| Autor |
Zpráva |
Falco
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:25
- Nahlásit
Našemu devítiletému kokršpanělovi se dělají na různých místech po tělě drobné výrůstky - jako bradavice. Teď má čtyři od velikosti čočky po hrášek, nejstarší asi 2 roky. Vždycky dost rychle vyrostou, a pak nic nedělají - nesvrbí, nekrvácí, jen tam jsou. Veterinář mě stále přesvědčuje, abych mu je nechala odstranit, ale já jsem dost velkým odpůrcem nenutných chirurgických zákroků a toto se mi zdá jako kosmetická záležitost, která navíc v jeho chlupech není vidět.
Teď mu ovšem nově vyrostla taková bradavice v uchu a to se mi moc nelíbí. Přikláníte se k odstranění (jak se to prokristapána bude v tom jeho převislém uchu hojit?) nebo k pozorování, zda se nějak mění? Žádné další potíže s tím nejsou, nedrbe se, nepotřepává hlavou a slyší dobře (hlavně cvaknutí lednice).
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:39
- Nahlásit
můj pes má jednu asi 3/4 roku, ptala jsem se veta, co s tím a říkal , že nic, když si ji neškrábe a nic se s ní neděje ( má ji na zadní noze na stehně pod chlupy, vidět není ) nebo že můžu použít duofilm , ale že to není nutné
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 07:39
- Nahlásit
pokud ta bradavice má "krček" dá se jen podvázat a do cca týdne 10-ti dnů odpadne sama. je to rychlé, bezbolestné a když odpadne, je místo zahojeno-tedy alespoň tak to bylo u mého psa.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:56
- Nahlásit
Falco
My jsme také u stašího psa NO trpěli na bradavice, ale om měl dvojího druhu, jedny klasické a druhé takové bíléa zrovna ta bílá se mu udělala na černém uchu, takže o té jsme uvažovali a chirurgickém odstranění. Pan doktor nám na to dal nějaké homeopatika s tím, že sice nezmizí, ale přestanou se mu dělat další. Nakonec po těch lékách jich část zmizela, ale hlavně ta z toho ucha, za což jsem byla ráda, ale už nevím jak se to jmenovalo.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:14
- Nahlásit
mám starou kokřici a máme stejné problémy.Náš veterinář doporučuje nechat to v klidu. Odstranovat to nemá smysl, narostou prý znovu na jiném místě a větší. Kokříci prý na to dost trpí.My ji máme v uchu taky a není s tím problém.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:21
- Nahlásit
Zřejmě na to trpí hodně starších pejsků a i veterináři radí to radši nechat být, pokud to nečemu nevadí.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:16
- Nahlásit
Diky, že jste mě utvrdili v mém přesvědčení.
Pokud mate někdo nějakou radu, jak nenásilně (nějaké mazání)zmenšit nebo odstranit tu bradavici v uchu, byla bych ráda, protože mu vyrostla přímo směrem do zvukovodu a nevím, jestli to nebude působit problémy s hygienou uší.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:27 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Falco
Existuje bylinka vlaštovičník. Teče z ní hustá žlutá šťáva, která se používá na léčení bradavic. Bradavice se potře čerstvým vlaštovičníkem (tou šťávou, co vytéká z ulomeného stonku), šťáva spaluje bradavici, nespaluje živou tkáň. Sama s tím nemám zkušenosti, nikdy jsem neměla bradavice já ani psi, ale píše se to tak.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:33
- Nahlásit
Falco
Taky existuje tyčinka zvaná lapis, prodává se v lékárně. Po odškrábnutí ochranného voskového povlaku a smočení ve vodě produkuje jakousi žíravinu, kterou se bradavice potře, ta následně zčerná a za nějaký čas upadne. U větších bradavic se musí postup opakovat, protože zčerná a odloupne se z bradavice jen vrstvička.
Raději bych sáhla k tomu vlaštovičníku.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:21
- Nahlásit
Falco
O tom vlašťovničníku je to pravda. Můj muž měl bradavici za uchem a když si to tím potíral, tak bradavice fakt zmizela a už je to pár let a znovu se neobjevila. Myslím , že je to nejšetrnější vůči pejskovi i uchu. Ten Lapis prý je žíravina a vetrinář mi to nedoporučil používat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 09:56
- Nahlásit
U starých psů jsou bradavice úplně normální a určitě bych psa zbytečně nezatěžovala chirurgickými zákroky, pouze tehdy, pokud by bradavice nějak reagovala, krvácela či se zanítila apod.
Jinak u mladých psů pomáhá na malé různé bradavičky sůl. Psa na klín, do ruky vatičku, mírně smočenou vodou, hodně smočenou solí a šourat šourat šourat několik minut několikrát denně. Úspěch zaručen.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 10:18
- Nahlásit
tak já s vlaštovičníkem zkušenost mám- mě pomohl-kam se hrabaly přípravky z lékárny.
Je to žlutá kytička -drobná kvítka a roste většinou ve vlhkých místech-jako na chatě u kadibudky, nebo na kraji potůčků atd.
A lápos klasický už lékárny neprodávají, jen něco, co vypadá jako lak na nehty-ale to bych nedoporučila, žere to kůži až do živa a bolí to.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 10:21
- Nahlásit
Tak ted jste mě tady teda všichni překvapili,že se s tím nemá nic dělat.Našemu pesovi,se udělaly tři velký bradavice na pisku.Zjistili jsme to zrovna když jsme byli u našich.Takže jsme jen tak pro jistotu zašli k jinému vetovi než chodíme.A ten nám řekl vyříznout.Tak jsme se domluivili,že až přijedem domů hned zajedem k našemu vetovi.Přijeli jsme tam a on taky hned řekl,že to vyřízne.Že ho uspí,ale né úplně!Vyřízne a hotovo.Když mu to vyřízl pozval si nás dál a zdělil nám,že jich tam má ještě asi sedm malých a že je to virový.Dal nám tedy nějaký tablety na léčení.Bugsýka jsme přivezli domu.Je pravda,že až do večera spal a byl malátnej a to není moc hezkej pocit.Ale rány mu vůbec nekrvácely,vlastně bych řekla,že to ani nepostřehl.Za deset dní jsme jeli na kontrolu a leky zabraly,takže mu ty ostatní samy zmizely.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 10:24
- Nahlásit
jaj na pysku!!!Já si budu muset zopakovat češtinu.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 11:05
- Nahlásit
Ahojky!
tak já se k vám také přidám.
Mám doma skoro 7letého Bišonka a tomu taky vyrostla asi před 2lety bradavice na krku.Pořát jsme se jí při česání vyhýbali ale psi se nejčastěli škrábou na krku, tak jsme ji radši nechali nedávno odstranit. Není to nic hrozného a je dobré že to pod těmi chlupy nejde vidět Ted jsem ho česala a narazila jsem na další, která mu roste na hlavičce a taky na noze.Ty ale nejsou tak velké jak byla ta první, takže to zatím v ničem nevadí. Ale pokud se zvětší, tak je určitě taky odstraníme.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 13:06
- Nahlásit
Naší boxerce vyrostla ošklivá pradavice přímo na čele. Veterinář říkal, že to máme nechat. Tak jsme se ptali, zda pomůže česnek. Smál se tomu, ale za měsíc se divil, že po bradavici nebylo ani památky. Dvakrát denně jsme na to pleskli rozmačkaný česnek a bradavice se ztrácela před očima.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:54
- Nahlásit
Jsem docela překvapená nad velkou odezvou tohoto tématu. To je na těch forech to nejlepší. Že si myslíte, že se trápíte s nějakým extra zvláštním problémem, a najednou zjistíte, že je to úplně běžná věc.
Všem moc děkuji, chystám se vyzkoušet vlaštovičník, jen co trochu vyroste, zatím jsou to prťavé zelené lístečky, ve kterých žádná šťáva není. Ostatní návody se mi vzhledem k lokalizaci bradavice přímo v uchu zdály méně vhodmé, ale obzvlášť česnek mě zaujal!!!
|
barby
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
Ahoj. Moja fenecka mala tiez bradavicu. Tiez ju nebolela ani nic, ale potom si ju nejak rozskrabla a narastli jej dalsie dve. dala somjej to vybrat u veta aj to vypalil a za dva tyzdne bola spät dvakrat vacsia. Kupila som v lekarni VERUCA gel /cca 100 korun/ natierala, a bradavica sa zacala tak lupat az zmizla uplne. a je to uz pol rok a este sa nevratila /musim si zaklopat/. Na ten "vlašťovničník" pozor, ze vraj je jedovaty, neviem do akej miery, ale asi by to psisko nemal lizat.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:31
- Nahlásit
barby
No, v uchu si to bude těžko lízat.
Vlaštovičník jsem vyzkoušela u syna, který chytil bradavici v bazénu. Chcípla po dvojím namazání.
|
barby
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:16
- Nahlásit
ja viem ze v uchu si to nebude lizat, ale Falco pise ze to ma roznych miestach. a ja si myslim ze ked to uz bude liecit tak asi vsetky tak len aby dal pozor na miesta kde to moze psik lizat.
. a syn asi chape ze si to nemoze lizat, ale havovi to nevysvetlis. Takze tak som to myslela.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:39
- Nahlásit
Meta
Jo vlaštovičník je na bradavice dobrý.!!
Bradavice po něm mizí rychle a nevrací se. To můžu potvrdit.
|