Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Když kadí ....
Autor Zpráva
Hojda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:39
- Nahlásit

Ahojki. Potřebuju poradit. Mám skoro ročního pejska-fenku křížence. Nevím, jak to napsat. Jde mi o to, že když kadí a jak jí vylejzá hovínko ven, tak tu kůži kolem má zarudlou. Nevím, jestli je to normální nebo jestli má nějaký problém. Myslím, že to nikdy před tím neměla. Děkuji a omlouvám se.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:52
- Nahlásit

Hojda
a "nesáňkuje" nebo nesnaží se okusovat pod ocáskem?
Může mít ucpané anální žlázky.

Hojda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:56
- Nahlásit

Ne, nic takovýho. Kadí normální hovínka, nenaříká. Jen to tam má rudý. Nebo jestli je tak zbarvený konečník.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:59
- Nahlásit

Hojda
To je normální. Na tu chvilku, co leze hovínko ven, vidíš vnitřek konečníku. Když hovínko vypadne, dírka se zatáhne a jasná barva zmizí. Pokud nevidíš nic v klidu, tak je to v pořádku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:59
- Nahlásit

Hojda
Já nevím co přesně myslíš... ale neděláš si zbytečné starosti? V tu chvíli, kdy "vylejzá hovínko ven", je prostě vidět kousek sliznice konečníku, co normálně vidět není.
Je to ono?

aren
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

Hojda
Když nekaká, tak je barva normální?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

aren
Seš rychlejší

Hojda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:01
- Nahlásit

aren
Přesně tak. Tak to jsem se uklidnila. Jsem se bála, že je to nenormální. Děkuju.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:03
- Nahlásit

Ketrin
Hlavně že je pejsek v pořádku

bord
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:52
- Nahlásit

Ketrin
aren
- to jsou věci na světě, to mi připomnělo situaci,kdy se mě tázal soused ( postarší pán) s vyděšeným výrazem na tváři,co má jako dělat,že jeho fenka začala právě to...? No než se člověk s tou starší generací domluví,než se dostane k ,,jádru pudla" je to opravdu sranda.Tak když použiji jeho slova:,,Zrovna začala chuděrka menstruovat a asi ji to bolí,protože poknikává a furt se olizuje.No jak já jí mám pomoct?" A zůstal na mě koukat bezbranným pohledem plným naděje,že mu dám osvědčený recept.(zatímco mně běžely hlavou vcelku nepoužitelné rady,jako plesknout jí na pupek termofór ap.) Byl z toho pěkně vyklepanej,já v duchu úpěla nad zanedbanou sex.výchovou,snažila se ho přesvědčit,že opravdu o nic nejde až jsme vymysleli skvělej nápad.Protože se nedal odbýt a prostě jsem se musela jít podívat,jestli je malá v pohodě a jako správný hostitel nalil broskvovou,za chvíli utrousil,že se mu zdá,že je fenka nějaká klidnější,tak jsem mu naordinovala každý den po obědě frťánka a slíbila,že to bude za pár dní lepší...a bylo,no tak jen doufám,že si nevšimne,že jí při kakání někde něco kouká.

jindriska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:04
- Nahlásit

Hojda
když měl náš Matýsek zácpu a konečník měl trochu poraněný, zarudlý, kůži suchou, mazala jsem přírodní vazelínou, aby to lépe klouzalo.

nika00
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:04
- Nahlásit

to je dobryyyy

evina
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:00
- Nahlásit

bord Tak to já šla na procházku s tchýní(mimochodem má také psa)a na chodníku byli dva psi(oba samci).Jeden byl čivavák a druhý kokřík,který na čivavu naskakoval.A najednou mi tchýně povídá "a to jim nevadí,že je každý jiného plemene"?Fakt jsem se držela smíchy.Takže jediné,co mě v tu chvíli napadlo bylo,že jak by vznikali voříšci...Pak jsem si všimla,že jsou to oba psi...tchýně ještě víc nechápala.Když jsem jí řekla,že jde o dominatní chování,nechápala stejně.Podle toho to taky vypadá,ona+pes!

aren
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:20
- Nahlásit

evina
to jim nevadí,že je každý jiného plemene
To já jsem jednou vyprávěla jedné paní, že můj Píďa je poloviční srnečka (trpasličí pinč), ona pokyvovala, pokyvovala, a až za několik hodin, když byla řeč o něčem jiném, z ní vylezlo: vidíte, já bych nikdy neřekla, že se pes může křížit se srnkou...

evina
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:23
- Nahlásit

arentaky dobrý

brut
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 23:11
- Nahlásit

bord
evina
aren

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:02
- Nahlásit

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání