| Autor |
Zpráva |
Evicka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:28
- Nahlásit
V pondělí jsem se dozvěděla, že Lorentina -pejska stáří 14 měsíců z našeho chovu přejelo auto. Aby toho nebylo málo, v úterý jsem dostala další mail, že tentokrát 16 měsíční pes Kurd se ztratil majiteli a nepomohlo pátrání, do dnešního dne se nenašel. Včera večer volali majitelé teprve 8 měsíčního pejska Nathana, že jim ho přejelo auto. Doprčic lidi dávejte si na svoje psi a štěňata vůbec větší pozor, nevychováváme je proto, aby umírali tak pitomou smrtí v tak mladém věku.Všechno náš chov.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:34
- Nahlásit
Evicka
To je mi líto... Aut se hrozně bojím a Sáru bych na silnici nikdy nepustila...
Co se přesně stalo? Utekli jim?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:51
- Nahlásit
v nedeli jsme byli navecer venku na vychazce. Potkali jsme slecnu se trema bafanama, jezevcikem, bulikem a dobrmanem. Kdyz nas videla otocila se a sla domu, jenze dobik ji mezi tim zdrhl za zajicem. Ona nejenomze ho ani nezkusila privolat, ale normalne pokracovala v ceste domu, zavrela dvere a o psa se vubec nestarala, my jsme ho videli jak lita po silnici, po chvili zase po poli, byl az ve vedlejsi dedine. A ona proste nic, zalezla domu a nic. Chapete to ?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:58
- Nahlásit
asi se ridi radou" kdyz pes utika za zajicem a nemas jistotu ze te uslysi resp. poslechne, ani na nej nevolej" no ale zalezu zamknu...to je docela divnej pristup
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:02
- Nahlásit
viky
To nechápu, myslíš, že byla zdraváá???
Evicka
Každý večer vyprávím svým dětem pohádku o pejskách a dětech, jak si vzájemně pomáhají a zachraňují se, a protože je to pohádka, tak to vždy dopadne dobře, ale vždy z toho plyne nějaké ponaučení (např. nechodit na zamrzlý rybník, nechodit do silnice, k vodě apod.), ale člověk nikdy neví a těch bláznů v silných autech je dnes příliš mnoho. Dost mě to děsí.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:04
- Nahlásit
Evicka
To je smutný,snažím se předvídat možné nebezpečí a zvlášt mladýho psa bych bez vodítka neměla.
Loni si kamoška málem uškrtila kokra ve výtahu - natlačila tam dvě děti,tašky a myslela,že i psa jenže ten zůstal venku.Výtah se rozjel a psa to vytáhlo nahoru,kde zůstal viset.Lanko prasklo,ale zablokovaly se dveře tak se k němu nemohla dostat..nakonec někdo slyšel jak tam řve,tak psa odřízl.
Tohle dopadlo dobře,i když už dýchala fenka mělce a měla fial.jazyk tak ji z toho dostali.Takže to nebezpečí může číhat kdekoliv..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
jezisss...to je hroznyy
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
Gája
myslim, ze to byla blba krava a chtela jsem ji to jit rict, ale muj chlap me nepustil, pry nemam delat ostudu... Ale ja si prilezitost najdu
bord
tak tohle je fakt sileny, chudak pes...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:19
- Nahlásit
Samozřejmě většinou zásadní chyba majitele. Otevřená brána na ulici, to byly ty dva případy těch přejetých psů. No a o té ztrátě ani nechci mluvit. S tímhle majitelem jsem si vyměňovala maily i několikrát denně, jeho pes by podle mých rad měl být tím nejvychovanějším hafanem na světě, jenže tenhle člověk mu chtěl dopřát absolutní volnost, chtěl, aby byli kamarádi, ovšem po lidském způsobu, což jaksi dost dobře nejde, takže nechával psa toulat s háravou fenou, nechal ho, aby se od ní vracel, kdy se psovi zazdá. Nedal si vsvětlit, že to je absolutní kravina. A tak se stalo, že se z jedné toulky nevrátil ani on ani čubina. No a teď je z toho moc špatnej. Ach jo. Člověk musí vždycky předvídat, mapovat před sebou terén a situace rychle vyhodnocovat. Tohle se člověk skvěle naučí, když se na to zpočátku dostatečně soustředí. Tím eliminuje možné riziko na minimum. Jen se víc snažit a věnovat svým psům větší pozornost.
Ta neznalost mě jednou zabije. Včera jsme byli u veterináře s naší celou velkou smečkou na očkování. Byla tam mladá tak 17letá holčina se středně velkým křížencem a pořád měla tendence jejího hafana pouštět na dostřel k našim. Pořád jsem jí opakovala, ať si ji přitáhne. Její odpověď ovšem byla tato: "Však ona se o sebe umí postarat". To mě vytočilo a řekla jsem jak postarat? Když se na ni vrhne naše smečka jako jeden muž, tak do pěti minut ji rozcupují na hadry a zbyde z ní jen mastný flek. Ta holka byla tak pitomá, že se jen tupě smála. Ještě štěstí, že už jsme byli na řadě. Bohužel psa si může pořídit každý, ovšem znalosti už mít nemusí, alespoň základní pravidla psí komunikace a vůbec fungování smčky jako celku. Co dělá jeden pes, který je sám, se absolutně vymyká tomu, co dělá a jak reaguje smečka. To mějte vždycky na paměti.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:22
- Nahlásit
a ty mas ty teriery??
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:25
- Nahlásit
Evicka
Já se takovouhle blbostí potýkám i ve svém okolí... Jedna naše sousedka má hnědého labradora, vždycky s ním chodí na volno, i u silnice... Moje máma obdivuje, jak Vigo šlape, když jdou do krámu vedle paničky, a bez vodítka, takovej je šikovnej... Vychovej si takhle Sáru...
Tak jsem jí řekla, že moje Sára bude v blízkosti silnice chodit vždy a jen na vodítku, protože jsou situace, alespoň podle mě, kdy pes něco udělá a než ty stačíš zareagovat, tak se stane neštěstí... Téměř každý pes ti vyletí po kočce atd... Když to udělá na silnici, je hroznej průser...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:26
- Nahlásit
Jo, velkou partu krásných hladkosrstých foxterierů.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:27
- Nahlásit
Evicka
Mě ještě dostávají ty lidi, co se vždycky vrhají na psy s úmyslem si je pohladit... tak trpělivě (hlavně dětem) vysvětluju, že se nejdřív musí zeptat, nikdy nehladit psa, který tě nevidí... a spoustě lidí to nevysvětlíš...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:31
- Nahlásit
Evicka
Je mi to velmi luto.
Kvoli Hugovi uz minimalne dva krat cudzieho psa skoro zrazilo auto. Ten pocit, co som prezivala, hoci to nebol moj pes ani moja vina neprajem zazit nikomu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:35
- Nahlásit
Evičko, pejsků z Tvého chovu je mi líto. Nezodpovědnost, natvrdlost a prostě debilita některých majitelů mě taky zaráží a je mi líto jejich psů....
My jsme takto před vánoci málem přejeli čubu jednoho blbce od nás z ulice, když on odklízel sníh, nechal otevřenou branku a zrovna v momentě, kdy jsme jeli autem okolo, čubina vyběhla ze vrat a rovnou "pod kola".....Můj táta jakoby něco podobného předvídal jel v ulici tak pomalu, že to stihl před čubou jen taktak ubrzdit.....Na chlapa jsem si z okýnka neodpustila poznámku, že si má čubinu hlídat, že taky mohl jet nějaký blázen a čubu srazit.....On mi na to taky odpověděl něco ve smyslu, "že si čuba umí dát na sebe pozor".....
Já opravdu nesnáším tu bezmoc, když se sama přichomýtnu k situaci jako třeba ta výše uvedená, nebo když se dočtu o nějakém zajetém psu apod.....Proč jsou lidé tak blbí???,
Jak by řekl Malý princ "každý člověk je zodpovědný za živé tvory, které k sobě připoutal" kdy už se tím konečně začnou lidi řídit?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:39
- Nahlásit
ja mam chut takovejmhle lidem vrazit pesti...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:31
- Nahlásit
U nás ve městě se taky pohybuje několik psů, který se samy špacírují sem a tam, vždycky když jedu v autě tak zuřim. No a v jedný vesnici přes kterou jezdim z práce, je pravidelně jeden kříženec u silnice nebo rovnou na silnici. Je to ale hned za prudkou zatáčkou a na kopečku, takže když člověk vyjede s tý zatáčky, tak nestačí ani brzdit a když vjede do protisměru aby se mu vyhnul, tak když pojede někdo proti tak budou v sobě. Ty lidi kterym patří absolutně nechápu, musí to být debilové a neuvědomují si že by díky tomu psovi mohl klidně zařvat i člověk, protože to místo je tam fakt na hovno. A oni ho klidně nechaji sedět před vratama a on si klidně sem tam popojde do silnice.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
Jandula
Já mám něco podobného, my jsem malá neprůjezdná vesnice, jezdí zde jen místní a lufťáci, všichni chodí se psy na volno, i když už jich pár sraženo autem bylo a já svého pořád urputně tahám po vsi na vodítku a pořád doma poslouchám, jak ti ostatní neutečou ani nevběhnou pod auto, že se to musí učit odmala a já otravuju pořád s vodítkem atd. A to tam mému bráchovi auto psa zabilo.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:49
- Nahlásit
Gája
o sílu auta vůbec nejde , včera odpoledne ( mlaďoši byli oba už na vodítku a starší jsou naučeni nechodit do silnice a navíc mají už dávno zažitý povel auto ! ) a ulicí - vedlejší , vedoucí k pár domkům , provoz minimální ,se prohnal favorit takovou rychlostí, že jsme s kámoškou jen koukli jak zatočí , o lidi jde a to je ten největší problém .
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:17
- Nahlásit
To co tady čtu je strašný, ty nezodpovědný blbce bych vraždila.
Nedávno jsem šla s pejsou z procházky a za náma šla divná ženská (přišlo mi, že byla opilá) a za ní cupitala fenka křižence, samozřejmě bez vodítka, obojku atd. Ženská si něco mumlala pro sebe, psa si nevšímala. My jsme v klidu přešli rušnou silnici a co myslíte, ten její pes se pustil za náma a lítal po silnici,naštěstí se nic nestalo, zrovna žádné auto nejelo. Pak si ta ženská všimla kde má psa, tak na něj houkla a pes se z nechutí odráčil na chodník. No hrůza.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 16:26
- Nahlásit
Evicka
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:48
- Nahlásit
bord:Loni si kamoška málem uškrtila kokra ve výtahu Stalo se mi to samé...starý pes při zavírání dveří proběhl do chodby a já jak držela druhého psa a ještě smetí zareagovala pozdě až když byl výtah v pohybu.Naštěstí se mu vůbec nic nestalo,otevřela jsem výtahové dveře zevnitř a prostrčila vodítko škvírou(kdyby měl flexinu už by to byl větší průšvih).Až když bylo po všem a domyslela jsem jaký to mohlo mít důsledky,tak jsem byla málem na zhroucení.
Evicka:bohužel opravdu každý blb může mít psa a podle toho to někdy vypadá.Chápu,že se někdy stanou nešťastné náhody ale většině z nich se dá předcházet...stačilo by jen trochu přemýšlet!!!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 23:23
- Nahlásit
to snad neni ani mozny,opravdu lidska blbost ma rozpeti, jak nekonecny vesmir!jak se proboha muze pes sam o sebe postarat,to nepochopim,i kdyz mam psa cviceneho,takvzdycky jdu se psem na voditku,nikdy clovek nevi,co se muze stat,me takhle nejaky OZRALY HOVADO prejelo cubinu na chodniku,fana to odnesla s dvojitou frakturou stehenni kosti a ja narazenou nohou,samozrejme,ze vinik se nenasel,to uz je nejakych 10let.a prave proto musi byt clovek dost opatrny,zvire nema rozum,aby vyhodnotilo situaci.je to jak dite,akorat s tim rozdilem,ze pes vam nepovi,co ho trapi.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 20:14
- Nahlásit
Ako tak citam vase prispevky je to naozaj hrozne.... jeden taky mam aj ja.Jedna znama u nas v dedine ma kokricu,ktoru kupila pre svoje deti....jedneho dazdiveho dna sme isli po ulici s mojou susedou a prikmotril sa k nam psi(fenecka kokrika).Bola cela mokra ,spinava vyhladovana a vychudnuta.Zobrala som si ju domov,kde som ju okupala, strihala,dala nazrat.Myslela som si ze taky psik musi mat aj pana,tak som dala vyhlasit ,ze som ju nasla.Samozrejme ze som nasla aj jej pani,ale nebola stoho velmi nadsena.Tulala sa vyse 3 tyzdnov a ani ju nehladali.priniesla som im ju ,pekne mi podakovali.za par dni mi vynadala,preco som im ju vratila a ja som navrhla aby mi ju dali.Pani nesuhlasila a povedala ze az ked sa zasa zatula mozem si ju nechat...vtedy sa mi srdce zastavilo...tak som je navrhla nech mi ju preda,ale ani stym nesuhlasita.Tak som den co den chodila po ich ulici,aby som na nu natrafila,ale nic.netulala sa.Po par tyznoch som sa rozhodla ze si kupim svojho psika Ajdinku...jedneho dna som sa dozvedela,ze sa Dorotka zasa tula,ale v nasom byte bola uz ina a naviac sa nevedeli ani zniest.Nasa Ajdinka sa s fenkami neznas....boli ma strdiecko,ked vidim Dorotku bez domova.teraz zrejme caka steniatka s nejakym orieskom.vcera som sa dozvedela ze si vraj jedny zobrali a tak dufam ze domov bude mat aj ona,ale to zasa ukaze cas.......co stoho vyplyva???....ked si niekdo kupi psa,tak nie den,tyzden,mesiac,alebo rok....ALE NA CELY PSI ZIVOT!!!....a to by si mali vsetci uvedomit,ktori sa rozhodnu mat psika.Preto myslime aj na tych co su okolo nas,nielen na seba,ale aj na tie zvieratka.je jedno ci je to skrecek,macka alebo psik...je to zive a potrebuje starostlivost a lasku.
|Pekny den vsetkym...papa
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:20
- Nahlásit
já zas viděla jednoho pána s ridgebakem bydlí u babičky v paneláku a vyšel důstojně ven, psa pustil a nevšímal si ho pes tam klidně běhal po silnici po trávníku pán vodítko v ruce, pes neposlouchá. Musela jsem na chvíli někam odejít a za půl hoďky jsem se tam znovu vrátila a koukám jak pán lítá po ulici a po louce-no lítá, spíš jen tak chodí a volá pesana a hledá. Já jse náhodou toho pejsu viděla tak jsem zašla za tim pánem, ten si ho samozřejmě na vodítko nezapnul a jakoby nic asi po desátym zavoláním šli zase domů.
Nejen, že to bylo riziko pro toho psa, mohlo ho něco přejet atd., ale určitě i pro kolemjdoucí i když pes nevypadal nebezpečně. No myslim, že ňáký lidi fakt nemaj zodpovědnost.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:26
- Nahlásit
Obcas je nahoda peknej blbec...
Vodim psy okolo cest na voditku, navolno poustim, kde je bezpecno, vse kontroluju 10x a snaim se mit spolehlivou privolavacku...
A vcera malem doslo ke kolizi na vencici louce, kde maji auta zakazany vjezd - a pes byl jen pres cestu a sel ke mne na privolani, postavila jsem se tomu blbci do cesty, bohudik nas videl, ale byt ja o pul metru dal a on jet o par kilaku rychlejs...
Jenze proste neustale mit psy na voditku taky odmitam, tak takove blbe nahody asi budu brat, jako beru pravdepodobnost, ze na me spadne v meste kvetinac...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:33
- Nahlásit
ona opravdu staci jedna blba sekunda,nahoda je blbec,ja taky vecne odmitam mit sveho psa na voditku,kvuli par magorum,co neumeji jezdit bezpecne a jezdi tam,kde nemaji.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:10 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit
my byvame v panelaku na sidlisku a pred cinziakom je parkovisko...isli sme s Ajdinkou do auta....ja som odomkla a otvorila jej ale akosi sa stale motala ,tak som na nu zavolala a akoby mi nieco septalo,ze pojde z predu od cesty ja som jej nadbehla a vtom sa vyrutil nejaky chalanisko na fari.Aby mi ju nezobral(nevedela som ako sa moja fenecka zachova),tak som mu skocila do cesty,aby pribzdil....hm...vynadal mi ze som nenormalna,ale ze on bol v obytnej zone a isiel okolo 60km/h....to uz mu asi neprekazalo....Vtedy som mala srdce v gatiach,ked som si predstavila co sa vsetko mohlo stat mojej kokrici.....preto naozaj davajme si na svojich milacikov porzor....xixi
|