Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Poraněný ušní boltec
Autor Zpráva
Alis
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:07
- Nahlásit

Náš Rhodéský Ridgeback má poraněný ušní boltec, už jsme přistoupili i k zašití, 3 dny po zákroku mu stehy praskly, kvůli třepání hlavou. Ucho jsem zkoušeli zafixovat různými způsoby, ale je to málo platné. Neznáte někdo nějaký účinný způsob fixace ucha? Děkuji

Endy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:29
- Nahlásit

Měli jste jít znovu na zašití.Já musela s fenečkou na veterinu ještě dvakrát,když jí odoperovali bouličku na ocásku a ona si vožením po zadečku stehy vyrvala.Potřetí jsem se naštvala,čubině to zašila doma jehlou a nití a nějak to pochopila a už to nechala.

Alis
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:15
- Nahlásit

Na další zašití jdeme zítra, ale bojíme se, že to nabere stejný spád. Obdivuji Vaši kuráž k chirurgickým zákrokům.

moll
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 07:41
- Nahlásit

a co udělat psovi na ucho něco na způsob ponožky - může pak třepat hlavou, ale ucho bude v měkoučku, rázy budou taky menší a navíc si to nebude drbat.

RoSa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 08:03
- Nahlásit

Ta "ponožka" se jmenuje myslím pruban a mají to v lékárnách. Je to takový elastický obvaz, nekonečná roura a jsou různé velikosti (na lidskou/dětskou nohu, ruku, hlavu...) Taky bych to tímto způsobem řešila, tedy obvaz a pak zafixovat prubanem (pokud by to nedrželo, tak klidně lepicí pásku na koberce - samozřejmě až přes nějaký obvaz). Je potřeba zabránit tomu lítání uší.
A nějaké tipy jak na RR-uši (čím namazat ránu) najdeš na http://www.mscoursing.com/ v sekci Veterinární koutek.

nels
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 08:13
- Nahlásit

Jeje, tak tohle je náš problém taky. Nelsonovi ale již chybí kus ucha a vet říká,že zašít se to už nedá. Už jsme mu tam dávali snad úplně vše,i ten hyprosorb o kterým se píše na stránkách coursingu,ale pořád se mu to otevírá. Máme už celý byt vymalován krví

moll
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:33
- Nahlásit

nels
aproč se to nedá sešít? myslím, že vždycky se dá udělat nová rána/řez správným směrem a ten zaštupovat, ne?

nels
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:19
- Nahlásit

moll
nevim,jiz dva vetove nam rekli to same. asi skusim tretiho

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:40
- Nahlásit

a co hypermangan?? ten to ususi...a zrejme mu bude chybet ten kus ucha...
nebo popr obklady z hermanku..ten tu ranu zas zceli..takze by to mohlo srust

nels
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:56
- Nahlásit

hypermangan dáváme již 2 měsíce,ale on to vysuší nachvíli,pak je všechno ok,ale stačí malá hra nebo déšť a jsme zase na začátku. a kus ucha mu chybí pořádný

moll
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:07
- Nahlásit

nels
já tu ponožku myslela tak, že se mu opravdu navlíkne na ucho. na jednom konci přichytí tkaničkou nebo pod. kolem druhého ucha a tkaničkou na špičce přováže pod bradou - jako na styl dětské čepičky "karkulky". pak by snad nevadilo, že třepe hlavou a že si hraje. my teď taky šili plácavé ucho - o kus přišel a měl 8 stehů. naštěstí se to hojilo samo a po zašití to moc neteklo.

nels
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:59
- Nahlásit

moll

děkuji,to by snad šlo taky. my jsme mu to ucho jakoby obvázali a složili nahoře na hlavě,ale to funguje jenom když spí,jinak si to sundává a tím si vlastně ještě víc to ucho dráždí.je to na prd,už mám z toho nervy v tahu,je mi líto,že mu nevím pomoct a žádný vet mi zatím nepomoh taky.

moll
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:13
- Nahlásit

my měli podobný problém, když si pes rozmlátil konec prutového málo osrstěného ocasu.kus mu amputovali a ta rána se neměla šanci zahojit, protože si ji vždycky o něco znovu roytřískal. tak přišel o další kus ocasu a dokud se mu nezahojil, měl ho přivázaný k zadní noze, aby jím nemohl mlátit. pes z toho byl správně vyjevený, ale po čase se to přece jen zahojilo. já bych zkusila dalšího veta - odkud jsi?

nels
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:25
- Nahlásit

moll

praha 9. chtěla jsem zajít za svobodníkem,protože všude slyším jak je super,ale nikdy se mi nepodařilo se tam k němu dovolat.tak nevím

moll
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:53
- Nahlásit

no, tak to neporadím, já jsem z brna a na našeho veta nedám dopustit.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:11
- Nahlásit

nels
tak dej hypermangan a nak to uzoluj od sveta...tzn nak to ovaz, zakryj...treba mu dej cepici...
jinak doporucuju ten hermanek...ten to nevysusi,,,ale naopak...a tim jak to zmokri, tak urychli hojeni....moje kocka taky nemela pulku ucha....proste ji to uschlo a kus toho ucha upadnul...

Alis
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:00
- Nahlásit

Já tedy nevím, jakého psa vlastní Nell, ale náš RR, když zaklepe hlavou, je všechno dole - pruban, elastický obvaz, normální obvaz, uši slepený k sobě nahoře hlavy, už jsme ucho přivazovali i k obojku a všechno na prd. Jediný co pomáhá - fáč na ránu a přelepit náplastí, ale to pak zase přes fáč málo dýchá a špatně se to hojí. Nápad s ponožkou určitě vyzkoušíme.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:03
- Nahlásit

nerikej mi ze kdyz mu to ucho ovazes i s hlavou, ze to setrepe....poradne mu to uvaz jako cepici...

Alis
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:07
- Nahlásit

No fakt, že jo. Asi má blbou lebku A to má ještě límec od veterináře, protože byl na šití. Zaklepe a je to dole.

nels
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 09:17
- Nahlásit

Alis

to je jasný,že mám taky RR

Alis
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 10:55
- Nahlásit

My včera byli na novym šití, tentokrát zkusil novou metodu - nesešil mu to k sobě, ale jakoby obšil. Sice tam bude mít díru, ale snad už se to zahojí. Na hlavu jsme mu navlíkli PRUBAN, udělali díru na zdraví ucho a vepředu provlíkli kloboukovou gumičku, docela to drží.

Alis
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 10:57
- Nahlásit

Nejhorší jak klepou tou hlavou, tak to vždycky rozervou. A že v těch uších sílu maj.

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 11:06
- Nahlásit

to je husty... snad to bude drzet...ja bych to omotala lanem kdybych musela

nels
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 12:51
- Nahlásit

Alis

odkud jste?

Alis
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:27
- Nahlásit

nels
Jsme ze Sadský (asi 40km od Prahy směr Poděbrady).

nels
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:03
- Nahlásit

Alis

prosím tě a kolik z toho ucha mu asi chybí? dej pak vědět jestli to pomohlo,klidně i na mail(daniela.rr@seznam.cz)

Alis
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 19:16
- Nahlásit

nels
Chybí mu docela velkej trojúhleník, no uvidíme. Pak se určitě ozvu, za 10 dní jdeme na kontrolu. Dneska jsem mu to převazovala a nevypadalo to špatně, jen abych to nezakřikla.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 04:10
- Nahlásit

Endy
Potřetí jsem se naštvala,čubině to zašila doma jehlou a nití
Mas moj obdiv

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání