Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hloupej dotaz na ocásek
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:13
- Nahlásit

v so sem zjsitila ze je sandy nak citliva a opatrna na ocasek..to byla teda vzdycky...ale jak furt chodim na tuhle diskuzi tak zacinam na vsem neco videt...no a tak sem ji ho zkoumala...a nejvic ji vadi kdyz ji saham na spicku ocasku...hned s nim zacne vrtet a snazi se vymanit...tak sem se ji prohrabala tema vsema chlupama a na konci ma takovou bilou tvrdou zaoblenou malinkou spicicku..jakoby kost boco..nevite co to muze byt??, jo podotykam ze ma zl. retrivra

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:23
- Nahlásit

nika00
Veterinar mi vysvetloval, ze pokud se pri kupirovani ocasku ocasek usmikne spatne dlouhy, ve spatnem miste (oddeleni dvou obratlu) a nepretahne se ten pahylek kuzi, tak pes je na nej citlivy. Ukaz to svemu vetovi, at to zkontroluje, kdyby to bylo moc spatne, lze to operativne dodatecne opravit.

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:25
- Nahlásit

no myslim ze tonejak spatne nebude...ale zarazi me jen to, ze je to retrivr...tem se ocas nekupiruje..proto se ptam..

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:29
- Nahlásit

nika00
tak to teda nevim...zeptej se na veterine

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 17:06
- Nahlásit

no ono všeobecně psi nemají moc rádi, když se jim sahá na ocas, některým to vadí víc, některým méně. Můj mlaďoch to taky nemá rád, ale v rámci péče o srst se to prostě musel naučit překousnout bez keců. Pokud je pes zdravý, jde jenom o nácvik, ale pokud s tím ocáskem třeba opravdu něco má, pak jsou rady po netu na nic a je lepší zajít k vetovi, pokud se něco nezdá...
Náš knír měl před pár lety na ocase takovou bouličku - vet tenkrát řekl, že je to jakýsi psí "beďar", díky němuž byl taky citlivý (i na ten malý "pahýlek" ocásku), "beďar" vet "vymáčkl" a bylo po problému

Dolly
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:35
- Nahlásit

ahoj, máme jorkšíra se stejným problémem. Veterinář řekl, že je to špatně kupírovanej ocásek (kosmetická vada) a že odstranit to lze operativně pod narkózou.

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:39
- Nahlásit

ahojky....no jo jenze vy mate plemena kterejm se ocysky kupiruji....ale retrivrum se nekupirujiiii!!!

o to jde....takze je mi to zahada...

Cezar
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:03
- Nahlásit

nika00
Náš Cézar také neměl rád, když jsem mu šahala moc na ocas, ale v rámci česání vždy musel vydržet a Ben je to samé, snad to nic hrozného nebude. Když by se ti to fakt nezdálo, tak asi radši doopravdy k vetrináři. Ale slibuji ti, že prohlídnu konec ocasu Benovi, jak to vypadá a v pondělí sdělím. Nikdy mi nenapadlo je takhle detailně prohlížet.

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:07
- Nahlásit

Cezar
no me to napada od te doby, co procitam tyhle diskuze...
sandy nesnasi dotek na konec ocasu a i pri cesani ji to neni prijemny...je hodna a tak drzi...ale kdyz mi tady holky popisovali jak vypada kuporavny konec ocasu tak sem na to koukala a sandy tam ma videt taky nakou bilou tvrdou spicku..jakoby kost a nebo uz me hrabe....

Orry
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:09
- Nahlásit

nika00
tak se zeptej veta...jestli se nestydis

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:12
- Nahlásit

Orry
ceho bych se mela stydet..zeptam se ho az tam pujdem na KO...
jinak sandynka si posledni dobou nak casto (casteji nez obvykle)lize frndinku....na to se stydim zeptat

Orry
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:15
- Nahlásit

Cezar
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:24
- Nahlásit

nika00
Nebude hárat a nebo nemá nějaký výtok, na to by sise ale měla určitě zeptat a nestyď se i když tě celkem chápu já jak jsem stará, tak mi je někdy taky blby na všechno se ptát, ale naštěstí máme dobrého veta a už mě zná, protože s Cézarem jsem tam chodila celý jeho život a ví jak chci mít všechno akorát, tak mi vždy vše řádně vysvětlí. Takže překousni stydlivost a radši se zeptej.

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:38
- Nahlásit

no je po harani..ale uz asi mesic....a zadny vytok nema ani nesmrdi.....zrovna vcera sem ji zkoumala...smarja to je blby..a co mu ma mjako rict?, pane doktore ona si furt lize prcinku

zuzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:44
- Nahlásit

nika00
my máme doktorku a já říkám: nějak moc často se čistí

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:50
- Nahlásit

zuzka
a pochopi ze nemyslim nohy?? jeee
no a kdyz si to rekla, tak co ti odpovedela?nebo mela nakej problem?

zuzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:53
- Nahlásit

nika00
my měli spíš problém, že se čistila málo, jako štěně
a pak se zas ptala vetka, jak často se čistí, když měla Bela zánět dělohy

nebo můžeš říct, že si olizuje přezku

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 13:03
- Nahlásit

přezkuuu???smrja co to je???to sem nikdy neslysela.... no to bych u toho asi dostala zachvat smichu,...

me napadlo ze bych to rekal jako normalne...jako treba vaginu

to sandy delali sono takze delohu ma v poradku tak treba se jen tak myje

zuzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 13:15
- Nahlásit

nika00
přezka je to, čemu říkáš prcinka , jen odborně

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání