| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:21
- Nahlásit
Jaké jsou příznaky, když pes polkne nějaký nestravitelný předmět?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:28
- Nahlásit
suesie:zrovna před měsícem měl pes příznaky,které ukazovali buď na katar nebo spolknutý předmět(a uvízlý ve střevech).Projevovalo se to tak,že měl pejsa průjem až vodnatý s kapkami krve,dost zvracel(hodně i jen šťávy),nechutenství,apatie.Aby se poznalo co přesně mu je,tak mu dělali sono.Bohužel ani to není přesné...Později by mu udělali i rtg ale pes se naštěstí po týdnu lepšil.Určitě také záleží co pes spolkne.Něco může projít bez problémů a něco může být uvnitř i delší dobu(bez nějakých obtíží),než začnou problémy.Také záleží kde ten předmět uvízne...některý určitě může znemožnit se vyprázdnit.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:32
- Nahlásit
suesie
záleží na tom předmětu. Copa to bylo?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:39
- Nahlásit
To já si právě nejsem jistá, jestli vůbec nějaký předmět spolknul, jen tak spekuluju. Už třetí den sem tam zvrací. Většinou teda žaludeční šťávy (někdy tam má třeba kousek dřívka, nebo trávy), často ho natahuje... Průjem ale nemá, teplotu taky ne. Chuť k jídlu má pořád stejnou a apatický moc není, možná chvilkama, ale to nevím, jestli je jen uvavený, nebo apatický.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:44
- Nahlásit
suesie:ta tráva je normálka.Já bych ho asi pozorovala a uvidíš...Ten můj blboun před 5dny spolkl igeliťák a zdálo se,že vyšel ven.Taky jsem ale raději připravená na případný problém.Jelikož můj žere vše,tak ho raději nenechávám okusovat klacky a hrát si se šiškami.On to rozkousává a zároveň polyká
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:47
- Nahlásit
suesie
My sme mali velmi podobny priebeh. Nakoniec po par dnoch, raz po tyzdni vyvratil velky bodliak obaleny chlami (vytahuje si ich samostatne z kozuchu a asi sa mu ho podarilo prehltnut).
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:51
- Nahlásit
evina
No to ten náš trotl taky sežere na co přijde. Právě bych se ani nedivila, že by to bylo tím. Akorát jsme se zvracením mívali problémy i předtím, zvracel nám tak jednou za týden (někdy méně často) pár granulek (které samo nekouše, ale polyká je rovnou celé). Máme podezření na zúžení jícnu, ale tohle konkrétně tím podle mě nebude. Přes týden jdeme k vetovi, ale nedá mi to a snažím se na to nějak přijít sama.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:00
- Nahlásit
suesie:nemohla by to být i nemocná slinivka?Já měla podobný problém s pejskem před tím.Také občas zvracel.Jemu teda špatně fungovali trávící enzymy.Ale může být i opačný problém a může občas ve větší míře zvracet ty šťávy.To se dá zjistit laboratoří.Ale uvidíš co ti řekne vet...bohužel tyhle problémy můžou ukazovat na více věcí a i vet na to patrně půjde vylučovací metodou.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:03
- Nahlásit
evina
já si říkám, že kdyby měl nemocnou ti slinivku, tak by snad měl i průjem. A ten neměl zatím ani jednou (je mu 9 měsíců).
A myslíte, že to může být třeba opravdu něco vážného?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:09
- Nahlásit
suesie:ten můj starý slinivkový,také nemíval průjmy.Třeba to ale nemusí nic být,mohl sežrat jen dřívka z klacku.Je odčervený?Třeba mu nemusí dělat dobře značka granulek?Co třeba potravní alergie?Vidíš,že to může být spousta diagnóz.Asi ani vet ti hned neřekne a udělá více vyšetření.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:12
- Nahlásit
Odčervený je pravidelně. taky uvažuju, že by to mohl mít z granulí. Dostává Pro planku jehnečí, četla jsem už na více diskuzích, že po těchto granulích pesani zvrací.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 18:45
- Nahlásit
suesie
nepsala jsi náhodou dotaz na aavet. Já jen, že jsem tam něco podobného Tvému problému četla.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 22:30
- Nahlásit
suesie
A to je pravda,že po jehněčí Proplance psi zvrací?Dávala jsem lososovou a teď jsem jí to změnila na jehněčí a taky už mi třikrát zvracela.Předtím ani jednou.Ale nikde jsem o tom nečetla.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2006 22:45
- Nahlásit
fromeli
jj, psala jsem tam.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:25
- Nahlásit
Endy
Já dávám pro planku všech příchutí. A že by mi zvarcel přímo po ní, to ne. Jen někdy ráno si ublinkne trochu žaludečních šťáv, ale nikdy nic velkýho a dělal to i když jsme krmili trainerem...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 17:22
- Nahlásit
No já dávám ProPlanku pejsovi s citlivým zažíváním a jemu prospívá, ale jak už jsem psala jinde, labradorka mojí kamarádky po ní blila....
Pokud se týče těch spolknutých předmětů, tak náš knír si ještě jako relativně mladý sundal ze šňůry na prádlo ponožku, sežral jí kus (kus jsme z něj ještě dostali) a pak normálně pár dní kadil, žral v pohodě a my furt jak blbci pitvali enóna, zda nenajdem tu fusekli....vyšla až skoro po týdnu a dala psovi pořádně zabrat, ale naprosto bez následků.... Nebyla to jeho první ponožka....Od té doby, když někdo nemůže najít ponožku do páru, sledujem psa, jestli nevyleze z něj
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:07
- Nahlásit
Moje feňule spolkla kus obvazu s ponožkou a musela na operaci. Napřed měla průjem, skoro nezvracela, až když už bylo vidět, že je jí opravdu zle, začala i zvracet. Průjem měla úplně vodu.Ponožka vylezla po 10 dnech, obvaz ne. Sežere úplně všechno, takže jí musím pořád hlídat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:15
- Nahlásit
Tak naše holka zblajzla snad akorát mikroteňák, který z ní bez problémů vyšel druhý nebo třetí den
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:51
- Nahlásit
náš knírek sežral mé mámě z ucha i náušnici-- zlatou Máti pak lítala po zahradě, pitvala bobky a nakonec náušničku našla...a musela si jít tu druhou pečlivě vyčistit, neb ta co prošla traktem psa byla úžasně čistá a lesklá. A to tím psím traktem prošla otevřená (ostrá s kamínkem) a psovi se nic nestalo. Naštěstí
|
Franta
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:03
- Nahlásit
BO mi spolknul kůži zpeška velikost cca 20x10cm vyjde to z něho bez problému, nebo mu mám nějak pomoct.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:42
- Nahlásit
Slepica o víkendu rozklovala a sezobala kapucínka.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:50
- Nahlásit
Anne jednou polkla citrónový mýdlo a pak po něm krásně citrónově prděla
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:31
- Nahlásit
Fuj, mi přijde, že ty mýdla pejskům nějak chutnaj. Aris už dvě taky sežral. Byly to takový ty pěkně rozblemptaný, co se v umývárce váleli už aspoň 3. turnus...
|