| Autor |
Zpráva |
Hanka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 14:06
- Nahlásit
Dá se koupit v lékárně nebo jen u veta?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:08
- Nahlásit
Hanko, nevím, co je na tomto babském, vlastně dědkovském triku pravdy a jak moc je účinný, ale na jedné výstavě se svojí akitou mi rozhodčí poradil jak na volný hřbet. Byl to p. Findejs, starý pán, dlouholetý rozhodčí pro různá plemena a chovatel psů. Poradil mi syrové rozhlučené kuřecí krky a hlavně na prášek roztlučené skořápky zakapané citronovou šťávou. Pěkně to zašumí a sloučenina by měla být citrátem vápenatým. Zkoušela jsem podávat, mírně se to zlepšilo. Tak jestli chceš, tak to zkus. Ovšem ber to s rezervou, prodávám, jak jsem koupila.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:29
- Nahlásit
A na co se to používá?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 11:01
- Nahlásit
Je to sloučenina, která má nejvhodnějším způsobem dostat vápník do těla. Má být nějakým způsobem lépe vstřebatelná a lépe využitelná v organizmu. Nejsem chemik, takže nejsem schopná popsat rozdíl v klasickém vápníku a této sloučenině.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
nevím úplně přesně, ale problém je v tom, že vápník dodácvaný ve formě výživových doplňků se nějak neumí dostat tam, kde má být (kosti, zuby) a ukládá se do stěn cév (kornatění). když se doád ve formě citrátu a nebo i jiných sloučenim, dojde na místo určení. moll
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 18:20
- Nahlásit
Čekáme každým dnem štěňátka a toto mi bylo doporučeno,abych to dávala fence hned po porodu.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 23:15
- Nahlásit
calcium citrat je k dostani treba zde:
http://www.aloeverashop.cz/scripts/hledej.php?rz=1 &retezec=calcium
tady je zajimavy clanek o vapniku ve psi vyzive
http://www.chov-st-listicka.cz/cze/index.php?p=dok umenty/potreba_vapniku.phtml&s=10
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 09:16 - Změnil/a: Renata
- Nahlásit
Hanka
ahojky,já CALCIUM jak citrat,tak carbonat kupuji u firmy CANINA!je to v Praze u letiště a posílají i na dobírku.ke calciumu je dobré přidavat vitamím C to je vlastne takova ta spojka na dobré vstřebaní calcia/jinak to psem projde ven/,pokud budes jeste chtit muzu poslat tel.cislo.
|