině s náhubkem.Jednou se tam válela skelná vata Vůbec to nechápu,protože koše a kontejnery jsou všude kolem.Co se žravosti našich mazlíčků týče,musím se připojit se svojí historkou.Moc na to pyšná nejsem,ale stalo se.Nedávno jsem byla na pařbě a trochu jsem to přehnala,takže se žaludek druhý den bouřil.Bohužel jsem nestihla dojít na záchod.Než jsem se vzpamatovala,tak byl obsah mého žaludku v našem pejsanovi.Prostě to z té podlahy okamžitě sežral.Ale nic jí nebylo.Jinak,bufetění v odpaďáku je její.Jakmile je koš trošku pootevřený,už je v něm.Takže se nám nemůže stát,že by koš přetékal
|