Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nachlazení
Autor Zpráva
wensday
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:17
- Nahlásit

Ahoj, potřebuju poradit. Kamarád má nachlazeného psa - prý kašle a kýchá, teplotu nemá. No a my máme jet za ním na návštěvu a jednu noc u něj s našimi psy spát. Můžou se naše psí holky od té jeho nakazit ???????
/ já předpokládám že jo, ale hrozně se mi nechce návštěvu zrušit /.
Díky za názory

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:21
- Nahlásit

wensday
No nevím, jestli neřeknu hloupost, ale rozlišuju nachlazení jako prochladnutí od chladu, které by nemělo být v podstatě nakažlivé a rozlišuju nachlazení jako virové onemocnění (kapénková infekce), která způsobí třeba u člověka kašel a rýmu a chrapot /znám ne/ a to je samozřejmě přenosný. Jenže jak to rozlišit, to netuším.

Každopádně může mít psí virózu nebo psincový kašel nebo tak a to je hodně hodně nakažlivý.

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:24
- Nahlásit

Garfield
No jo, to mám právě strach a taky nevím, jak to poznat. Asi to radši zrušíme. Nemám ani tak strach o Anne, protože ona je přece jen kus psa a od neustálého žraní hnusů je dost odolná,ale o křehotinku Daisy. Nechci, aby byly nemocný, celou zimu je cpu Céčkem.....
Tak díky..... já věděla, že mi nikdo neřekně, kašli na to a jeď.....

Mirka2
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:29
- Nahlásit

A kamarád to nijak neřešil? Nebyl u veta? Kdyby tam třeba šel, tak už mohl být jeho pesan do víkendu OK nebo bys věděla o co přesně jde a jestli je to nakažlivé.

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:31
- Nahlásit

nebyl.... říkal mi to včera a čeká do dnes, co se z toho vyvrbí. Cpe ho vitamíny, dává jitrocelovej sirup. My tam máme jet už dnes......

Mirka2
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:32
- Nahlásit

Tak se zkus ty zeptat svýho veta, jestli je to rizikové (ale když toho psa neviděl, tak asi nebude vědět vo co go).

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:34
- Nahlásit

Mirka2
jojo, to mě taky napadlo. Máme hodnýho, ale jak on má vědět, co mu je..... asi spíš budu tlačit na toho kamaráda, ať jde s tím svým k vetovi , abychom věděli co a jak.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:57
- Nahlásit

wensday
Brut měl v lednu stejný příznaky jako pes tvýho kamaráda. Šli jsme k vetovi ( přece jen byly mrazy, tak pro jistotu) a měl psí chřipku. Dostal inijekce, antibiotika a sirup na kašel. Naše Denyna dostala preventivně sirup, a vitamíny. Naštěstí to nechytila.

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:08
- Nahlásit

Díky, už jsem na 90% rozhodnutá, že si návštěvu pro tentokrát odpustíme. Přece jen mám 3 pejsy, pak bych si to vyčítala, kdyby byly holky nemocný.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání