| Autor |
Zpráva |
Tonda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:45
- Nahlásit
Vim ze jsme to tu nedavno resili,ale jeste jednou pozor na klistata!Dnes jsme nasli po ctyr hodinove prochazce po lese 13 klistat!!!!!
Pes je osetreny Frontline sprayem asi pred 14 dny.Je ale pravda,ze prisate bylo jen jedno,ostatni byly jen v srsti.
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:15
- Nahlásit
Sprej není proti klíšťatům moc účinný!!!
Použijte raději některý ze spotů.Nám se velmi osvědčil Duowin contact!Působí kontaktně a neměli jsme nikdy zasáté klíště!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:24
- Nahlásit
Gina3
Jenže spoty zase mohou zatěžovat játra a ledviny, toxin účinkující na klíšťata se totiž musí po těle rozdistribuovat a to se děje pomocí krevního oběhu...takže ono je těžko si vybrat )
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:29
- Nahlásit
Gina3
Trotelchen
Já mám se spoty naprosto odlišnou zkušenost. Spot byl neúčinný, a spray účinkoval velmi dobře na klíšťata asi 4-5 týdnů a na blechy dokonce 4 měsíce. Po spotu jsme měli kožich plný blech.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:30
- Nahlásit
Trotelchen
Nikoliv, spot se rozleze po povrchu těle pomocí tuku na povrchu pokožky. Do krevního oběhu se nedostane.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:31
- Nahlásit
Já si nedovedu představit, že bych našla v Brutovým kožichu jakékoli klíště. Ať dělám co dělám, já se mu na kůži prosté nedostanu.
Já spoty nerada, sprey nám loni nezabral ( teda hlavně na "babču"), tak letos zkusíme obojek.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:32
- Nahlásit
brut
já obojky nemusím..dost smrděj,ale lono jsme koupili Ronymu obojek Preventix a ten voněl jako žvejkačka a neměl klíště a ani blechu od jara do podzimu....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:44
- Nahlásit
sarax
Jj, ten bude mít Brut taky. My potřebujeme něco, s čím se bude moct koupat. Už teď ho musím honit od vody - a poslední dny ho mám jen na vodítku, aby mi nespadl do řeky.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 05:57
- Nahlásit
Jé oni už jsou klíšťata? Fuj Kolik stojí ten Preventic? My měli vždy Kiltic, super funkoval, ale smrděl Spoty nám nezabíraly vůbec.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:02
- Nahlásit
WhiteWolf
ten stál zhruba stejně jako Kiltix okolo 300 kč tuším,ale na tom voňavým je krabička do zelena..ještě s emrknu a můžou ho štěnda od 6 týdnů....
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:47
- Nahlásit
Ja bych byl redej kdyby ty potvory klistata vubec nebyly.At mu dam to nebo to,stejne jich domu donese v te jeho srsti plno.Doma se otrepe a hned mam doma malou zoo.To abych si dal kapku mezi lopatky taky.Nojo,ale ja nejsu moc sportovne nadany a mezi lopatky si nedosahnu.Nevadi,koupim si obojek,ten co voni po zvikackach.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:11
- Nahlásit
My dáváme spot-ony a kromě Frontlinu nám vždycky fingovaly všechny celej měsíc, ani jedno jediný klíště. Když jsme nějaký měli, tak jsem poznala, že je třeba obnovit.
Předvčera už jsme taky jedno klíště tahali, takže hned včera dostal spotík...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:14
- Nahlásit
taky se připojím se zkušensotí, mám dva ovčouny a u nich obojky nepřicházejí v úvahu, protože by dlouho nepřežili to jejich věčný škádlení
Spoty jsme vyzkoušeli dva a ani jeden nezabral, sprej Frontline taky ne (hlavně je hrozně drahý) ale kamarádka mi poradila Rival sprej. Je fakt báječnej, stříkám je tak 2x do měsíce. Psi se mi prakticky od dubna pořád koupou v rybníku a klíšťě jsem na nich našla jen vyjímečně
http://www.beanatur.com/beaRubrList.aspx?intRubrKi s=315
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:20
- Nahlásit
Aris je taky jako kachna a ty spoty mu vždycky fungujou. No holt klíšťata v různých oblastech už si na různý ňamky zvykli...
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:45
- Nahlásit
sarax
Kde se dá tento obojek koupit?? Na internetu jsem to nikde nenašla. My jsme měli Kiltix a pes neměl ani jedno klíště, ale fakt to strašně smrdělo po celém bytě.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:46
- Nahlásit
..myslím ten obojek Preventix
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:47
- Nahlásit
Břetislava
je od Virbacu, tak zkus veta.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
My z obojků používáme taky Preventik!Veterinář nám vysvětlil že má v sobě nejúčinnější látku proti klíšťatům a fakt funguje perfektně!
Platili jsme za něj jen 240 Kč!Je to jedna univerzální velikost pro všechny hafany.
Pokud ho Váš vet nebude mít, tak Vám ho objedná.
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:51
- Nahlásit
dorfa
No ono není spot jako spot.Je jich nyní celkem dost, ale lepší jsou nové preparáty viz.Duowin.
Dřív jsme používali Frontline, ale ten už nám na klíšťata skoro vůbec neučinkoval.
Za ty roky co se používá si už klíšťata vybudovaly odolnost.
Holt příroda je mocná čarodějka
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
my pouzivame spoty frontline...jak na psa tak na kocky...na psa funguje,,klistata sice lezou ale neprisajou se...na kockach to bohuzel moc nefunguje pac kocka vymete vsechno
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
nika00
Naši psi právě taky vymetou všechno. Na chatě jsme v lese od konce května do září.
|