Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Alergie na očkování
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 13:06
- Nahlásit

Máte s tímhle někdo zkušenosti? Jak se to u vašeho pejska projevilo? Co vám poradil veterinář?
Moje pejsina alergii má, projevillo se to u ní před rokem po očkování tak, že jí natekla komplet celá hlava, za chvilku to bylo v pohodě, ale přesto nic moc...
Jinak alergickou reakci má jenom při klasické trojkombinaci, takže očkovat musíme vzteklinu odděleně...

Fan
# Zasláno: 15 Bře 2005 13:58
- Nahlásit

Můj šiba měl taky takovou alergickou reakci, otekla mu celá hlava, vypadal hrozně, tak jsem se strachem, že mi umře jela zase rychle zpět na veterinu, ale řekli mi, že pokud to není do půlhodiny po vakcinaci, tak to není smrtelné a že mi nemůžou zaručit, že u jiné značky vakcinace, to nebude znovu, tak nevím....

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 14:11
- Nahlásit

Náš pes měl reakci na druhou vakcinu proti borelioze. Neotekla mu jen hlava, otekl komplet celý, vypadak šar pej Začaly mu otíkat uši, pak se mu pod kůží dělali takové bouličky, všude, jako hrášek. Měl oteklé i polštářky na packách. Dostal nějakou injekci a kapačku. Od té doby jsme to nezkoušeli a nebudem.

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 14:26
- Nahlásit

muj pes po ockovani dostal anafylakticky sok, projevilo se to behem par minut (veta mame za rohem) takze hned po prichodu domu pes zalezl pod umyvadlo, zacal se trast, ze se neudrzel na nohach, slintani, to je slaby popis-proudem mu tekly sliny,ale otok zadny nemel.Vet dal injekci na sok + posileni srdce a za chvili se to zlepsilo. Pejsek pak cely den prospal a na ockovani ted davame moc velky pozor.Jo, tenkrat se to stalo take po nejake kombinaci, kterou ted nenechavame pichat.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:02
- Nahlásit

Můj starší pes bývá od mládí vždycky asi tak dvě hoďky "zpomalenější" po očkování taky tou trojkombinací......nemá žádné otoky, ale je jen takový lehce "přiblblý" za těch 14 let, co ho mám se to nikdy nezhoršilo ani výrazně nezlepšilo....

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:15
- Nahlásit

Fan
No, mně psice otekla napřed napul, tak sme volala vetovi (měl pauzu) a on řikal, že alergická reakce to nebude, že to by jí ta hlava natekla celá. Já položila mobil a psice už oteklou celou hlavu. Jak šarpej, zajímavej pohled, ale za chvilku to zmizelo.
Ale byla sem tehdy zaskočená, protože rok před tím nic. Pak mi došlo, že ten rok před tím jí napřed dali kombinaci parvovirozy, a všechmožnejch a pak za ty tři týdny až vzteklinu, ale loni jí to pichli rovnou v kombinaci a bylo vymalováno. Letos ji očkujou stejně jako poprvé, napřed parvo a spol. A za tři týdny vzteklina. Po té první vakcině jí nic není, tak sem zvědavá, jestli po vzteklině nateče nebo to fakt bylo tím, že jí to pichli všechno zaráz...

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:17
- Nahlásit

Evik
No, moje psice právě hned po tom očkování byla hrozně pomalá, tak sme si řikali, že je přešlá z té "včeličky", tak ji přitel vzal do naruče, protože šla šnečí rychlostí... No a jak jsme dojeli domů nebo teda k babičce, protože sme byli očkovat oba psy zaráz, tak začla natýkat...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání