| Autor |
Zpráva |
gucci
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 09:45
- Nahlásit
prosím o radu mám boloňáka musela jsem ho nechat otříhat na hodně krátko před dvěma dny.Večer už odmítal chodit a je velice smutný nechce pít ani jíst a pořád leží .Dříve velice temperamentní,když se snažím tak popoběhne ale hned se zastaví a posedává a otačí se k ocasu a konečníku.Dnes ráno jsem zjistila že vyzvratil hlen s kousky krve.Jdu k veterináři ale
až bude ordinovat .prosím o radu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 11:02
- Nahlásit
gucci
nemohl někde něco sníst? nějaký klacík nebo kost? taky to může být nějaká dietní chyba, mohl chytit infekci, prostě cokoli.
Zkusila bych prozatím hladovku a co nejrychlej k veterináři.
Nemá teplotu?
|
gucci
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 11:12
- Nahlásit
teplotu nemá a dietu nemusíme držet už druhý den nežere a začal se chvílema klepat,už jsem jela k veter.ale ordinuje až odpoledne, teď spí pod dekou ,dříve by nevidržel přikrytý.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 11:17
- Nahlásit
Gucci
Určitě veterináře a co nejdříve. Nemusí to být nic moc závažného, ale taky může. Moje fena měla podobné příznaky a velice rychle došlo ke zhoršení stavu a celkové sepsi - málem umřela. Držím palce, aby to bylo co nejméně závažné a pejsek byl brzy fit. Dej pak vědět, jak na tom jste.
|
gucci
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 17:38
- Nahlásit
Tak jsem byla na veterině,a dostali jsme injekci na posílení žaludku a čistila mu dok.anální žlázky že prý to bude asi od toho
prý psi když je mají zanešené tak mají tyto příznaky,jinak
jeden den dieta a potom rýži s kuřecím masem.Zatím žádné zlepšení není.Když se to nezlepší tak zítra máme
přijít. Nevím jak často se ty žlázky čistí ale dělali mu to před třemi měsíci měl bolestivou stolici.Děkuji jste skvělí jsem ráda
že jsem objevila tyto stránky a můžu se podělit o
starosti a získat další vědomosti.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 18:55
- Nahlásit
gucci
žlázky jsou dost individuální, někdo musí čistit třeba 2x do měsíce, naší fence stačí 1-2x do roka. My jdeme hned, jak začne "sáňkovat", bohužel jsem kopyto a nejsem schopná se to naučit, ale vet pokaždý řekl, že to nebylo tak strašný, že jsme tam přišli včas.
Tak držíme tlapy
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 21:45
- Nahlásit
My jsme ve sttředu nechali utratit psa od sousedky s podobnými příznaky, ale měla k tomu i slabost a byla v celkově zlém a zanedbaném stavu.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:25
- Nahlásit
No já nevím, ale anální žlázy a takové projevy u psa.Mě se to moc nezdá. Je to sice asi hodně individuelní a závislé na psovi jak vnímá diskomfort, a bolest, ale stejně se mi to nezdá. Hlavně to zvracení s tím spojovaný. Takže dejte vědět.
|
gucci
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2006 16:15
- Nahlásit
ahoj už jsme lepší ale pořád to není ono.Měli jsme dietu
a už jsme na normální stravě.Nevím ale co s ním pořád je
máme jít ještě znova na číštění análních žláz.Nevíte jestli
je možné že před týdnem mu je vyčistila vet a on má pořád
asi moc citlivý konečník když se vykadí a myji mu zadek tak
kníká.Ven už chodíme ale není to ten pes jako před tím
chodíme venku a zničoho nic se zastaví a přidřepne si.A už nechce chodit na delší procházky, před tím nechtěl vůbec domů.
Stolici měl normální až dneska zase průjem.Je takový moc klidný
nehraje si a když někdo přijde tak ho to vůbec nezajímá
ještě před týdnem nenechal nikoho napokoji.Tak už nevím
jestly nemám ject ještě k jinému vet.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2006 18:42
- Nahlásit
gucci
někdy se to vymačkání musí opakovat i v krátké době za sebou.
Vet nám poradil mazat po vymačkání pár dní zadeček mastí na hemoroidy (normálka z lékárny pro lidi).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2006 19:34
- Nahlásit
gucci
Mozna mensi plemena trpi na analni zlazky vice, ale ja mam rtw skoro 6 letou a nikdy jsme ji zlazky u veta nemuseli nechavat cistit...
Priznaky vaseho psika se mi take nezdaji jen na analni zlazky, jak uz psala DOrfa. Opravdu bych radila jineho veta, nechat pejska prohlednout sonem - pokud zvracel krev uz pred skoro 10 dny, netypovala bych to na pouhe analni zlazky... Muze mit vaznejsi problem, a pokud se stava apatickym, URCITE ZMENA VETA, ROZBOR KRVE A DUKLADNE VYSETRENI!! Pokud to bude jen nejaka blbustka, lepe pro vas... Drzim palce.
|
gucci
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:14
- Nahlásit
Tak díky ja už jsem se rozhodla že zkusím jineho vet mám pár km od nás vet kliniku tak tam zajedu.Mám strach je mu rok a půl
a byl to takoví čert ale miláček.Přišla jsem o kokra když mu bylo
deset let měl rakovinu zespoda na bříšku operovala ho vet
a že to bude dobrý stálo to spoustu peněz a za měsíc se mu nádor udělal třikrát tak veliký v podpaždí a musela jsem ho nechat utratit.Tak jsem víc neklidná,nerada bych něco
zanedbala.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:27
- Nahlásit
gucci
Co ti mam na kokra rict... My jsme utraceli ted v patek desetiletyho milacka rtw... Prave proto jsem taky ted mozna precitlivela a jsem pro - hlavne nic nezanedbat.. A dej vedet, jak to dopadlo...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:43
- Nahlásit
gucci
Fifi
Já si myslí, že když si člověk není tak úplně jistý zda se vet. trefil do diagnózy a nebo se zdravotní problém příliš nelepší, je lepší zkusit ještě názor jiného veta. To není přecitlivělost, ale zkušenost a ostražitost, možná i trocha lidové moudrosti (víc hlav víc rozumu). Takže dejte vědět.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 11:04
- Nahlásit
guci...muze to byt cokoliv..urcite si nechte udelat veskere vysetreni....my meli podobne priznaky...apatie, nezravost, spavost, byla smutna a uanvena...akorat nezvracela nic...
delali ji vsechny mozne vysetreni...sono, stitnou zlazu, biochemku, nakonec to skoncilo u rtg a celkoveho ortopedicekeho vysetreni..a teprve pri rtg hrudnihu zjistili ze ma zvetsene srdce....
urcite nech pejsu vysetrit..sice to bude neco stat(ja za to vsechno dala 4000,-) ale aspon budes vedet cose deje...
pokud si z prahy nebo okoli, doporucuju vet-centrum stodulky...
|