| Autor |
Zpráva |
Miky
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:13
- Nahlásit
Ahoj, ráda bych znala vaše názory - mám skoro roční fenku rotvajlera a asi před měsícem se začala ukrutně drbat, škrábat a to dost a tak, že ji to budilo i v noci... Prý je to alergie na nějaké jídlo, složku potravy, od malička ji krmíme Acanou a tak jednou týdně tvaroh se žloutkem a nikdy nic až teď... Sem tam jí dáme, když jíme něco ochutnat, může to být z toho? Ale to je fakt pidimnožství, sousto, dvě... A taky když to začalo jsme jí hodně kupovali takové ty hovězí uzené kosti, ohlodala celý kloub, že by z toho? Máme změnit granule, zkusit nějaké jiné nebo úplně vynechat všechny pamlsky a krmit jen Acanou..?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:45
- Nahlásit
Miky
Já si nepamatuji, že by psi měli někdy problémy s alergií. Dokud se krmilo normálně masem a přílohou tak nikdo o alergii ani neslyšel. A teď se tady pořád jen řeší jakými granulemi psa krmit aby neměl alergickou reakci.
Podle mě se na všech těch hypersenzitivních psech podepsali právě ty průmyslově vyráběná žrádla. Asi ti nezbude nic jiného než to řešit s vetem.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:03
- Nahlásit
Alergie je daň za "lepší životní prostředí".
Miky
Zkusila bych přejít na granule rýže+ryba nebo rýže+jehně a tvaroh s vajíčkem bych vyřadila.Nedávat žádné pamlsky od stolu.Když se to zklidní,můžeš začít zase přidávat.Podle reakce organismu možná zjistíš,co psovi nesedne.
Myslím,že se u psa dají udělat i alergické testy.Třeba se ozve někdo,kdo to podstoupil.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 00:01 - Změnil/a: jerry
- Nahlásit
Miky: Problemom u krmiv s textom meal je to ze pokial skutocne to je alergia na protein tak eliminacna dieta potrva dlhsie. Nie je mi jasne, preco krmite lacnym krmivom, kde prave zakladna surovina priemyselna kuracia mucka a kukurica tvoria zaklad, ktory pouzivaju vsetky hypermarketove krmiva v Ca.
Dorfa: presne ako pises. Najvacsi podiel na dedicnych alergiach maju priemyselne vyrabane krmiva vysoko alergenne s lacnymi muckami a este chemicky konzervovane napr.RC
Nikto necita a ani nevie cim krmi. Nevie co znamenaju vitaminy BHA,BHT,ethoxyquin atd. Kazdemu je jedno ci psa likviduje postupne zatazovanim obliciek hlavne nech sa zarobi...
Statistiky jasne ukazuju podobny stav ako bol v USA a coraz castejsie psy odchadzaju na rakovinu obliciek,stitnej zlazy atd.
Tu je link aky bol vyvoj za morom http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=2&cat= 1661&articleid=2688
a tu kritika na EU
http://www.canine-epilepsy-guardian-angels.com/tox icology_of_bha.htm
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:53
- Nahlásit
Díky moc a co si myslíte o First Mate? Teď jsem o něm četla a dělá krmiva i pro alergická štěňata velkých plemen... Nejen pro dospělé, jako většina výrobců....
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:55
- Nahlásit
Jen nechápu - u českých překladů píšou třeba pro štěňata, ale na fotkách pytlů je adult - dospělí???
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:19
- Nahlásit
Miky
taky mame pravdepodobne doma alergika, byli jsme i u veta - delal testy na parazity, abychom je mohli vyloucit, parazity vyloucil.
takze alergie:
- doporucil bud granule primo klinicky testovane, ale bohuzel nevim jake, rikal, ze je musi objednat.
- nebo varenou dietu
- v zadnem pripade kureci maso, treti nejcastejsi alergen
- takze kralik a nebo ryba, k tomu ryze ci testoviny, ryze je pry lepsi, ale nekteri pejsci ji netravi, testoviny bezvajecne, ale nekteri pejsi je taky nezerou, (vim to z vlastni zkusenosti, york vzdycky vsechny testoviny nechal na talirku ci okolo)
- k denni davce pridavat ctvrtku tabletky centrumu, aby mel vitaminy. ale mam malickeho psika takze je mozne, ze davka pro vetsi plemeno bude vetsi.
- krmit dietou 6-8 tydnu a az pak se vratit k puvodnimu krmeni, pokud se zacne drbat, je jasno
- alergie muze byt primo na granule jako takovy
zatim jsem dietu nenasadila, ted krmin Purinou pro plan losos ryze, steneci, mela by byt aspon castecne zklidnujici, ale jak to vypada zlepseni zadne, tak budu varit, protoze pesa se drbe o sto set a je mu to velice neprijemne, znam to, taky jsem alergik.
jo a taky rikal, ze alergie se projevuje kolem jednoho roku, takze do ted klido pido jste mohli mit vse v pohode.
PS. vsechny informace o diete mam od veta
preji hodne troelivosti
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:56
- Nahlásit
jeste jsem zapomnela, k diete zadne jine pamlsky, zadne piskoty, zadne zvireci pridavky k vyzive jako jsou vitaminy a podobne, proste pouze kralici ci rybi maso a prikrm
a taky vet rikal, ze ta varena dieta VZDY lepsi nez granule, protoze je tam ta moznost, ze je alergicky primo na granule, ze tou vyrobou tam muze vzniknout nejaka latka a ta je alergen
|