| Autor |
Zpráva |
Usanda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:22
- Nahlásit
Přítel má dalmatina, je v baráku,ale má jen nejspodnější patro. Přes zimu mívá nejspíš omrzlý konec ocásku,i přestože je v teple (jen občas uteče třeba na celý den do vedlejší vesnice za příbuznýma a zase se vrátí).No,ale problém je tento: když má rdost,že nás vidí,nebo jde ven,tak tím ocasem moc vrtí a mlátí s ním do zdí.To by nebyl problém,ale mu se ten konec o ty zdi vždycky rozbije a kape z něho krev na stěny, nám na kalhoty,když s ním kolem mrská. Ho to nebolí,ani to nepostřehne,ale všechno je od krve.....a z bílé zdi to těžko sundat
Co s tím? Nějaká mast,co by to zhojila,aby se to zase neotevřelo. Náplasti si strhne
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:27
- Nahlásit
Usanda
Tohle se stalo známým s jejich fenkou křížence. Nemyslím, že to toho psa nebolí, ale co má dělat. Jak píšeš, vždy v zimě ji ocásek namrzal a pak si jeho konec o něco rozbila. Kupírovali jí ho na polovinu a ocásek už je v pohodě.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:30
- Nahlásit
No,nevím,jestli kupírování je ta správná volba To bysme mu asi neudělali On je to takový samorost nevyřáděnej.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:34
- Nahlásit
Usanda
Jen jsem napsala, co jedné fence se stejným problémem pomohlo, nemyslela jsem to nijak špatně! ´Já si taky ze začátku myslela, že je to zbytečné, že si fenka zase ocásek rozbyje, i když ho má do poloviny ufiklý. Ale opravdu už si ho nerozmlátí.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:39
- Nahlásit
Přítel mu to potírá sádlem..............což si já nemyslím,že je zázračné. Spíš si myslím,že to neumožňuje vyschnout.Ale nemaže mu to často.
Nějaký peroxid,nebo já nevím co.Co by tak asi poradil vet?Kupírování je takový extrém
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:52
- Nahlásit
Usanda
A proč ho k tomu vetovi nevezmete?
Já si teda myslim, že psovi míň vadí půlka ocasu, než ocas celej ale věčně krvácející, ale to už je věc názorů
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 07:25
- Nahlásit
Ja mam psa od prirody bez ocasu a je to v pohode. A to je to retrivr, clovek by si rekl, ze to bude vypadat divne. Jde o zvyk. A tady i o zdravi psa. Nevim, co resite.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 07:31
- Nahlásit
Ten ocas mu nekrvácí!Jenom když s ním několikrát práskne o zed,tak je to pár kapek.Neteče to pořád a proudem,ani by to nikde nekapalo a on by si to olízal,ale jak tím mrská,tak špiní
Je to jako,když si člověk odtrhne stroupek,taky pár kapek. Já jen,že se mu to asi moc nehojí.
Byla bych ráda,kdyby ho vzali k vetovi,i kvůli takové maličkosti.Ale bydlí téměř na vesnici,jsou tam odchovaní,takže mají ke psům trochu jiný vztah,bohužel
Jinak si ale nedovedu představit dalmatina s půlkou ocasu:/
|
moll
|
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:04
- Nahlásit
Nemusí mít půlku ocasu - náš pes měl úplně stejný problém, přišel o asi 10 cm ocasu a teď je v pohodě. Sice ocasem mlátí kolem sebe pořád, ale už ho má kratší, takže úderná síla je menší, a jednak má koneček mohutnější, víc osvalený, tak si ho tak lehko nerozbije. Určitě to stojí za to. a podlemě to není maličkost, mít pořád rozbitý ocas.moll
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:22
- Nahlásit
Usanda
Tak si to nepředstavuj,neřeš to s veterinářem,protože ten ti amputaci hned doporučí a dál mudruj nad tím,zda sádlit nebo máslit.
Lidi vy už mě vážně tou vaší omezeností štvete.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:15
- Nahlásit
Sali
stejně se tam jednou objeví mozol a nedej bůch aby tam nebyla sepce.Jednoduší je zabránit tomu aby mlátil ocasem o zdi.
|
Zuzanka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 10:48
- Nahlásit
Měla jsem úplně stejný problém s jedním se svých ohařů a ihned jsem to řešila amputací. Přesto, že je to velmi nadějný pes a mám s ním výstavní ambice, rozhodla jsem se prut zkrátit. Jde o to, že je to rizikové místo kdy pes může dostat zánět a poranění půjde výš. Nechala jsem mu amputovat asi 6 cm a mám klid já i pes. Ono popravdě je málo případů ( a já osobně neznám ani jeden) kdy by se toto neopakovalo po léčbě.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 11:46
- Nahlásit
Usanda
Ja chapu, ze je to nezvyk a nechce se vam do toho, ale u kratkosrsteho plemene kratky ocas vypada naprosto normalne. Opravdu, i u toho retrivra, kde je ocas chlouba. Vubec nevim, proc to resite. Akorat ho to boli...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 13:04
- Nahlásit
stremka
sorry,ale jak chceš zabránit u hyperaktivního psa holáka,aby nemydlil ocasem o zdi? Postavit mu polstrovanou ubikaci?
To už je prostě smůla,někdo má neklidný ocas a prostě si ho utříská.Amputace třetiny až poloviny délky to řeší spolehlivě.
Pinzety s tím mají v Německu problém,jak se tam zakázaly kupírovat ocasy,část z nich takhle končí,akorát tam je se k čemu vrátit-k obvyklému modelu tří obratlů na zádi.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 13:13
- Nahlásit
Sali
jednoduše.Nevítám se s ním u zdi ale honem ven.Počítat s tím:Znám dogy které si v kotcích taky takhle hoblovaly ocasy a byl to problém ale to bychom mohli rozebírat do nekonečna.Kupíropvat je dobré ale Usanda toto nechce.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 13:18
- Nahlásit
Ja nevim, co je za problem, ze bude mit pes kratsi ocas.... Nemuzete donekonecna ocas mazat vsim moznym nebo ho hlidat, aby si ho neomlatil, z toho se zblaznite. Tohle je reseni, ktere to ulehci vam i psovi.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 13:48
- Nahlásit
stremka
takovej pes se otříská o cokoliv,hele mám doma takovou hyperaktivní ovčici,co neustále tříská ocasem v celým oblouku a pobíhá přitom jak pomatená bytem,dvorem,dveřma, couvá do věcí,prostě když má radost zbourá půl baráku....jenže jí chrání chlupy.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 17:24
- Nahlásit
Sali
Presne, mam stejne zkusenosti. Druhy pes tim ocasem mlati do zdi, do skrini, porad ma z neceho neskutecnou radost a je spokojeny. To jsou rany...nastesti je to stejne, ma dost chlupu.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 17:40
- Nahlásit
Sali
to já vím ale Usanda nechce amputaci takže to musí nějak omezit.Já vím že to není řešení ale zmírnění.Třeba až si přečte názory tak se rozhodne pro amputaci.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 20:40
- Nahlásit
stremka
to nevyřeší.
Tohle má prostě jen jeden rozumný a ozkoušený výstup.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 21:50
- Nahlásit
niniel
nemá ocásek od přírody, to se taky může stát? A jak to vypadá, jako např. velškorgi?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 22:36
- Nahlásit
jindriska
No ma ho 11 cm, priblizne, uz jsem mu ho dlouho nemerila A neni to moc bezne, proste nejaka geneticka vada. Je z 11 stenat, tak mozna proto. Ocasek mel jen jeden pes z vrhu.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 07:22
- Nahlásit
Kdyby to bylo na mě,tak bych byla asi taky pro.Nekritizujte mě tady,za to,že se mi to nelíbí..............ale ten pes není můj a nemůžu přijít a říct jeho rodičům,že navrhuju,aby mu amputovali ocas!Ne?
Navíc se mi zdá,že kdo s tím máte zkušenosti,tak vašim psům ten ocas krvácí celoročně? Dustinovi jen přes zimu,celkově tak asi 5x se mu podaří si ho takhle rozlmátit Navíc má z té špičky slezlé chlupy,ale to bude právě tím.
Jinak zamezit se tomu nedá,snad jen ho nechat sedět,aby se uklidnil a pak honem vypadnout ven.
Jinak Sall, myslím,že nemusíš být tak protivná na někoho,koho vůbec neznáš.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:11
- Nahlásit
Usanda
nediv se mi,kamkoliv vlezu,dostávám šoky,jak lidi dlouze a rozvláčně objevují Ameriku a jak se u toho potrápí...všechno je to jen a jen o vzdělání v oblasti svého hobby.Koníčkář má být podle mne ve svém hobby odbornostně téměř na úrovni profíka,jinak toho moc nenadělá....
...ale na mě to dělá dojem,že psa má každý druhý pako a taky se to tak projevuje....jo všelidová kynologie a všelidová myslivost,to jsou perly naší krásné vlasti.
Nediv se mi,dělám advokáta těm psům,a lidi mě více či méně svou ignorancí a nechutí se nejdřív vzdělat a pak teprv žvanit likvidují.
Neříkej,že nemůžeš přijít a říct těm rodičům,že řešení je tohle.Můžeš.Můžeš jim zcela suše a odborně říct,že když věc vypadá tak a tak,tak se lege artis řeší takhle.A že mají dvě možnosti-buď to řešit radikálně,tj amputací třetiny ocasu,nebo konzervativně,ale s nejistým výsjledkem a neustálými stresy kolem toho zvířete,kdy se zase pomlátí.
Že v zimě jsou akrální části těla hůř prokrvené a snáz se traumatisují,je snad jasné.
Dělej jak umíš,můžeš věci řešit,můžeš je dál rozpatlávat stylem coby kdyby,konec konců net je od toho,že,výroba informačního šumu jako přenosu emočního vyladění neslouží k řešení problémů,ale k vzájemnému postěžování si na realitu,co je hnusná....
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:14
- Nahlásit
Sali
Naprosto souhlasim.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:20
- Nahlásit
že,výroba informačního šumu jako přenosu emočního vyladění neslouží k řešení problémů,ale k vzájemnému postěžování si na realitu,co je hnusná....
Sali, nic proti tobě, jsou věci, ve kterých se fakt vyznáš, ale pokud ti ten šum na netu tolik vadí, proč sem chodíš? Jasně, že by lidé měli vědět o svém koníčku co nejvíc. Nenapadlo tě třeba ale, že z toho důvodu se tu ptají? Místo toho pak na ně vyjede protivná teta, která je unavena jejich věčnou hloupostí. Tisíckrát jsi řekla, že tyhle diskuse pro tebe nejsou, tak se do nich nevměšuj. Pokud jsi změnila názor a chceš rozdávat svá moudra, tak prosím tě, vynech poznámky o tom, jak jsou všichni ostatní blbí nebo už se příště nikdo ptát už radši ani nebude
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:27
- Nahlásit
nefer
100% souhlasím
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:27
- Nahlásit
Sali
víš, ty si občas fakt odporuješ. Na jedné straně říkáš, že by lidi měli vědět, co nejvíc, ale když se na něco zeptají, tak jsou snad ti nejblbější na světě...
A to, že jim to říct nemůže, to docela chápu... Ono lidem na vesnici nebo skoro na vesnici těžko vysvětlíš, že ten pes potřebuje veterináře, navíc ta amputace taky není zadarmo a to se jim bue zdát už úplně zbytečný, dávat za to prachy (aspoň myslím, že tak nějak to bude). A hádat se s rodičema přítele? Tak do toho bych asi nešla ani já... Ale u tebe je to určitě jiný...
Usanda
A nemohla bys to říct příteli,aby to doma nějak nenápadně nadhodil, že by to bylo to nejlepší řešení? Přece jen on asi bude vědět líp jak ty, aby to jeho rodiče přijali tak ňák v pohodě a řekli bud jo nebo ne a nebyl z toho nějakej zbytečnej výstup...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 09:45
- Nahlásit
Ať mu nabable ten ocas obyčejným sádlem a mělo by to pomoct. Sádlo nikde neomlátí, nesmyje ho dešť ani si ho nevyválí ve sněhu. Je to levná a opravdu účinná pomoc. Nejen u psů.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 10:36
- Nahlásit
Nefer,Eimy,uhodily jste hlavičkama na hřebíček.Nevím co furt lezu na jiný diskuse než na ty,co se mě přímo týkají,sorry,už to neudělám.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 07:30
- Nahlásit
Musím se s vámi podělit o hrozný včerejší zážitek. Venčili jsme s přítelem Dastyna (ten dalmatin) a srazilo ho auto!!! Naštěstí mu nic není,byl jen děsně v šoku,protože to auto vůbec neviděl
Šli jsme po takovém chodníku,který nemá obrubník,takže je zarovno se silnici a je u něho malinký žlábek na odtok vody.Je to silnice,kde kolem sebe dvě auta těžko projedou v plné rychlosti (50km/h v obci,že)a když jdou lidi z kostela,tak jedno vždy musí zastavit,aby nesebralo lidi.
A my jsme šli,měla jsem ho na vodítku,řekla jsem mu at jde na stranu,on udělal otočku,aby se podíval,co po něm chci a vystrčil zadek do toho žlábku.Upozorňuju,že ten žlábek je pořád součást chodníku.Ze spodu jelo auto,toho auta nahoře jsem si ani nevšimla. Jel jak blbec děsně rychle,nahoře auto,a prostě kolem sebe projeli.Jenže tam není místo,tak si najel víc na stranu...............a tam jsme byli mi. Prostě ho sejmul z chodníku a to byl několik desítek centimentrů od nás!!!!!!!!!!!
Měl štěstí,že je velký a že zrovna vystrčil ten zadek,tak mu narazil do boku a odhodil ho stranou.Ale myslela jsem,že přinejmenším zlomený žebra nebo nohy.
Řidič byl naštěstí slušný,zastavil a svezl nás pro naše auto.
Bylo to tak rychlý,že nevím,čí to byla vina,ale dasty byl prostě u nás.
Kdyby tam šel někdo s malým dítětem,tak ho taky sejme a nevím jestli by to dopadlo tak dobře.
Byla jsem z toho vyděšená,protože jsem ho měla na vodítku a tohle by mě nikdy nenapadlo,že se může státProstě ho sejmul z chodníku.
Tak dávejte na své psy pozor úplně kdekoliv a kdykoliv.Pro nás to dopadlo dobře,byl v šoku,ale po pár minutách už chodil a vrtěl ocasem. Vet říkal,že je v pohodě,jen ho msíme pozorovat,jestli není nějaká změna.
God bless!!!
|