Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Fena, ještě nehárala..může jí nakrývající pes ublížit?
Autor Zpráva
sugar
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:40
- Nahlásit

Moje 9ti měsíční feňule, poslední dobou zdrhá za sousedním pse, vždy překouše drátěný plot a proplazí se za ním, dnes ráno jsem je načapala a pes jí nakrýval......čučeli oba dva ne mě a byli pěkně zadýchaní...tzn dělali bůhví jak dlouho....(může to být varování, že mi začne hárat? Může jí pes ublížit když jí nakrývá? Prosím o Vaše rady!!!!

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:54
- Nahlásit

A jsi si jistá, že opravdu nehárá????

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:57
- Nahlásit

sugar
jsi si jistá, že opravdu nehárá????

přesně to mě napadlo taky.

sugar
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:19
- Nahlásit

fromeli
Syska
na 99% ne, pipku má normální, žádná výtoky...nic....jen jsem si všimla, že posledních 14 dní více značkuje.....myslíte že i když nemá nateklou pipku může přesto hárat??? Jde ještě jinak zjsitit hárání? např. měření teploty? nebo něco jiného??

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:22
- Nahlásit

Nám fena hárala tím způsobem že 14dní jen lehoulince špinila-prakticky bych si toho ani nevšimla,kdyby na ni neskákal každý pes,kterého jsme potkali. až 3 týden tak nějak začala krvácet a mohlo se mluvit o hárání jaké je normální.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:33 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

sugar
první hárání může být velice slabé, i u nás tomu tak bylo, ale všimla jsem si kapičky na prostěradle.
Já bych nic neriskovala.

arsiela
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:36
- Nahlásit

Hárání zjistí vet stěrama,fena u rodičů hárá naprosto nepozorovaně,není ani nateklá,ještě že nemají psa,to by se hlídalo opravdu těžko.Ale může to být jen příznak,že začne hárat,některý pes to cítí dost dlouho dopředu a pokud není v krytí zkušený,tak to zkouší i na takovouhle fenu,která je před háráním

Hanka20
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:17
- Nahlásit

Řeším teď stejný problém, fenka má sice teprve 5 měsíců, ale taky si víc značkuje a včera jsem našla malý flíček na prostěradle, ale ne krvavý a nateklá taky není. Jenže už se nám jí snažili dva psi přiskočit a náš velkej pejsa, kterýho ještě máme tak za ní taky pořád leze a chce jí olizovat. Fenka se olizuje taky pořád. Tak nevím kdy to mám očekávat nebo jestli už to náhodou nepropuklo

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:31
- Nahlásit

sugar
Tak to si buď jistá,že o hárání jde a že ti ju bohužel sousedovic pes nakryl.
Mám doma krycího psa a u jedné fenky většinou poznám,že hárá až když jde pozdě a nebo hned první den a to jen podle psa,jinak žádné jiné příznaky první dny nemá. Tato fena je mi schopná nejen se nechat nakrýt,ale i zabřezne hned první den hárání.
Doporučuji ti spojit se s vet. a řešit to.
Hanko,u tebe jde asi taky o předzvěst hárání,když má člověk doma psa,je to spolehlivý ukazatel.

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:36
- Nahlásit

sugar
Ještě jsem neodpověděla na tvé další otázky. Mimo to,že ji oplodní,jinak by jí ublížit neměl,pokud nejde o nějak rapidní rozdíl ve velikostech psa.
To že pes nakrývá,není předzvěst hárání,bez toho by ani nenakryl. Prostě fena už hárá a ty máš bohužel problém.

wendy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:58
- Nahlásit

žofka
To že pes nakrývá ještě nemusí být znamení toho, že fenka hárá. Ti naši mamuti (přestože již kryli a vědí...) mají snahu nakrývat téměř každou fenku, a je jim jedno jestli hárá, je březí, má štěňata nebo nic, jim je to fuk, prostě jim sperma leze na mozek, tak se snažej

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:06
- Nahlásit

wendy
Ono skákat po feně a nakrývat je ale přeci rozdíl. Bez hárání ke spojení dojít nemůže. A Pokud došlo u fenečky sugar ke spojení,tak je to podle mě jasná záležitost.
Aspoň tak to vidím já.

wendy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:24
- Nahlásit

žofka
ale sugar píše že jí pes nakrýval, ne že byli svázaní.....pokud svázaní byli, tak to pardon, to pak je o něčem jiném. Já to pochopila tak, že pes se snažil a fenka neprchala. Ne že se jim to povedlo. No a některé naše fenky, které štěnda ještě neměly, tak těm našim sexuálním maniakům neutíkaj, berou to jako hru. No a pánové se snaží a "dloubou" si kolem, ne že by se jim podařilo holky nakrýt. To bez hárání vážně nejde. tak doufám, že jsme si vysvětlily pojmy )) proč mi nejdou otevřít smajlíci, vám to jde???

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:13 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

wendy
Smajlíci mi včera taky blbly.
Jinak možná je to jen moje chyba,já to pochopila tak,že svázáni byli. Pro mě když se řekne nakrýval,tak to znamená svázaný,a když svázaný nejsou,tak to je jen skákání. Sakra,mě taky smajlíci nejdou otevřít a teď by sem teda nějaký seděl. Já ty výrazy totiž beru podle sebe a ne profesionálně.
Takže sugar nám bude muset vysvětlit,jak to vlastně bylo.

sugar
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:13
- Nahlásit

žofka
wendy
viděla jsem je asi z 20 metrů....nešla odvolat a držela gregorkovi...nevím, zda došlo ke spojení...během minuty jsem byla u sousedů a gregorek slezl...tak nevím....
to je těžký.....někdo z Vás tvrdí že je to tutáč........ostatní že by nemusela hárat....nejlepší bude asi se stavit u veta a ten to na 100 % pozná, ne? Tak tam zítra nejspíš zajedeme......a dám Vám vědět jak jsme dopadli...každopádně jsem dnes zakoupilu kalhotky-takový černý-moc hezký ) každopádně díky moc za názory a zkušenosti, sugar je má první fena, zatím jsme měli jen psy......

sugar
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:15
- Nahlásit

žofka
prosím vysvětli pojem svázaný???

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:16
- Nahlásit

sugar
Sugar,k tomu vetovi zajdi určitě.
A s těma kalhotkama tě moc nepotěším. Moje zkušenost je,že pokud fena hárá,může mít na sobě co chce,pes se tam vždycky dostane.

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:18
- Nahlásit

sugar
No to je to spojení. že je pes ve feně. Je fakt,že když pes po feně skáče,jak já říkám,ne vždycky to znamená,že jsou spojení.

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:19 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

sugar
Svázaní znamená neoddělitelné spojení. U kořene psího penisu je široké tělísko (u malého psa jak dva pingpongové míčky), které se ztopoří ve fence a zabraňuje oddělení. Tak zůstanou spojeni několik minut, může být i čtyřicet. Je to důkaz, že skutečně došlo k oplodnění.
Bohužel krátké svázání není důkazem, že k oplodnění nedošlo.

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:21 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

sugar
Taky Tě nepotěším, vet nic nepozná. Na rozdíl od lidské ženy, kdy se dá poznat už zakrátko těhotenství podle hladiny hormonů v krvi, nedá se na fence poznat nic až tak nejdřív 25. den po nakrytí ultrazvukem.

zuzka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:25
- Nahlásit

aren
ale aspoň s určitostí řekne, jestli hárá

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:26
- Nahlásit

sugar
Jak to povídáš, tak myslím, že ke svázání nedošlo. Pes a fena při svázání většinou zůstanou stát zadky k sobě a kašlou na to, jestli na ně někdo křičí nebo ne. Jestli Gregorek slezl, tak asi nic nebylo.
Chtěla bych tady varovat, svázaná dvojice se nemá nikdy násilím oddělovat! Hrozí vážné poranění fenky, a stejně už je pozdě.

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:28
- Nahlásit

zuzka
Jo, to jo.

zuzka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:32
- Nahlásit

sugar
běž k vetovi a uvidíš
třeba tu všichni plašíme zbytečně

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:44 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Ano,vet nepozná hned nic,ale poradí,jak se bude postupovat dál,tak nějak jsem to myslela. Rozhodně nejít a čekat co bude by byla nezodpovědnost. No a pak když ultrazvuk zjistí,že březí je,je ještě čas to řešit.

wendy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 18:29
- Nahlásit

sugar
vet pozná jestli hárá. Progesteronový test se to tuším jmenuje??? Stanoví dle toho jakou má fenka hladinu hormonů, běžně se to užívá ke zjištění který den jet s fenkou na krytí aby zabřezla...

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 18:38
- Nahlásit

wendy
Jo,to máš samozřejmě pravdu,tenhle test už jsme absolvovali taky. Já myslela,že nepozná nic ohledně té březosti.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání