| Autor |
Zpráva |
Helena
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:51
- Nahlásit
Ahoj, u mé fenky BXdogy se objevily problémy s očima - záněty, nadměrné slzení, nejdříve jsme léčili zánět a po vyléčení byl verdikt jasný - dle veta z VFU Palackého v Brně konstatoval, že bude třeba operovat všechny čtyři víčka.
Protože pár psů s vtočením znám, vím, že moje fenka nemá nijak "drsnou", těžkou formu...ale - máte někdo zkušenosti s operací a stavem PO operaci?nakolik jste se zbavili zánětů, nebo prostě očních problémů?
S chovatelkou v zahraničí, která má sourozence mé fenky jsme si psaly, ta mi odpověděla, že někdy u jejich psů dojde ke zlepšení, ale už se jí také stalo, že to bylo ještě horší.
Takže jsem fakt nerozhodná, zda operovat a čeho se obávat:-/
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:59
- Nahlásit
My jsem nemeli primo problem s vtocenim vicek, ale se zarustanim vicek rasami a ochlupenim...tudiz z toho vyplivalo podrazdene cerveno oko a nadmerne slzeni..na operaci jsme byli...kdyz ji byly asi 2 roky...operace probehla ok...udelali ji na vicku plastiku..po operaci se cela pocurala, byla malatna, ale rychle sla do sebe..pak nosila asi mesic krunyr..to bylo neco...furt se toho lekala, ale nakonec se s tim naucila szit a vse bylo ok..problem je ale ten, ze vicka zacli opet zarustat...to uz jsme ale na operaci nesli...oci necervenaji...obas slzi..ale ¨vseobecne operaci u zvirat se moc bojim..ale nekdy je to nezbytne..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 22:13
- Nahlásit
nika00
Po narkóze se počůrá každé zvíře, svěrače nejsou tak ovladatelné.
Znám jednoho kokra, který se po operaci problémů úplně nezbavil, z očí mu tekl hnis, ale to mohlo být taky celkovým přístupem k tomu psovi, moc čistý nebyl.
Já bych ti operaci asi doporučila-mohlo by to dojít k tomu, že by měla poškozenou rohovku a musela bys jí do oka kapat šestkrát denně s tím, že by měla i bolesti a zhoršené vidění.
|