Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Očkování proti vzteklině.
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 08:33
- Nahlásit

Ahojky. Kamarádka má dotaz, jestli vadí, když půjde na očkování v 6 měsících a 2-3 týdnech? Nevím, proč nemůže jít teď, nechtěla jsem se v tom šťourat...Musí to být do půl roku nebo tak zhruba do 7 měsíce?Díky moc.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 08:44
- Nahlásit

Verca
já myslím, že je těch 6 měsíců dáno zákonem. Takže to vadí jen zákonu a vadilo by to asi v případě, kdyby její pes někoho pokousal apod.

Frog
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 08:48
- Nahlásit

Verca
Naší Agátku naočkoval veterinář vakcínou,která obsahovala už všechno najednou už ve třech nebo ve čtyřech měsících. Když jsem tak pak přišla v půl roce vypadala jsem jak trubka,jelikož už to feňulka měla za sebou

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:07
- Nahlásit

fromeli
hm, takže by to vadit nemělo... no má yorka, celkem poťap, ale hodný, takže ten by snad nikoho nepokousal...

Nedávno mi přišel dopis, že se koná očkování proti vzteklině, takové to hromadné za 80kč, ale až 5.5., takže moje prďolka by měla něco málo přes 7 měsíců... Vadilo by, kdybych počkala?Ta moje by těžko někoho pokousala...

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:21
- Nahlásit

Verca
no já nevím, ale já osobně na ty hromadný akce nejsem. Vet špagetu před každým očkování prohlédne, poslechne, zváží apod. a pochybuju, že takto postupují veterináři, kteří dělají hromadná očkování. U našich na vesnici to tak chodí, lidi stojí ve frontě a už to jede, injekce, razítko, injekce, razítko.....

brut
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

fromeli
Máme stejnou zkušenost. Taky jsem se byla na hromadné očkování podívat. Během půl hodiny naočkováno asi 30 pejsků. A na nějaké vybavování a dotazy nebyl čas, stejně lidi posílali do ordinace. Já bych na hromadné očkování nešla.

daliva
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:51
- Nahlásit

Verca
Ockovat vzteklina se dá už ve 4měsících, ale poraď se se svým vetem, protože je to kombinovaná vakcína a někteří psi ji hůře snášejí.
Na hromadnou očkovací akci bych rozhodně nešla, zvláště ne na první vzteklinu se štěnětem - sejde se tam fúra psů, z nichž mnozí mají max. tu povinnou vzteklinovou vakcinaci a ještě propadlou...
Finančně na tom neušetříš, u veterináře to není o moc dražší a máš to i s individuální prohlídkou a v termínu, který ti nejlíp vyhovuje.
Co se týče zákonem stanoveného věku 6 měsíců, myslím, že překročení o nějaký ten týden nevadí, ale osobně tedy s očkováním zbytečně nečekám, protože pak se dá se psy pohodlněji cestovat (obecně, nejen do zahraničí) a v kontaktu s ostatními zvířaty venku nemusíme být až tak obezřetní...

zuzka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 12:46 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

já myslím, že je dobře, že takové akce, jako je hromadné očkování, existují. Jinak by ti psi na vesnici a mnohdy i ve městě neměli naočkovanou ani tu vzteklinu.

Ale se štěndem na první vzteklinu bych asi raději zašla do ordinace, jak tu všichni radí.

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 14:12
- Nahlásit

Díky moc, vyřídím. A i já děkuji, na tu hromadnou tedy nepůjdu. Moc se mi to nezdálo a tak jsem se raději zeptala. díky.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 14:17
- Nahlásit

daliva
U nas by usetrila takym hromadakom 4.5 nasobne. Pre stena to vsak urcite nie je vhodne. Co sa tyka naseho ockovania - prideme, pichne, odideme. Takze ako pri hromadnom.

žofka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 18:11
- Nahlásit

Já na hromadném nebyla nikdy. taky si raději zajdu zvláš a pěkně v klidu pokecám. Taky nechávám psům očkovat tu kombinaci,kde je všechno. Tento týden jdu taky na to se štěndem poprvé. Ať už jde o první nebo opakované očkování taky z toho máte takový divný pocit jako já? Já teda vždycky,nikdy jsme žádné nežádoucí reakce neměli,ale vždycky mám trochu strach. A nejvíc když jdu úplně poprvé očkovat osmitýdenní štěňata,to teda úplně trnu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:59
- Nahlásit

Já se na očkování vždycky těším. Aspoň se pochlubím úspěchy-Ašopsa mám z veteriny a Ladyna k nim celý život taky chodila, ale teď má je ostříhaná na klasiku a sluší jí to víc, než sjetí strojkem, peršanka se určitě taky nevidí každý den a jak mě chválí, nabývám jako holub, když se naparuje. A ty obdivné pohledy-kdo by v městě mohl mít tak vysportované svalnaté psy? Já to mám jednoduché, vezmu kolo, udělám 10 kiláků a psi jsou krásní.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání