Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Stronghold
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:07
- Nahlásit

já vím,že téma klíštata už tady bylo mnohokrát,ale jde mi konkrétně o tuto značku. Nikdy jsem na stávájícího psa nelila tyto věci, měl obojek,ale pak je těch obojků na krku víc,když na cvičáku děláme to či ono........tak jsem si řekla, že vyzkouším. Ted mi vete sestra poradila na krátkosrstýho psa stronghold. Kdo máte zkušenost? nebyla někdy alergická reakce? jak dlouho vám vydržel? a fungoval?????

vidrbína
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:31
- Nahlásit

Stronghold je i na odčervení.

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:38
- Nahlásit

Jo na odčervení od "strongolidi"

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

isdpch-no moc neporadil)frontline mě nefungoval už na předchozího psa,tak to riskovat už nebudu.
O alergiích jsem četla na internetu,proto jsem se ptala,nebot náš haf má citlivější kůži,tak bych nerada aby se mi pak udrbal.
Jak to tak vypadá, zase bude mít na krku obojků vícero(ach jo.

andy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:29
- Nahlásit

Já jsem na jiných diskuzích četla, že není určen na klíšťata, tak nevím - zkušenost nemám, můj pes nosí obojek proti klíšťatum.

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:30
- Nahlásit

andy- mě to včera doporučila jako jednu z možností veterinární sestra.........tak nevím.

jeje
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:04
- Nahlásit

To sa divím, myslim si že tie obojky predtavujú väčšiu alergickú záťaž na to miesto, kde sú inštalované, ako pipety, ktorých obsah sa roztečie do tukovej vrstvy. Z obojkov sa síce v menšom množstve, ale neustále trúsia účinné látky na to isté miesto.

Niekde v USA bola dostupná databáza neželaných reakcií na veterinárne prípravky a ak ma pamäť neklame, z u nás dostupných pipiet predstavuje najváčšiu záťaž (nie kontaktnú, ale celkovo na organizmus psa) práve stronghold, ale súčasne funguje aj ako prevencia proti srdcovým červom. Ak sa to u Vás vyskytuje, tak asi nie je iná preventívna voľba.

Ak nestačí Frontline, mal by fungovať Advantix (ale je nebezpečný pre mačky).

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:10
- Nahlásit

jeje, děkuji- kočku nemáme ani doma, ani nikdo v rodině a okolí,tak že bychom jim neubližovali.

tak si jdu najít info o advantixu....dík

andy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:10
- Nahlásit

žanda
Jak jsem psala, nemám s tím zkušenost, ale na www.ifauna.cz v nemoderované diskuzi si zadej do vyhledávače stronghold a můžeš si to přečíst sama

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

andy-díky moc

kája
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:37
- Nahlásit

ahoj, o tom strongholdu jsem neslyšela, ale obojky nám nikdy nepomohly, frontline taky ne. Teď mi u veta doporučili úžasný přípravek proti klíšťákům ex-spot a prd. Těch klíšťat má po sobě jak s...... už mě to ale štve

andy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:40
- Nahlásit

Tak to já si na obojek stěžovat nemůžu. Používala jsem Kiltix a všechno v pohodě (za celou sezónu asi dvě klíšťata jsem vyndalava). Teď máme Preventix, tak uvidíme

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:54
- Nahlásit

my taky vždy měli kiltix a paráda..........jen kdyby ho mohl nosit pesan v "kapse" )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání