| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:47
- Nahlásit
Teď mi bylo na jednom fóru řečeno, že podávání biotinu zatěžuje játra a že když ho provi přestanu dávat, tak bych měla přestat postupně, prý ho pak totiž přestane přijímat z potravy a mohl by nastat akutní nedostatek. Je to pravda? Jak dlouho bych měla biotin podávat? Slyšela jsem, že je na srst taky výborná pupalka, máte s ní někdo zkušenot?
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:50
- Nahlásit
suesie
Tak to by mě taky zajímalo. Já jsem podávala biotin pouze dvakrát u fen menších plemen, vždy cca 2 měsíce před výstavou a vysazovala jsem ho potom náhle. Feny jsou na kvalitních granulích a problém jsem nezaznamenala?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:19
- Nahlásit
Někteří výrobci uvádějí podávat alespoň 3 týdny,někteří 6 týdnů.Nastupující dávka může být dvojnásobná a po týdnu snížit na doporučené dávkování.V jednom odborném článku psali,že je to ve vodě rozpustný vitamín a nehrozí jeho předávkování,ale že se hrozně zatěžují nadměrnými dávkami ledviny jsem taky četla.Tak si vyberte.Podle mě je nejlepší zlatá střední cesta.Čubině jsem dávala první čtyři týdny týdny doporučené dávkování a pak jsem ho snížila na polovinu až do vybrání.Zajímavé je ,že účinek začal být znát až po snížení.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:36
- Nahlásit
Endy
mohlo to byt taky tim, ze to proste chvili trva, nez se po podavani projevi nejaky ucinek...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:49
- Nahlásit
suesie
o nebezpeci predavkovani biotinu se hovori jen u gravidnich, pokud vim, tak vznika ve streve syntezou strevni mikroflory a jeho nedostatek muze zpusobit mimo jine i nadmerne podavani bilku, ktery obsahuje bilkovinu avidin, ktera tvori s biotinem biologicky inaktivni stabilni komplex a taky neutralizuje biotin v potrave.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:49
- Nahlásit
dejavu
To si taky říkám a z toho mi vyplývá,že podávat biotin tři týdny je krátká doba.Lepší bude dávat ho déle,ale ne v tak vysokých dávkách.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 19:43
- Nahlásit
Já mám střední plemeno a dávám 2 tablety denně jak je uvedeno ta výrobku. Mám biotin od firmy Caress
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:38
- Nahlásit
suesie
ptala jsi se ještě na pupalku - mohu vřele doporučit, pupalkový olej dáváme tak 2x do roka, 2 měsíce a má náádhernou lesklou srst bez jakýkoliv lupů, stroupků, čehokoliv. Ještě prodávají pupalku v tabletkách, ale našim chutná v tekuté podobě. Biotin (Caress) dáváme jen když začíná línat a chlupy z ní jdou tak, že se obávám, že tímto tempem budeme mít za chvíli psa naháče.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:41
- Nahlásit
jindriska
Přesně to je náš případ. Když Cllifa vyčesávám, tak se nestačím divit co z něj jde chlupů. Nechápu, že jich má ještě pořád tolik na sobě
A jak dlouho ten biotin dáváš?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:44
- Nahlásit
jindriska
z tohoto důvodu jsem teď počala krmit biotinem Indeeho, už od podzima, kdy se našel, šíleně líná, napřed jsem doufala, že se to spraví dobrou stravou, ale nepomohlo to, teď krmím Biotinem a zatím nic, ale je to na dlouhodobé podávání, tak budu doufat ;)
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:19
- Nahlásit
suesie
dejavu
omlouvám se, tvrdím zde, že dávám Biotin (po tom jsem akorát pokukovala a četla si o něm), teď jsem se koukala -podávám Canvit H. Tam je 100tbl a už víc nepřikupuji. Výsledek je vidět, až když dobíráme několik posledních tabletek a je to podstatně lepší.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:47
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenosti s olejem Dermanorm?
jindriska
Zrovna Canvit H má tak nízký obsah biotinu,že je skoro jedno,zda ho podáváš nebo ne.Canvit multivitamín jsem koupila čubině,když byla malá a potvůrka se k němu dostala a sežrala nejednou 97 tabletek.Její dávka byla tableta na den.Vůbec nic to s ní neudělalo.Nedělám si o využití vitamínů od této firmy velké iluze.To když mi štěně vysypalo pytlík s Roboranem a půlku ho snědlo,pěkně to s ním zamávalo.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:06
- Nahlásit
Endy
koukala jsem na složení a zas tak obr rozdíl to není
(Canvit H, obsah biotinu: 1000mg/kg, Caress Biotin: 1250mg/kg). Vet nám doporučil - my vyzkoušeli - zabralo to - spokojenost.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:41
- Nahlásit
Pupalkový olej je běžně k dostání v lékárnách nebo ho musím shánět?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:36
- Nahlásit
brut
něco maj i v drogerii
http://www.kzw.cz/produkt.asp?nl_product_id=24
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 06:28
- Nahlásit
brut
běžně v lékárnách a v krámcích se zdravou výživou
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:21 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
jindriska
A kolik bych měla dávat toho oleje 6 kg feňuli, 7 měsíců? Píšeš 2x denně 2 měsíce, ale kolik? Díky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:23
- Nahlásit
MORIE
dávej tak čajovou lžičku. Myslím, že 1x za den stačí jako prevence, když budou problémy - lupy, suchá kůže... - tak bych dávala ty 2 lžičky denně.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:32
- Nahlásit
Morie
psala jsem 2x do roka, doba podávání 2 měsíce a dávám kávovou lžičku jednou denně jako takovou prevenci. Každopádně vet Ti poradí, jak dávkovat 6kg pejskovi. Naše má 23kg a původně jsme to začali dávat, protože se drbala a měla lupy a z počátku jsem dávala 2 lžičky/ 1x denně.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
dejavu
fromeli
Díky moc, naše "babča" má zase lupy a nic jí na to nezabírá, tak jdu zkusit pupalku.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 20:24
- Nahlásit
Pochopila jsem správně, že dlouhodobé podávání biotinu škodí?Já dávám Biosil, je to pro lidi na vlasy,nehty a kuži a má to docela vysoký obsah biotinu, oproti jiným vitamínům, co jsem viděla. Dávám jednu tabletku denně. Nevadí dlouhodobé užívání? Dávám mu to kvuli praskání tlapek.
|