Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Resekce kloubí hlavice
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 14 Bře 2005 19:26
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti s resekcí kloubní hlavice? Máme fenku zl. retrívra (5 let), která má DKK 4/"5", levý kloub vpodstatě není. Vet nám při zhoršení stavu nabídl operaci-resekci kloubní hlavice. O této operaci vím jen hodně málo, hlavně to, že se dělá spíš u menších psů(naše feňule váží 30kg), proto jsem se chtěla zeptat, zda má někdo s tímto zákrokem u větších plemen zkušenosti. Jak potom pesan chodí, je to možné provést na obou kloubech atd?????? Prostě sháním co nejvíce info.Děkuji moc. Jana

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 06:57
- Nahlásit

Z vlastní zkušenosti: U štěněte labradora v 10 měsících při váze cca 25 kg diagnostikoval vet DKK 3/4. Pes už byl ale chromej od pohledu. Nabídl nám RKH, pes šel na operaci, kloub, resp. kloubní část stehení kosti mu vzali, zašili a šel domů. Rekonvalescence, kdy ten chybějící kloub měly nahradit šlachy a vazy trvala cca 2 měsíce. Pes chodil po druhé noze, pak měl je problém naučit se zatěžovat opět i tu operovanou. Dnes jsou mu 4 roky, sem tam zakulhá, není ani na chondroprotektivech a musím říct, že to na něm mimo jeho horší dny není v podstatě vidět, sem tam cválá jako zajíc. Stalo to 5 tis. Kč, dnes to bude asi horší. Myslím, že to lze dělat jen na jedné noze.

Anonymní
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:57
- Nahlásit

Díky za odpověď, ještě by mě zajímalo, kde vašeho pejska operovali. Díky. Jana

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:18
- Nahlásit

Pokud vím, kde to dělat na obou nohách, někdo mu řikal, že to tak jeho pejskovi dělali.

tttynka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 22:55
- Nahlásit

ahoj, presne tohle ted delali my fence NO, je 11 dni po operaci a uz zacala zatezovat i operovanou nohu, normalne na ni prej zacinaji slapat tak po dvou trech tydnech. ale kdyz na ni normalne slapne tak ani nevidim nejaky nerovnomerny pohyb, takze to vypada moc hezky. taky si myslim ze se to da udelat na dvou nohach, je to pry velice dobre reseni. ted sme taky platili 5 tisic, (pry to ale stoji o neco vic, nas vete uz nas zna dyl) to ze bude mozna trosku kulhat mi teda vubec nevadi hlavne kdyz ted vidim ze ji to uz temer vubec neboli, ona to teda mela po urazu.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 23:13
- Nahlásit

tttynka
Jak je fenka stará?

@seznam.cz
# Zasláno: 24 Bře 2005 22:13
- Nahlásit

tttynka
Ahoj tttynko, mohla bys mi, prosím tě, napsat něco více-jak na tom byla fenka před operací, kolik kg fenka váží, kde vám tu operaci prováděli apod. Moc mě to zajímá, je to u nás aktuální problém(viz zadání). Dík moc. Můj mail: jaja.dobi@seznam.cz, Jana

tttynka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 20:58
- Nahlásit

ahoj prominte, ale nak sem zapomela ze sem sem vubec neco psala. tak dopisuju.

WhiteWolf
ted je ji temer 10 mesicu.

@seznam.cz
vazila neco kolem 27 kg, ted uz asi o neco vic.13. brezna a ted uz chodi dost hezky, ale jeste ji to asi trosku boli, ale je to kazdopadne lepsi, nez kdyz ji ty srouby vypadly a ona se akorat tak trapila (ne chybou toho veterinare co ty srouby daval, ale toho co tu zlomeninu hned nepoznal). operaci nam delal MVDr. Roman Skala, velice dobry ortoped. je na praze 2, ulice na hradku 8.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání