| Autor |
Zpráva |
ladida
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 18:49
- Nahlásit
Dobrý den,
mám problém s kavkazkým ovčákem. Jsou mu čtyři roky, celou dobu žije venku na zahradě, spí v boudě. I v těch mrazech byl venku. Dnes začal slintat hlen, který mu visí u pusy, je malátný, polehává, má horečky (39,9), nežere, nepije. Doktor řekl, že je to virosa, že to tady řádí všude, dostal antibiotika a má být v teple doma. Nezdá se mi reálné, že by pes mohl nastydnout, nikde jsme nebyli, nekoupali ho, žral to co obyčejně. Bojím se, že je to možná otrava - to teď totiž tady řádí všude. Nikde jsem zde nenašla podobné téma, tudíž mám starost zda Dr. diagnostikoval správně. Máte zkušenost? Poradíte? Předem děkuji za jakoukoliv informaci. Pes totiž vypadá na smrt.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 19:02
- Nahlásit
ladida
Zkušenost s tím nemám, ale raději vyhledej radu jiného veta. Já se spoléhala na jednoho a ten mi odrovnal dva psy. Měli celý život demodikozu, kterou ten blb nepoznal.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 19:08
- Nahlásit
Můj pes hlen vydavuje. Začal po třetím roce života, teď mu bude šest. Našli mu že má vrozenou vadu srdce.
Ale je pravda, že horečky neměl, ani nebyl malátný, tohle bych viděla taky na nějakou virózu. Určitě ho měj v teple, dávej antibiotika.
Ještě mi napadá infekční kašel, kdy postupně dochází k vykašlávání hlenu. Ale proti tomu by měl být každý pes preventivně očkován.
Jak radí Evulik, tak by nebylo špatné navštívit jiného veterináře, co řekne jiný. My při hledání toho, proč vydavuje hleny, navštívili asi tři a teprve třetí přišel na to, že se to týká srdce.
|
ladida
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 19:21
- Nahlásit
Děkuji moc za rady, pes je v teple v jedné místnosti, problém je taky v tom, že mám malou holčičku (16měsíců) a mám docela obavy. Taky máme druhého pejska (afgánský chrt) a ten žádné příznaky nemoci vůbec nemá. Jsou většinu času spolu, teď jsem šla kavkazana zkontrolovat a on ani neotočil hlavu, když jsem vešla. Hned bych jela k jinému Dr., ale je u nás jenom jedna noční pohotovost a tam už jsme teď byli. Tak držte palce a ještě jednou děkuji.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:49
- Nahlásit
leon
na virozu ti antibiotika nezaberou, naopak, jeste to oslabi organismus, antibiotika zaberou na bakterialni infekci, takze by se mela davat cilene, navic je da jen veterinar.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:50
- Nahlásit
ladida
Dej pak vedet, jak to dopadlo, kdyz jste jeli jinam. Jestli pes toto pred tim nedelal, nejakou nahlou pricinu to mit musi a normalni mi to nepripada ani trochu.
|
ladida
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 23:44
- Nahlásit
Dejavu a všichni ostatní,
tak pesan byl dneska dvakrát na veterině a naposled si ho tam nechali. Poprvé dostal kapačku s výživou, jelikož nejedl, nepil a měl průjem, evidentně bolestivý. Doma zase jenom ležel a tak kolem osmé večer se to tak rapidně zhoršilo - dýchal jak lokomotiva, ale mělce a rychle, kanoucí sliny, oteklé oči, nemohl se ani postavit na nohy, aby jsme ho mohli dát do auta. Všechno špatně. U Dr. mu udělali urychlené krevní testy, takže výsledkem bylo - pes má mít asi 7000 krevních destiček a ten náš jich měl 25!!!! Tudíž diagnosa: akutní zánět, čeho! to nikdo neví (( Takže je zase na kapačce, tentokrát jiná (cosi s Na), zítra přijdou podrobnější krevní testy. Jestliže by se našlo něco na játrech nebo ledvinách (špatná funkce atp.), bude po všem a pesan dostane piďáro. Takže zítra se rozhodne.......Zdravím všechny a pomazlete se za mě se svými miláčky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 06:57
- Nahlásit
nevzdávej to, třeba se z toho pejsek dostane - budeme všichni moc držet palce i tlapky.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 06:59 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
ladida
na to "poslední piďáro" je vždycky dost času, jak sdělil vet mojí kamarádce, když její jezevčík nemohl ani chodit, nezvedal hlavu, nejedl, nepil..... no a za 2 týdny se z toho vykřesal.
Držíme palce.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 07:39
- Nahlásit
Určitě dej vědět, jak to dopadlo. Držím mu moc palce, jistě se z toho dostane.
Tohle hledání čehosi, je pěkně otravné. Zažili jsme to taky. Jen doufám, že na příčinu přijdou dřív než u nás, to jim trvalo pěkně dlouho.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 07:53
- Nahlásit
ladida
Doufám, že rychle najdou účinná ATB, která na ten zánět zaberou, pokud je to bakteriální, věřím, že když je tam pod kontrolou, poradí si s tím, nevěš hlavu, oni mají skeptické řeči vždycky, připravují si tím půdu pro to, kdyby to nezvládli a taky pro to, až to zvládnou a předloží účet majiteli, aby radost nad tím, že mu psa zachránili převýšila to zděšení z té cifry
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:23
- Nahlásit
ladida
To co popisuješ je šokový stav pejska nejspíše toxickým vlivem z té infekce.Ale na to poslední pigáro, je opravdu času dost. Pesani jsou obdivuhodní v tom, když se jím dá šance a zahájí se odpovídající léčba, jak se rychle zotaví. Musí dostat šanci, musí chtít sám a bojovat. Nevzdávej to a dejte vědět. Držíme palce.
|
ladida
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:43
- Nahlásit
Ahoj všem,
děkujeme za držení palečků a tlapiček. Bohužel pesan je už v nebíčku ((
Včera jak jsme ho odvezli na pohotovost, tak ho napojili na kapačku a bohužel do půl hodiny sám umřel.
Doktor tedy konstatoval (nedávali jsme ho na pitvu), že to tedy byla rozsáhlá infekce (podle dnešních úplných krevních testů), zasáhlá byli játra, ledviny a celkově celý organismus pejska. Bohužel ATB nepomohli a to si myslím, že jsme je dali včas, hned při prvních příznacích jsme jeli k Dr. Pesan byl očkován klasickým očkováním, ale prý tyto nejsou stoprocentní, tudíž mohl mít jakoukoliv infekci, na kterou byl i přesto očkován. Doktor sám neví, ale v každém případě vyloučil otravu. Také konstatoval, že nejsme první případ takto rozsáhlé akutní infekce, která vlastně do dvou-tří dnů pejska dokáže zkolit a zabít. Je to teď pro nás hodně těžké, pořád si říkám, kde jsme mohli udělat chybu, čeho jsme si nevšimli nebo jakým způsobem se mohl nakazit.
Takže Vám všem přeji hezký den a loučím se........
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:47
- Nahlásit
ladida
Prosím, neklaď si to za vinu, mé dceři zemřela spolužačka na meningokovou infekci, která od propuknutí k zabití děcka trvala pár hodin a nepomohlo jim ani převoz vrtulníkem do Motola.
Udělala jsi všechno, co se udělat dalo, je to blbá smůla, čeká tě teď těžké období smutku, ale snaž se ho překonat tak, že na pejska budeš myslet v situacích, kdy byl úžasný a skvělý a vzpomínat na všechno hezké, co jste s ním prožili.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:32
- Nahlásit
Tak to jsem nečekala, že by to bylo tak vážné.
Určitě si neklaď nic za vinu, ty jsi pro něj udělala všechno co se dalo, určitě si nikde chybu neudělala.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:44
- Nahlásit
já jen dodám, pokud nemáš ještě druhého pejska, tak si ho brzy pořiď protože, nové štěndo ti pomůže překonat to bolestivé období lépe.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:51
- Nahlásit
Evik
já byhc s tím nějaký čas počkala, když pes zemřel na infekci, až to z toho bytu vyvane
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:53
- Nahlásit
totiz ten prvni pes uz asi ma protilatky, ale male stendo je na tom o moc hure, to je velke riziko i po velkem gruntovani
|
ladida
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:21
- Nahlásit
Ahoj všem,
máme ještě Afgánského chrta (7 měsíců), takže aspoň nějaká taká útěcha. Ale Haryk tady chybí fest, nikdo nečekal takový průběh.
Jinak podle výsledků je to tedy oficiálně:
hepatitis - to je něco s játrama
a nefropatie - což jsou nervy.
Nevím jestli je to přenosná nákaza - tedy infekční, ale prý by to mělo snad být i geneticky dědičné. Ale co vím, tak ostatní pejskové z vrhu jsou zatím v pořádku.
Jinak už jsem se koukala i po nějakém štěňákovi, protože manžel je z toho dost špatnej, ale určitě ještě nějakou dobu počkáme. Ale je to šok.
Díky moc za útěchu, jsem ráda, že se člověk může aspoň takto vypovídat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:44
- Nahlásit
Nefropatie je poškození ledvin dost neurčitého původu a neurčitě řečeno, hepatitis je zánět jater. Doporučím ti štěně,jestli můžu a nebudu tím "kazit fórum".
http://pejsci.czechian.net/nabidka/stene.htm
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:44
- Nahlásit
ladida
To je mi hrozne lito Pejsovi jsem drzela palce. Drzte se.
Mne to ale stejne prijde divne, opravdu vet vyloucil otravu? Psala jste, ze ta radi vsude kolem vas... Znami take prisli o fenku behem 3 dnu, a byla to prave otrava - odnesly to prave jatra..
To jen, aby se nedejboze nestalo neco i Vasemu Afgankovi, jeden nikdy nevi.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:36
- Nahlásit
Tak to je mi moc líto. Držím palce, ať vše zvládnete. Alespoň máte útěchu v druhém pejskovi.A až nastane ten správný čas, přeji hodně štěstíčka s novým štěňátkem.
|