Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / To máte štěstí, že zatím nemusíte...
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:29
- Nahlásit

Potkala jsem se venku se sousedkou. Má starou dlouhosrstou jezefčičí paní, už jí moc neslouží zrak, sluch a hlavně packy (té jezefčici samozřejmě). Viděla jsem, jak ji sousedka v domě bere do náruče a nese nahoru po schodech. Úpěla si a stěžovala, že se pes do 3. patra pěkně pronese, že se to nezdá, ale už má zničený záda z toho nošení. Tak jsem se nabídla, že ji pejska klidně vynesu nahoru a když půjde někdy okolo a bude mít třeba nákup nebo bude bolavá, ať klidně zazvoní, že když budu doma, není problém.
Tak se na rozloučenou usmála a říká: "Ani nevíte, jaký máte štěstí, že bydlíte v přízemí, že se s ním nenadřete, až ho budete muset nosit..... Nashledanou..."
V prvním momentu jsem si říkala, že i kdybych bydlela ve sklepě, tak v horším případě 33 kg stejně v náručí nosit nezvládnu. Hned v další chvíli jsem si uvědomila, že ta potřeba přenášet psa, může být v našem případě dřív jak na nový boty...
A s ohledem na předešlého pesana (15 kg), kterého jsem ke konci už párkrát nosívala (tehdy do 2. patra), nevím, nevím, jak bych to zvládala...

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:38
- Nahlásit

Garfield
Já ti měla problém nosit Sáru po operaci do prvního patra, a to má Sára 21 kg, nahoru a dolů po schodech, pes zmítající se v agónii, že chce běhat sám, záda jsem měla po týdnu na odepsání...

A nestraš s těma prognózama, my to taky můžeme mít dřív jak novej kabát... fuj.. nechci si to připouštět...

pajinka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:45
- Nahlásit

MNe staci nosit kluky (12 a 16 kg) ode dveri do sprchace...

Břetislava
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:57
- Nahlásit

No my bydlíme ve 3. patře. Labrouše jsem nosila do a ze schodů asi do 5. měsíce. Když jsme byli na rentgenu a přivezli jsme ho uspaného domů, nastal velký problém, jak 30 kg spící váhy výnést do 3. patra. Napřed si ho chtěl přehodit přítel přes rameno, ale zdá se to jednoduchý, ale fakt to nešlo. Hlavně jsme s ním nechtěli moc hýbat. Tak jsme museli zavolat kamarádovi a nakonec ho nesli dva chlapi v dece, každý za jeden konec. Jsou to teda svalovci a měli fakt dost Takže jeden z důvodů, proč se musíme odstěhovat.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:59
- Nahlásit

To vás lituju já ty dvě kila nosím v poho a bud v tašce nebo batůžku holt výhoda malejch

jindriska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:04
- Nahlásit

známí kvůli tomuto opustili krásný byt na Kampě, holt smůla, co naděláš. Nedávno jsem viděla venčení velkého psa, který měl ochrnuté zadní nohy a pod břichem měl podvlíklý široký kožený pruh, kterým mu zadní nohy nadnášeli a on si krásně cupital pěkně u nohy paničky. Tak to je taky řešení.

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:10
- Nahlásit

jindriska
Tak přesně tohle mě napadlo, že to tak lze dělat. Jenže ten pes v podstatě nemůže nikam za psy, na trávu, očuchat co chce, je závislý na krocích pána a dostane se jen tam, kam jde pán. Pak jsem viděla takový vozíček pod pánev psa. Což bylo hodně vychytaný a hodně funkční.

Ale je to hrozně těžký soudit, kdy je ten pes ještě spokojenej. Ale ty s těma vozíčkama byly naprosto v pohodě. Veselí a kontaktní psi.

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:25
- Nahlásit

Garfield
Jo, taky jsem tu fotku kdysi viděla (s tím vozíčkem), dokonce jsem o tom četla v jednom příběhu od Herriota...

jindriska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:32
- Nahlásit

Garfield
vozíček jsem taky viděla, ale pouze na fotkách. Nikdy v reálu, tak si to nějak neumím představit. Co chodím pomáhat do útulku, je tam stará jezevčíková, nemohoucí na zadní. Po bytě není problém, tahá nohy za sebou, už to má vychytaný a po dlaždičkách dokáže vyvinout pěknou rychlost. Venku už je to horší, pohybuje se pouze po zahradě, ale to zas odnáší klouby, které se dost odírají. Nadnášet jí nelze, protože má rakovinu a všude má boule, řeknu Ti, je to srdcervoucí pohled, ale má ohromnou chuť do života a moc ráda baští. Já se toho taky bojím u našeho Dandíka, dlouhý je jak týden a všude skáče jak veverka, člověk aby ho nespustil z očí.

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:06
- Nahlásit

Tak mě napadla Pigie, jak ona by nosila svého Huga. Myslím, že on by nebyl proti.

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:02
- Nahlásit

Verca

evina
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:53
- Nahlásit

Já musela nosit pejsu ke stáru a to měl jen 7kg.Na trošku delší dobu se už pěkně pronesl.Teď mi kolikrát taky stačí odnést 20kg do vany.Nejhorší je ten moment,odlepit se s ním od země.Si připadám jak nemohoucí babkaAle fakt se děsím až ho starého případně také budu muset nosit.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:56 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Hmm, tak to já svého Píďu už neuzvednu, tak ráda bych si to svý mimino pochovala, jenže on už má 40 kilo….

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:58
- Nahlásit

jandula

jeste se vratim k vaze sary....kolik ze vazi??

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:01
- Nahlásit

Garfield
jojo..pokud je pes veselej,vozejček mu neublíží....u nás chodí pán s jezevcem...a jedni lidé bydleli kousek v domku s NO...a oba psi to zvládali,i ty čubiny si dojeli očuchat...

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:24 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit

nika00
něco okolo 21 - 22 kg... Ale její váhu neber jako směrodatnou pro retrieverky, ona je pidi vydání... Fena retrievera by měla mít do 30 kg.

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:41
- Nahlásit

Jandula
...221 kg? Ty vogo, tak to už je fakt hovado, ti řeknu. Akorát ta tolerance 22-221 kg je docela dost tolerantní.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:55
- Nahlásit

Garfield
Ty si hrozná, se člověk přepíše... už je to opravený...

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:05
- Nahlásit

Mí psi váží 22, 24 a 32 kg. Staříka unesu bez problémů, mlaďocha s problémama a třetího ani neuzvednu....Asi nemám vůbec žádnou sílu nebo co, ale kdybych měla nosit někam 32kilového Griffču, tak to abych si pořídila vozejček

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:06
- Nahlásit

Evik
staci vytah ...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:14
- Nahlásit

Já takhle nosila týden po operaci mojí ovčandu, byl jí pěknej kousek. 35 kg do 4.patra. Vždycky se mi klepaly všechny končetiny a musela jsem po cestě odpočívat. Taky jsem s ní jednou spadla, podjely mi nohy po schodě a já spadla na záda, samozřejmě jsem jí celou dobu pevně držela, aby se jí nic nestalo. Byla hrozně trpělivá. Ale já to málem odmarodila.

evina
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:21
- Nahlásit

Evik:tak to abych si pořídila vozejčekJá psa po operaci vezla z veteriny v kočárku...a dítě muselo šlapat po svých

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:45
- Nahlásit

Jirikovo
staci vytah ...

ty si dobrej, tak já si kvůli psovi budu do prvního patra v rodinném domku zřizovat výtah.... raději začnu chodit do posilovny a makat, abych psa uzvedla

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:47
- Nahlásit

evina
ten kočárek není špatný nápad, ve sklepě máme ještě starou kostru z kočárku, tak jí asi nevyhodím

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:47
- Nahlásit

Evik
normalne takovy ten maly nakladni co maji treba v jidelnach a tak. co bys prece neudelala pro svyho psa ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání