Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / výtok krve z močové trubice
Autor Zpráva
nevim
# Zasláno: 14 Bře 2005 07:30
- Nahlásit

Dobrý den, potřebu radu.
"Ferda" je pes cca 5 let, Včera byl trochu déle venku, možné podchlazení, žádné známky nespokojenosti (že by mu něco vadilo), tim myslim zimu. Večer ok, vše. koupani, spinkal se mnou, neboť mu byla zima. (vše v normálu po koupání).
Dnes ráno, močení tmavě zbarvené. Myslím že je možné že je to i krev. Potřebuju poradit co ted. Předem děkuji. Je možné aby to bylo jen na chvíli?

LUCKA
# Zasláno: 14 Bře 2005 10:14
- Nahlásit

nechci strašit ale může to být cokoli. moje fenka také začala čurat krev, přestala žrát, měla průjem...a vylezla z toho parvoviroza. samozřejmně to nemusí být ono,ale psa pozoruj a když se ti cokoli nebude zdát, navštiv veterináře! fenka mohla umřít. zachránili jsme ji na poslední chvíli!! vše začalo v neděli večer, v pondělí dopoledne jsme byli na veterině, odebrali jí tam vzorek krve a v pondělí večer volal veterinář, ať okamžitě přijedeme, že fenka nemusí přežít do dalšího dne! doufám, že tento případ nehrozí u vás! tohle to,co jsme si s léčbou fenky prožili, nepřeji ani tomu největšího blbcovi, kterého nemám ráda!!

nevim
# Zasláno: 14 Bře 2005 14:07
- Nahlásit

Dík snad to bude ok.. pak napisu jak to dopadlo.. Pokud víte jeste nekdo neco tak napiste..

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 14:22
- Nahlásit

já bych pro jistotu jen tak zavolala veta a poradila se s ním. Třeba je to zánět moč. měchýře, výskytu krve bych se bála. Mám teď pejsky často nemocné, tak jsem už asi trochu plašan, ale za telefonát nic nedáš..

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 14:25
- Nahlásit

LUCKA
To nechápu, jedná se o štěně ještě před očkováním? Předpokládám, že dospělý pes už dnes parvivirózu snad ani dostat nemůže, resp. že neočkovaní psi už ani nejsou.

nefer
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 14:41
- Nahlásit

Očkování ti nedává 100% jistotu, že ti pes neonemocní. Tedy ve většíně případů ano, ale stejně jako když se lidé nechají naočkovat třeba na chřipku - milion jich bude zdravých a ten další onemocní.

A stejně jako Jindřiška bych běžela za veterinářem. Lepší desetkrát zbytečně, než jednou pozdě.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 16:11
- Nahlásit

nevim
já bych se nerozpakovala a vzala psa rovnou na veterinu, když má pes v moči krev, je vždycky něco špatně, takže nečekejte na rady po internetu a šup k vetovi.

stremka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 16:40
- Nahlásit

Garfield
tak tě vyvedu z omylu.Měla jhsem NO a asi ve 2 letech dostal parvo že jezdil několik měsíců na infuze.nevimjinak s Ferdou okamžitě k vetovi.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 17:22
- Nahlásit

Můj pes od pěti let čůral tři roky krev, než mu zjistili nemocnou prostatu. Ten věk i situace odpovídá, ta prostata nemusí být zvětšená, u nás taky nebyla, proto to šlo špatně zjistit, chce to k veterináři.

LUCKA
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:36
- Nahlásit

chovatel mi tvrdil že štěně bylo řádně naočkované, měl pravdu, jenže jak jsme nakonec zjistili, štěně bylo naočkované vakcinou pro DOSPĚLÉHO psa (máme na to řadu potvrzení z mnoha klinik tady v ČR) ale chovatel se s náma o tom nehodlal bavit. řekl, že jsme si to vše vymysleli atd. léčba nás stála více, než ta fenka,ale šli jsme do toho, fenku jsme z toho dostali a dnes (má 6 měsíců) na ní není poznat, že by něco tak hnusného prodělala. pilně začínáme trénovat poslušnosti a obrany a zatím na ní nezpozorovávám žádné následky. uvidíme...

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 13:02
- Nahlásit

LUCKA
To neměla název té vakciny v očkovacím prukaze? To by měl bejt hodně zásadní důkaz o otm, že byl ajako štěndo očkovaná blbě... Ale teď už je stejně zbytečný to řešit... Ať se vám daří.

nevim
Ja bych šla hnedka k veterináři... Krev v moči není sranda ani u lidí natož pak u psů, může to být fakt cokoliv...

LUCKA
# Zasláno: 15 Bře 2005 13:12
- Nahlásit

EIMY[b][/b]
v očkováku to měla zapsaný, ale měla tam tu dospělou vakcinu. jsme blbci ze jsme si toho nevsimli,ale zkratka jsme duverovali chovateli. no asi to byla zasadni chyba. ale stejne ten ockovak prohlizel nas figurant (byl pro fenku se mnou) a taky prehlidl...no chovatel mluvil s nasim veterinarem, pohadali se,protoze mame dokazany, ze to byla chyba chovatele,ale ted uz s tim opravdu nic nenadelame. muzeme jen doufat, ze bude vsechno dobry a budeme moct makat a zavodit vrcholove. nerada bych, aby mi nevysla i tato fenka. predtim jsem mela svou prvni malinačku, měla špatné zuby a nemohla kousat na obranach a teď jestli se mi pokazí něco i s touto, tak se asi vrátím zpátky k labradorům)

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 13:17
- Nahlásit

LUCKA
No, nebudu se radši vyjadřovat, co si o tom chovateli myslim... to asi zlatej kamoš od kterýho mám svou psici a kterej se zajímá i když ji je přes dva roky a moc se spolu už nebavíme... Je to všechno jenom o lidech, normální a člověk by tu chybu přiznal...

Sendy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 14:15
- Nahlásit

LUCKA
Hlavně, že je pes v pořádku. Ale když to máte v očkováku a několik potvrzení, není možné z "chovatele" dostat aspoň část nákladů za léčení (nebo ve výši ceny štěněte). Vím, že to bude nepřijemné, ale pokud se takovíto lidé nechají, budou zkoušet.
Pokud se nebude chtít s vámi bavit, co mu říct, že to napíšete do časopisu a uděláte mu ostudu.
A to si očkoval sám? Nebo i jeho vet to "přehlédl"? A očkoval tak všechna štěňata ve vrhu?

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:07
- Nahlásit

Sendy
já bych toho "chovatele" rovnou žalovala o náhradu škody....on by si to pak rozmyslel, ale to rozmáznutí v tisku by mu asi uškodilo víc, to máš pravdu.

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 18:53
- Nahlásit

EIMY
K chovateli se taky už vyjadřovat nebudu!! prostě jsem mu vděčná za fenku, které je mimochodem zatím velice slušná (na výcvik) a děkuju nevím komu, že nám ji zachránil. snad veterinári,ale vím, že jsme měli obrovský štěstí a musel nám to někdo moc moc přát je zde ještě menší problém. kdyby fenka byla z ČR,tak se s tím chovatelem dohadujeme snad doteď,protože na to jsou u nás zákony, jenže fenka je ze Slovenska a tam je to jinak...

SENDY
My jsme z něho zkoušeli dostat aspoň částku,ale bohužel. Jak jsem psala Eimy, fenka není z ČR, takže v zahraničí je to složitější...Když to všechno začalo, taťka chtěl fenku okamžitě odvést zpátky chovateli, ale pak jsme si uvědomili, že by fenka nemusela přežít tu cestu (6hodin tam, 6 hodin zpátky) takže jsme ji nechali doma a zkusili ji léčit!!a vyšlo to
Taky jsme mu vyhrožovali, že mu zde v ČR uděláme takovou ostudu, že si u nás ani neškrtne. Dává totiž inzeráty i do českého časopisu Pes, a to čte hodně lidí! No určitě se to budeme snažit řešit aspoň touhle cestou,protože nechci ,aby si někdo zažil něco podobnýho!! a všem lidem radím, vše si důkladně zkontrolujte!! parvu nepřeju nikomu, doopravdy ani tomu největšímu blbcovi,kterého nemám ráda...
Štěnata očkoval "veterinář" = jeho známý, takže si myslím, že to bylo tak nějak domluvený a podvedený. u nás v ČR je jen moje fenka z toho vrhu,ale jezdím na závody do Rakouska a tam mají také fenku z toho vrhu. má ji jedna ženská (češka,ale žije v Rakousku) a tak jsme si jednou tak povídali o našich štěnátkách a když mi řekla, že se rozhodovala mezi jejich fenkou a mou fenkou a následně se dozvěděla, co jsem si všechno prožila, nevěřila vlastním uším. a hned 2 dny na to mi psala, že její fenka má průjem a zvrací...ale měla více štěstí,než já. byl to jen nějaký virus...Denodenně si s ní píši (díky tomu, že stále mluví česky,jinak bych byla ztracená :tongue a informujeme se navzájem,jak se daří naším fenkám...

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 18:55
- Nahlásit

zapomněla jsem se podepsat...
EIMY
K chovateli se taky už vyjadřovat nebudu!! prostě jsem mu vděčná za fenku, které je mimochodem zatím velice slušná (na výcvik) a děkuju nevím komu, že nám ji zachránil. snad veterinári,ale vím, že jsme měli obrovský štěstí a musel nám to někdo moc moc přát je zde ještě menší problém. kdyby fenka byla z ČR,tak se s tím chovatelem dohadujeme snad doteď,protože na to jsou u nás zákony, jenže fenka je ze Slovenska a tam je to jinak...

SENDY
My jsme z něho zkoušeli dostat aspoň částku,ale bohužel. Jak jsem psala Eimy, fenka není z ČR, takže v zahraničí je to složitější...Když to všechno začalo, taťka chtěl fenku okamžitě odvést zpátky chovateli, ale pak jsme si uvědomili, že by fenka nemusela přežít tu cestu (6hodin tam, 6 hodin zpátky) takže jsme ji nechali doma a zkusili ji léčit!!a vyšlo to
Taky jsme mu vyhrožovali, že mu zde v ČR uděláme takovou ostudu, že si u nás ani neškrtne. Dává totiž inzeráty i do českého časopisu Pes, a to čte hodně lidí! No určitě se to budeme snažit řešit aspoň touhle cestou,protože nechci ,aby si někdo zažil něco podobnýho!! a všem lidem radím, vše si důkladně zkontrolujte!! parvu nepřeju nikomu, doopravdy ani tomu největšímu blbcovi,kterého nemám ráda...
Štěnata očkoval "veterinář" = jeho známý, takže si myslím, že to bylo tak nějak domluvený a podvedený. u nás v ČR je jen moje fenka z toho vrhu,ale jezdím na závody do Rakouska a tam mají také fenku z toho vrhu. má ji jedna ženská (češka,ale žije v Rakousku) a tak jsme si jednou tak povídali o našich štěnátkách a když mi řekla, že se rozhodovala mezi jejich fenkou a mou fenkou a následně se dozvěděla, co jsem si všechno prožila, nevěřila vlastním uším. a hned 2 dny na to mi psala, že její fenka má průjem a zvrací...ale měla více štěstí,než já. byl to jen nějaký virus...Denodenně si s ní píši (díky tomu, že stále mluví česky,jinak bych byla ztracená :tongue a informujeme se navzájem,jak se daří naším fenkám

LUCKA
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:03
- Nahlásit

Vítě už někdo, jak se daří Ferdovi? Co mu nakonec bylo? Doufám, že to ta blbá parva nebyla! Držím palečky!!

simona
# Zasláno: 10 Čec 2005 11:14
- Nahlásit

Náš pes má pátý den průjem,az po podání černého uhlí začal žrát,dnes při raním venčení měl ve stolici krev .Teploty nemá,zdá se že po podání uhlí je na tom lépe až na tu krev ve stolici .Nemohl byste mi prosím někdo poradit.Čim to může být?

haha
# Zasláno: 10 Čec 2005 14:49
- Nahlásit

nevim
krev moči může bejt třeba zánět měchýře z nastydnutí, můžou to bejt taky ledvinový kamínky nebo prostata , můj pes močil krev asi tři roky lítali jsme po všech možnech vyšetřeních a nic nakonec mu totálně selhaly ledviny měl je vodělaný po prodělaný borelioze ze krerý se 4 roky předtím dostal, měla bys jít s Ferdou šupem k doktorovi
simona
když pes nemá teplotu a žere parvoviróza to nebude spíš nějaká menší viroza nebo zánět střev to měli někteří mí psi už taky ale chce to dietu a antibiotika takže taky k lékaři

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:18
- Nahlásit

simona
Můj pes měl takovýto průjem (až na tu krev ve stolici, tu neměl) asi v 9-10 měsících. Černé uhlí nepomáhalo. Jinak byl normální, veselý, běhal, hrál si, cvičil, jen pořád srajdil. Asi po třech dnech jsem usoudila, že to samo neodezní, jela na kliniku a veterinářka mu dala nějaké prášky -už si nepamatuju název, bral to pět dní vždycky ráno a večer. Příčina byla prý ta, že se třeba mohl jen někde napít z louže (což on rád) a chytit infekci do střev, a vzhledem k věku ještě neměl tak vypěstovanou imunitu jako čuby, které z louží pijí taky a nic jim není.
Takže radši k doktorovi!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání